mikopiko 24.04.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Jeszcze tu powtórzę okna piękne ...uważaj tylko na nie przy ociepleniu..my uważaliśmy i tak d..pa zbita ... A co do jazdy też to znam prawo jazdy mam od 12 lat a jeździłąm może z miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.04.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Tak sobie popatrzyłam na okna w wykuszu - mają z 180 cm wysokości? Więcej? Wyglądają fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.04.2008 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jutro pędzę, aby sie nimi nacieszyć a raczej juz dzisiaj poza tym będę cieszyć się tym, że powoli znika przecudnej urody pustak keramzytobetonowy, bo już patrzeć na niego nie mogę znika z wnętrza parteru bo reszta to jeszcze ho. ho... Marta, ty to masz oko - to znaczy okno ma 180 cm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.04.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Sie buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 28.04.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Tak dlugo mnie tu nie bylo ze zapomnialam swojego hasla, musze sie czesciej udzielac... No, siostra, okna piekne. Naprawde bardzo ladne. Szkoda, ze nie moge osobiscie sobie poogladac. Czy wybralas juz ktore drzwi chcesz?? Polecam sie w sprawie wszelkich konsultacji, niestety tylko na odlegosc. caluski tks alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.04.2008 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Ally, Drzwi na razie w zawieszeniu, bo nie mam czasu pojechać, obejrzeć i dotknąć... Na zdjęciach to nawet "coponiektórzy" politycy wyglądaja na przyzwoitych ludzi, a co dopiero takie proste drzwi Na pewno będe szukała jeszcze nie raz pomocy - możesz spodziewać się w każdej chwili telefonu alarmowego Ściskam, TKS Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 02.05.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Tomka niestety nic nie wymierzyłam bo wcieło wszystkie miarki, które występowały na budowie w dużej ilości. Dzisiaj wyposażyliśmy się w nowe i będziemy je wozić w samochodzie to może nie wyparują... Podam Ci dane w tygodniu, a tymczasem obejrzyj zabiegowe schody w domu Piskoscha w Galerii. Poprosiłam Piskoscha, aby podał wymiary swoich schodów, zobaczymy co napisze... Zajrzałam do twojego dziennika i nie znalazłam miejsca na schody, będa jakieś zmiany w projekcie? Renka pamiętasz o mnie? I okna, i wiosna piękne w Jankowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 03.05.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Widze, ze wszystko kwitnie, nawet tynki . Co do tych schodow to moze po prostu walnij sobie jakies przepierzenie?? Hihihi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.05.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Tomka, Mea culpa - pamiętam oczywiście tylko.......... zazwyczaj, gdy jesteśmy już w drodze powrotniej z działki... po prostu trochę się przegrzewam, bo tyle spraw do załatwienia Ale taśmę wożę już w torebce, więc postaram się wymierzyć wszystko w tym tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.05.2008 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Przepierzenie - a cóż to za przepiękny archaizm widzę siostrzyczko, że wy tam za oceanem kultywujecie staropolszczyznę Przepierzenie pochodzi od pierza czy od pierzeji???? Obecnie użwamy niestety mniej dynamicznych okresleń typu ścianka karton-gipsowa Sciskam i do piątku TKS Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.05.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Sufity podwieszane?Mają coś obniżyć, zakryć czy po prostu chcecie mieć gładko nad głowami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Zajrzyj do tego wątku W sprawie sufitów podwieszanych - zwróć uwagę na rozwiązanie oświetlenia - rewelacyjny efekt tanim kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Renka, spoko , zaczekam. Bałam się po prostu, że zapomniałaś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.05.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Syfity podwieszane są tylko w hollu i łazience i służą do zamontowania oświetlenia czyli halogenów, w pozostałych częściach domu oświetlenie jak najbardziej tradycyjne, bo nic się tak szybko nie nudzi i nie opatrzy jak modne nowinki. O zapomniałam.. . halgenki będa też w belce w kuchni i przy kominku.Marto, dzięki za linka, zaraz obejrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.05.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Tomka, Wymiary moich schodów: - długość otworu na schody 350 cm, szerokość 100 cm - pierwszy schodek jest wysunięty poza otwór schodów i ma szerokość (krótszy bok) 23 cm i jest prostokątny - drugi schodek to już zabieg mocno ścięty do trójkąta - z jednej strony 2 cm z drugiej 47 cm - trzeci schodek tak samo trójkąt zabiegowy - dłuższy bok 50 cm i na drugiej ścianie 31 cm (jest w rogu dlatego dwie ściany) krótszy bok 2 cm - czwarty schodek - ostatni zabiegowy - dłuższy bok 57 cm, krótszy 2 cm - pozostałe schodki a jest ich 13, sa juz prostokatne i mają 20 cm szerokości - ZA MAŁO - ja nie mam stopy Kopciuszka i wisi mi pół stopy w powietrzu, wiem że gdy zrobi się stopnie z wchodzeniem będzie lepiej, ale schodzenie sie nie poprawi!!!! Te schodki zabiegowe sa O.K. szerokie i nawet wygodne, ale te górne to porażka... otwór na schody powinien być dłuższy, wtedy schody byłby mniej strome i stopnie mogłyby być szersze... gdyby dołożyc do każdego z 13 wąskich stopni po 5 cm byłoby super, wobec tego łatwo obliczyć, że otwór w stropie powinien być dłuższy o conajmniej 65 cm. Mam nadzieję, że podałam te wymiary klarownie, gdyby jednak było inaczej to daj znać, wymaluję rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Renka jestem pod ogromnym wrażeniem, ależ Ty to dokładnie zrobiłaś . Tu się nie da nie rozumieć. Martwi mnie tylko, że ja mam jeszcze krótszy otwór Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.05.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 to kuj póki można... może warto poszerzyc otwór w stropie i zrobić jakieś schody zakręcone... na pewno odradzam szerokość schodka 20 cm!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.05.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 A sprawa gazu ruszona, że spytam nieśmiale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.05.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Ciut, ciut to znaczy skontaktowałam się z Panem Ł. z gazowni, który dpowiada za nasz "rejon", skracał nam nić gazociągu (był doprowadzony do domku letniego, który wyburzaliśmy) oraz zakładał skrzynkę w płocie. Pan Ł. wyposażony w projekt zagospodarowania działki oraz projekt domu sprawdza w wyższej instancji, czy może na tej podstawie przygotować projekt instalacji. W poniedziałek ma się odezwać, czy muszę szybko zamawiać inwentaryzację geodezyjną, czy na razie mogę sobie darować ... Tak więc nadal jesteśmy w "lesie", a jakże piękny ten las za oknami Podczytywałam u Ciebie jak dzielnie walczycie ze steropianem Do niedawna uważałam, że my udzielamy się na budowie, ale muszę zmienić zdanie - jesteśmy lenie przy was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Bez przesady - budowa angażuje, nawet jak nie wykonuje się wszystkich prac samodzielnie. My tak zdecydowaliśmy. Gdyby robiła ekipa - dom byłby dawno ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts