Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jankowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej!

Co do umywalki to my tez zdecydowalismy sie na 105cm blatu, bo taki najwiekszy miesci nam sie w malej lazience i mysle, ze bedzie ok. Chociaz jak nam te umywalke przywiezli to tak sobie pomyslalam, ze mogloby byc tych centymetrow wiecej :) Nasza umywalka nazywa sie Shirley, jest troche inna od tej, która Ty wybralas, jak sie urzadzimy w lazience to zaprezentuje fotki :D

pozdrawiam

Renka, mi sie podoba ten pierwszy. A nie myslalas by dac ten sam ale inaczej go polozyc?

Na razie szukam wzorów, pomysłów i materiałów bo tak naprawdę to dopiero teraz się tym zajełam. Wcześniej zajmowałam się konstrukcją fundamentów, pustakami keramzytobetonowymi, pokryciami dachowymi, a na temat okien to mogę napisać potężny elaborat :wink: Moja wiedza rozwija się w tempie budowy :lol: Tak więc jeszcze długa droga przede mną :lol:

Widziałam twoje postępy budowlane, idziecie jak burza :D

Hej!

Co do umywalki to my tez zdecydowalismy sie na 105cm blatu, bo taki najwiekszy miesci nam sie w malej lazience i mysle, ze bedzie ok. Chociaz jak nam te umywalke przywiezli to tak sobie pomyslalam, ze mogloby byc tych centymetrow wiecej :) Nasza umywalka nazywa sie Shirley, jest troche inna od tej, która Ty wybralas, jak sie urzadzimy w lazience to zaprezentuje fotki :D

pozdrawiam

Obejrzałam w internecie i bardzo ładna jest twoja Shirley :D Czekam na fotki łazienki :D

http://foto3.m.onet.pl/_m/9dc191129bb7bc00e6f2cde3f09cff9f,5,19,0.jpg

Zaintrygowałaś mnie tym wynalazkiem. Napisz coś więcej - ciekawa jestem jak się prezentowałby się w naturze.

Niestety widziałm to tylko na allegro: http://www.allegro.pl/item369556402_parapety_zewnetrzne_z_duromarmuru_najtaniej_.html

Doczytałam, że mogą być w różnych kolorach, więc można rozważyć ... Tylko wolałabym zobaczyć je przed zakupem, bo mogą wyglądać jak plastik a tego bym raczej nie chciała :roll: Sprawdzę też cenę płytek parapetowych Cerrad, też udają, tylko że klinkier :wink:

Niestety Jaś zachorował i w sobotę zamiast na zjazd wyruszyliśmy do lekarza. Pomimo tego, że już prawie lato u lekarza było mnóstwo dzieci i ze statusem dodatkowego pacjenta naczekaliśmy się porządnie. Nawet nie zdążyłam zawiadomić organizatorów, że nie dotrę na spotkanie :cry:

Jest pięknie, wszystko kwitnie, ale dla alergika to najcięższa pora roku. Jaś w tym roku wyjątkowo kiepsko znosi pylenia. We wrześniu (wg lekarza to najlepszy miesiąc w roku dla alergika, już nic nie pyli a jeszcze nie ma ogrzewania i ataku roztoczy) odstawimy lek antyalergiczny i zrobimy ponownie testy...

Teraz gdy wiem, że byłaś na zjeździe jest mi jeszcze bardziej przykro :roll:

W ubiegłym roku nie wystarczyło dla mnie miejsca, w tym roku nie dotarłam, do trzech razy sztuka??? :roll:

Właśnie zastanawiałam się dlaczego Cię nie ma... :roll:

A tu taka wiadomość :o Współczuję i wyobrażam sobie co przeżyłaś w związku z pożarem. A poza tym - wylewki prezentują sie super :D Gratuluję.

My jesteśmy na etapie szukania tynkarzy. Dzwonię, dzwonię, dzwonię i nic :evil: Wszyscy zajęci :evil: Mam jednak nadzieję, że kto szuka to znajdzie :wink: Trzymaj się dzielnie, będzie dobrze :D

Teraz to cieszę się, że nikt nie ucierpiał i ogień nie rozprzestrzenił się na dom, las, etc.

Tylko teraz zupełnie (chwilowo mam nadzieję) nie chce mi się jechać do tego bałaganu...

Jednak impreza piętro niżej skutecznie przekonuje mnie, że i tak w Jankowie będzie nam najlepiej, a nowe bzy posadzę w przyszłym roku...

Pelee,

Jeśli chodzi o zdjęcia to zapraszam do dziennika. Tylko zaznaczam, że dach i werandy to już nie Zadębie, ale projekt własny. Uprzedzam też, że schody na poddasze są potraktowane po macoszemu - te które były w projekcie są dość niewygodne. Poprawiliśmy na ile się dało, zobaczymy jak będzie się chodziło po wykończeniu.

Kotłownia jest u nas malutka, wydzielona w garażu - tutaj też zmieniliśmy projekt i dzięki temu w garażu mieszczą się dwa samochody- ten który będzie parkował w głębi musi być z tych mniejszych :wink: . Jeśli nie planujecie garażu a macie gaz ziemny to świetne miejsce na piec kondensacyjny i zasobnik na wodę jest pod schodami (my tam mamy spiżarkę, ale przecież można żyć bez niej :lol: )

Jeśli nie będzie garażu to łazienka może być z oknem :D

Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań projektowych,

Kurcze uważajcie na robotników. Dobrze, ze straty po pożarze niewielkie i najważniejsze, że ludziom się nic nie stało. Trzeba jednak mieć oczy dookoła głowy na tych budowach :evil:

Fajna ceramikę wybierasz. Podoaba mi się wanna Ravaka :lol: I ta szerokaśna umywalka :lol:

A co do pożaru mieliście sporo szczęścia w tym nieszczęściu, że wszyscy cali i dom nietknięty... Ostatnio jest sucho więc ogień mógł powędrować szybciutko dalej. A do tego bliskość lasu... U nas podobnie, wokół mamy las i czasem az wlos mi sie jeży jak pomyślę o suchym i upalnym lecie, kiedy to byle iskierka... Brrr!

Kurcze uważajcie na robotników. Dobrze, ze straty po pożarze niewielkie i najważniejsze, że ludziom się nic nie stało. Trzeba jednak mieć oczy dookoła głowy na tych budowach :evil:

Fajna ceramikę wybierasz. Podoaba mi się wanna Ravaka :lol: I ta szerokaśna umywalka :lol:

No tak, łazienka wcale nie taka duża za to obiekty w łazience będą z tych większych :roll: jak wyschną wylewki to rozrysuje na podłodze ile miejsca będzie zajmowała wanna, bo jak ja wreszcie zobaczyłam "na żywo" to WIELKA jest... w sumie mam plan łazienki, ale na papierze to wszystko inaczej wygląda...

Jak widzisz nawet oczy dookoła głowy czasami nie pomagają...

Baterię do kuchni upatrzylam sobie taką samą, bardzo mi się podoba.

A o parapetach poczytaj sobie, ja nie jestem pewna, ale zdaje się, że aluminiowe nie są najlepsze, bo pod wpływem wysokiej lub niskiej temperatury potrafią sporo rozciągać się i kurczyć i może być problem...

Dzięki, spróbuję się dowiedzić czegos o tych parapetach...

Kilka firm ma taki model bateri, ale gdy porównałam Kludi, Boston i Paffoni to najbardziej podoba mi się Paffoni :D