dorbie 24.05.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Renka, mi sie podoba ten pierwszy. A nie myslalas by dac ten sam ale inaczej go polozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 25.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Hej! Co do umywalki to my tez zdecydowalismy sie na 105cm blatu, bo taki najwiekszy miesci nam sie w malej lazience i mysle, ze bedzie ok. Chociaz jak nam te umywalke przywiezli to tak sobie pomyslalam, ze mogloby byc tych centymetrow wiecej Nasza umywalka nazywa sie Shirley, jest troche inna od tej, która Ty wybralas, jak sie urzadzimy w lazience to zaprezentuje fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 http://foto3.m.onet.pl/_m/9dc191129bb7bc00e6f2cde3f09cff9f,5,19,0.jpg Zaintrygowałaś mnie tym wynalazkiem. Napisz coś więcej - ciekawa jestem jak się prezentowałby się w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Poszło dwa razy. To ze zmęczenia - mojego, nie komputera. Ocieplamy i ocieplamy. Końca nie widać, chociaż codziennie przybywa styropianu na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.05.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Renka, mi sie podoba ten pierwszy. A nie myslalas by dac ten sam ale inaczej go polozyc? Na razie szukam wzorów, pomysłów i materiałów bo tak naprawdę to dopiero teraz się tym zajełam. Wcześniej zajmowałam się konstrukcją fundamentów, pustakami keramzytobetonowymi, pokryciami dachowymi, a na temat okien to mogę napisać potężny elaborat Moja wiedza rozwija się w tempie budowy Tak więc jeszcze długa droga przede mną Widziałam twoje postępy budowlane, idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.05.2008 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Hej! Co do umywalki to my tez zdecydowalismy sie na 105cm blatu, bo taki najwiekszy miesci nam sie w malej lazience i mysle, ze bedzie ok. Chociaz jak nam te umywalke przywiezli to tak sobie pomyslalam, ze mogloby byc tych centymetrow wiecej Nasza umywalka nazywa sie Shirley, jest troche inna od tej, która Ty wybralas, jak sie urzadzimy w lazience to zaprezentuje fotki pozdrawiam Obejrzałam w internecie i bardzo ładna jest twoja Shirley Czekam na fotki łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.05.2008 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 http://foto3.m.onet.pl/_m/9dc191129bb7bc00e6f2cde3f09cff9f,5,19,0.jpg Zaintrygowałaś mnie tym wynalazkiem. Napisz coś więcej - ciekawa jestem jak się prezentowałby się w naturze. Niestety widziałm to tylko na allegro: http://www.allegro.pl/item369556402_parapety_zewnetrzne_z_duromarmuru_najtaniej_.html Doczytałam, że mogą być w różnych kolorach, więc można rozważyć ... Tylko wolałabym zobaczyć je przed zakupem, bo mogą wyglądać jak plastik a tego bym raczej nie chciała Sprawdzę też cenę płytek parapetowych Cerrad, też udają, tylko że klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.05.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki.My też chcielibyśmy parapety z płytek lub czegoś płytkopodobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.06.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Dlaczego nie dojechałaś na spotkanie forum Muratora? Zobaczyłam Twoją plakietkę i wypatrywałam czy się pojawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 02.06.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Niestety Jaś zachorował i w sobotę zamiast na zjazd wyruszyliśmy do lekarza. Pomimo tego, że już prawie lato u lekarza było mnóstwo dzieci i ze statusem dodatkowego pacjenta naczekaliśmy się porządnie. Nawet nie zdążyłam zawiadomić organizatorów, że nie dotrę na spotkanie Jest pięknie, wszystko kwitnie, ale dla alergika to najcięższa pora roku. Jaś w tym roku wyjątkowo kiepsko znosi pylenia. We wrześniu (wg lekarza to najlepszy miesiąc w roku dla alergika, już nic nie pyli a jeszcze nie ma ogrzewania i ataku roztoczy) odstawimy lek antyalergiczny i zrobimy ponownie testy... Teraz gdy wiem, że byłaś na zjeździe jest mi jeszcze bardziej przykro W ubiegłym roku nie wystarczyło dla mnie miejsca, w tym roku nie dotarłam, do trzech razy sztuka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.06.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Boże dobrze, że nie przeszło na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 06.06.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Właśnie zastanawiałam się dlaczego Cię nie ma... A tu taka wiadomość Współczuję i wyobrażam sobie co przeżyłaś w związku z pożarem. A poza tym - wylewki prezentują sie super Gratuluję. My jesteśmy na etapie szukania tynkarzy. Dzwonię, dzwonię, dzwonię i nic Wszyscy zajęci Mam jednak nadzieję, że kto szuka to znajdzie Trzymaj się dzielnie, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.06.2008 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Teraz to cieszę się, że nikt nie ucierpiał i ogień nie rozprzestrzenił się na dom, las, etc.Tylko teraz zupełnie (chwilowo mam nadzieję) nie chce mi się jechać do tego bałaganu... Jednak impreza piętro niżej skutecznie przekonuje mnie, że i tak w Jankowie będzie nam najlepiej, a nowe bzy posadzę w przyszłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 07.06.2008 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Pelee, Jeśli chodzi o zdjęcia to zapraszam do dziennika. Tylko zaznaczam, że dach i werandy to już nie Zadębie, ale projekt własny. Uprzedzam też, że schody na poddasze są potraktowane po macoszemu - te które były w projekcie są dość niewygodne. Poprawiliśmy na ile się dało, zobaczymy jak będzie się chodziło po wykończeniu. Kotłownia jest u nas malutka, wydzielona w garażu - tutaj też zmieniliśmy projekt i dzięki temu w garażu mieszczą się dwa samochody- ten który będzie parkował w głębi musi być z tych mniejszych . Jeśli nie planujecie garażu a macie gaz ziemny to świetne miejsce na piec kondensacyjny i zasobnik na wodę jest pod schodami (my tam mamy spiżarkę, ale przecież można żyć bez niej ) Jeśli nie będzie garażu to łazienka może być z oknem Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań projektowych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.06.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Kurcze uważajcie na robotników. Dobrze, ze straty po pożarze niewielkie i najważniejsze, że ludziom się nic nie stało. Trzeba jednak mieć oczy dookoła głowy na tych budowach Fajna ceramikę wybierasz. Podoaba mi się wanna Ravaka I ta szerokaśna umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 07.06.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Baterię do kuchni upatrzylam sobie taką samą, bardzo mi się podoba.A o parapetach poczytaj sobie, ja nie jestem pewna, ale zdaje się, że aluminiowe nie są najlepsze, bo pod wpływem wysokiej lub niskiej temperatury potrafią sporo rozciągać się i kurczyć i może być problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.06.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 A co do pożaru mieliście sporo szczęścia w tym nieszczęściu, że wszyscy cali i dom nietknięty... Ostatnio jest sucho więc ogień mógł powędrować szybciutko dalej. A do tego bliskość lasu... U nas podobnie, wokół mamy las i czasem az wlos mi sie jeży jak pomyślę o suchym i upalnym lecie, kiedy to byle iskierka... Brrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.06.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Pożar - nieprzyjemna sprawa. Drzwi - zerknęłam jeszcze raz na zdjęcia domu z oknami. Myślę, że kolor drzwi powinien być podobny do koloru ram. Okna sa bardzo proste, wręcz "surowe". Drzwi z przeszkleniem + ozdobna krata, bez witraży i szprosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.06.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Kurcze uważajcie na robotników. Dobrze, ze straty po pożarze niewielkie i najważniejsze, że ludziom się nic nie stało. Trzeba jednak mieć oczy dookoła głowy na tych budowach Fajna ceramikę wybierasz. Podoaba mi się wanna Ravaka I ta szerokaśna umywalka No tak, łazienka wcale nie taka duża za to obiekty w łazience będą z tych większych jak wyschną wylewki to rozrysuje na podłodze ile miejsca będzie zajmowała wanna, bo jak ja wreszcie zobaczyłam "na żywo" to WIELKA jest... w sumie mam plan łazienki, ale na papierze to wszystko inaczej wygląda... Jak widzisz nawet oczy dookoła głowy czasami nie pomagają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.06.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Baterię do kuchni upatrzylam sobie taką samą, bardzo mi się podoba. A o parapetach poczytaj sobie, ja nie jestem pewna, ale zdaje się, że aluminiowe nie są najlepsze, bo pod wpływem wysokiej lub niskiej temperatury potrafią sporo rozciągać się i kurczyć i może być problem... Dzięki, spróbuję się dowiedzić czegos o tych parapetach... Kilka firm ma taki model bateri, ale gdy porównałam Kludi, Boston i Paffoni to najbardziej podoba mi się Paffoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts