Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jankowa

Recommended Posts

Pożar - nieprzyjemna sprawa.

Drzwi - zerknęłam jeszcze raz na zdjęcia domu z oknami. Myślę, że kolor drzwi powinien być podobny do koloru ram. Okna sa bardzo proste, wręcz "surowe". Drzwi z przeszkleniem + ozdobna krata, bez witraży i szprosów.

Kolor drzwi to będzie teak, tak jak okna, a wielbicielką witraży oraz szprosów to nie jestem. To znaczy źle się wyraziłam... bo na przykład witraże Wyspiańskiego uwielbiam i zawsze gdy jestem w Krakowie kontempluję godzinami, ale witraże w domu!!! co to, to nie :D

Czekam na odpowiedź z firmy Roskosz na temat ceny i montażu. Dla mnie duże znaczenie ma również to, że są grubsze od standardowych, a ja nie mam wietrołapu oddzielonego i muszę mieć jak najcieplejsze drzwi...

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Reniu :)

Gratuluję wylewek :D

Super się chodzi po swojej podłodze, prawda?

Zainspirowałaś mnie swoją umywalką - bardzo ładna :lol:

Co do VAT-u to nam za drenaż (robocizna i materiały) facet liczył 22%, bo to podobno roboty na zewnątrz i są tak opodatkowane :roll:

Tak samo z bramą garażową...Zmieniły się niedawno przepisy i też jest 22% za montaż, a nie tak jak jeszcze w zeszłym roku 7% :roll:

Pozdrawiam

kasia

8 tygodni - ja na swoje tyle mniej więcej czekałam. Jeśli faktycznie skrzydło ma 72 mm grubości - myślę, że warto poczekać.

Idzie lato, więc nie będziecie marzli bez drzwi. :wink:

Na coś wartościowego zawsze warto czekać, a jak się zdążyłam zorientować większość firm podaje takie terminy - owoce zeszłorocznego i obecnego boomu budowlanego :wink:

hej Renka! :D

pięknie u Was na działce - cudownie zielono! :)

a w plątaninie podłogowej widzę wielki sens - niestety, oświeciło mnie za późno :roll: :)

Trochę zieleni niestety zmarnował pożar, ale nic to, podlewam lipę i pozostałe drzewka i mam nadzieję, że odżyją...

Entuzjastą ogrzewania podłogowego jest mój mąż, ja jestem nieufna wobec nowinek technicznych, ale zgodziłam się i teraz mam za swoje - muszę szukać gresu, który wygląda jak drewno:D

Cześć Reniu :)

Gratuluję wylewek :D

Super się chodzi po swojej podłodze, prawda?

Zainspirowałaś mnie swoją umywalką - bardzo ładna :lol:

Co do VAT-u to nam za drenaż (robocizna i materiały) facet liczył 22%, bo to podobno roboty na zewnątrz i są tak opodatkowane :roll:

Tak samo z bramą garażową...Zmieniły się niedawno przepisy i też jest 22% za montaż, a nie tak jak jeszcze w zeszłym roku 7% :roll:

Pozdrawiam

kasia

Właśnie zmienia mi się koncepcja łazienkowa, jak dojrzeje to znowu coś pokażę :D

Cały weekend spędziłam na przechadzaniu sie po moim domku i jeszcze mi się nie znudziło :D

a przepisy coraz bardziej udowadniaja, że budować z roku na rok będzie trudniej :roll:

Początkowo po wylewkach głupio się czułam. Okna zrobiły się jakoś tak nisko.

Niby tylko 18 cm, ale jest różnica.

Teraz jest już ok.

PS. Kiedyś przebąkiwałaś o jazdach samochodem? Robisz postępy?

Niestety liczyłam, liczyłam a i tak blat w kuchni będę miała standardowo , czyli nisko - 86 + 3 cm bo musi zmieścić się pod oknem... ale i tak się cieszę bo nareszcie jest normalnie i nie widać rur wszędzie :D

Nie ćwiczę jazdy samochodem bo .... nie mam czasu - weekendy mam zajęte poszukiwaniami budowlanymi, albo trzeba zająć się synkiem, domem. Ale mam plan, że ruszę temat w wakacje...