Renka Grabow 27.02.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ma bardzo ładny kolor. Zdjęcia robione były z bliska i perpektywa chyba nie oddaje w całej okazałości wysokości dachu. Na projekcie zamiennym wygląda inaczej. Nie tylko z bliska, ale nawet jedno było robione z górki ziemi, którą mam w ogródku... To naprawdę duży dach... tutaj chciałam zaprezentować go z bliska... a za kolor dziękuję, jest dokładnie taki jaki chciałam, dom pięknie odznacza się na tle zieleni sosen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.02.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Reniu, dach jest super Naprawdę wygląda bardzo pieknie i powiedziałabym ... tak dostojnie Gratuluję Ciesze się ze są postępy. U nas tak srednio A własciwie to chwilowo nic się nie dzieje Rozglądam się za oknami. Możesz podać swoje kontakty w tej dziedznie? pozdrawiam i mam nadzieje ze wkrotce sie spotlkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.02.2008 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Bardzo dziękuje za pochwałę dachu - myślę, że gdy zobaczysz go w rzeczywistości nie zrobi na Tobie wraźenia "dostojnego", w zamyśle miał wyglądać swojsko niczym dworek, ale taki zaściankowy dworek Podaj mi swojego maila na p.w. to prześlę ci oferty jakie zgromadziłam, tylko czy interesują Cię PCV czy drewniane? Czekasz teraz na fachowców od dachu? Jak sprawa kominów, wyjaśniła się już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.02.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 [...] specjalistę od wylewek z jego sprytnym urządzeniem. [...] bardzo dobrze zrobiłaś. Samemu trudno stwierdzić czy chudziak trzyma poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 29.02.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam, moj adres to [email protected] Będę wdzięczna za wszystkie informacje o oknach, PCV i drewno, bo jeszcze nie zdecydowałam. Dach mają robić wkrótce, w sprawie komina i kominka ma przyjsc fachowiec wnajbliższą środę. Teraz buduje się reszta działówek na dole i na górze. Ale co dalej nie wiem pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Reniu, dziękuję za pamięć i zdjęcie. Dom jakby urósł. Strasznie robotni są Twoi hydraulicy. Od ilu dni już pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 CO do drzwi przed schodami to moi teściowie tak mają, ze drzwi są zamykane i nie widać schodów. Nie ogrzewaja góry bo jest niewykończona, choć mieszkaja tam kilkadziesiat lat Teraz może się to zmieni i drzwi te umożliwią podział domu na 2 niezalezne mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 O alarmie informuj, że masz, nawet jak go nie masz. Po po cichu uważam, że alarm to standard - niekoniecznie czujki na podczerwień (niepraktycznie przy zwierzętach). Instalację połóżcie - czy będziecie włączać - zależy od Was. Gorzej w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.03.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Renia domek super w tej gęstwinie leśnej się prezentuje a alarm to już wasz wybór . My mamy i właśnie z takimi dziwnymi duperelami, którymi ja nie rozumiem ale mąż i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 07.03.2008 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Reniu, dziękuję za pamięć i zdjęcie. Dom jakby urósł. Strasznie robotni są Twoi hydraulicy. Od ilu dni już pracują? Zaczeli w połowie ubiegłego tygodnia i prawdopodobnie skończą w tą sobotę, ale robią na razie tylko wodę, kanalizację i centralny odkurzacz. Mój dach robiło dwoch fachowców to im się zeszło, ale dwóch do takiej instalacji to juz idą jak burza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 07.03.2008 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 CO do drzwi przed schodami to moi teściowie tak mają, ze drzwi są zamykane i nie widać schodów. Nie ogrzewaja góry bo jest niewykończona, choć mieszkaja tam kilkadziesiat lat Teraz może się to zmieni i drzwi te umożliwią podział domu na 2 niezalezne mieszkania. No właśnie, nie jest to rozwiązanie malownicze, ale funkcjonalne Czasami estetyka musi przegrać z praktycyzmem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 07.03.2008 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Niestety takie czasy, że alarm musi być Miko, cieszę się, że Ci się podoba nasze leśne domiszcze nam również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 CO do drzwi przed schodami to moi teściowie tak mają, ze drzwi są zamykane i nie widać schodów. Nie ogrzewaja góry bo jest niewykończona, choć mieszkaja tam kilkadziesiat lat Teraz może się to zmieni i drzwi te umożliwią podział domu na 2 niezalezne mieszkania. No właśnie, nie jest to rozwiązanie malownicze, ale funkcjonalne Czasami estetyka musi przegrać z praktycyzmem niestety A my tak chyba zrobimy jak dzieci wyfruną z gniazdek . Dół wtedy starczy dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 15.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Renko, jakie u Ciebie postępy - dom już widzę stoi cały. A mnie dawno tu nie było... Brama garażowa bardzo piękna, ale pewnie niestety masz rację, że cenowo da sie to odczuć. Akurat tu ja nic nie doradzę, my zamówiliśmy najtańszą... Była jakaś promocja w Leroy czy tam gdzieś... Podoba mi sie bryła Waszego domku. Zobaczysz jak się jeszcze zmieni wygląd domu po otynkowaniu. pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.03.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Renka, a ja z prośbą do Ciebie . Czy mogłabyś mi podać wymiary swoich schodów? Interesują mnie wszystkie wymiary , a najbardziej długość ścianek przylegających do schodów. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.03.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Aneta, miło Cię widzieć wczoraj przeczytałam twoją epopeję z ogrzewaniem, jeszcze muszę doczytać resztę - już migneły mi te piękne kafelki podogowe Ja też czekam z niecierpliwością na prace nad elewacją... tylko będzie mi szkoda... rysunków Jasia oraz sloganów wyborczych wymalowanych przez naszych znajomych - w końcu "Zorro will return" nad wejściem to jest coś Tomka, bedę dziś na budowie i wszystko wymierzę, a potem dopisze Ci jak to będziemy zmieniać. I od razu zaznaczam, że gdybym wiedziala, że te schody będą tak strome i niewygodne to chyba poświęciłabym więcej miejsca na parterze i zrobiła je zupełnie inazcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.03.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Renka, dziękuję raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.03.2008 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Tomka niestety nic nie wymierzyłam bo wcieło wszystkie miarki, które występowały na budowie w dużej ilości. Dzisiaj wyposażyliśmy się w nowe i będziemy je wozić w samochodzie to może nie wyparują... Podam Ci dane w tygodniu, a tymczasem obejrzyj zabiegowe schody w domu Piskoscha w Galerii. Poprosiłam Piskoscha, aby podał wymiary swoich schodów, zobaczymy co napisze... Zajrzałam do twojego dziennika i nie znalazłam miejsca na schody, będa jakieś zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.03.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Zajrzałam do twojego dziennika i nie znalazłam miejsca na schody, będa jakieś zmiany w projekcie? Renka, właśnie o to chodzi, że muszę je "wkomponować w to co mam . Dlatego szukam ludzi, którzy mają stroooome i wąąąąskie schody, bo chcę zobaczyć na ile maksymalnie mogą one być strome, ale żeby dało sie po nich chodzić , potem wyłudzam od nich wymiary i porównuję z moimi... U Piskoscha bywam, ale On ma inne, moje będą podobne do schodów Soniki lub Twoich w obecnym stanie... Na wymiary poczekam, nie ma pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 19.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 O oknie tarasowym - jeżeli chcesz mieć tzw. bezprogowe - trzeba dokładnie wymierzyć. Trzeba pamiętać, żeby zgrać dolną krawędź okna tarasowego z drzwiami zewnętrznymi i (u nas) drzwiami z garażu do domu. Po wylaniu wylewki wszystko powinno pasować, bez kucia czy dosztukowywania. No właśnie aby uniknąć przykrych niespodzianek zaprosiliśmy na budowę specjalistę od wylewek z jego sprytnym urządzeniem. Mamy już zaznaczony poziom w drzwiach balkonowych i wejściowych. Reniu, jeśli można podrzuć namiary na tego specjalistę. Chcemy jak najszybciej zamówić okna i dobrze byłoby ustalić właściwe wymiary. (Wybraliśmy Oknoplast,w NDM - wersja ekonomiczna ) Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts