Renka Grabow 09.06.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Pożar - nieprzyjemna sprawa. Drzwi - zerknęłam jeszcze raz na zdjęcia domu z oknami. Myślę, że kolor drzwi powinien być podobny do koloru ram. Okna sa bardzo proste, wręcz "surowe". Drzwi z przeszkleniem + ozdobna krata, bez witraży i szprosów. Kolor drzwi to będzie teak, tak jak okna, a wielbicielką witraży oraz szprosów to nie jestem. To znaczy źle się wyraziłam... bo na przykład witraże Wyspiańskiego uwielbiam i zawsze gdy jestem w Krakowie kontempluję godzinami, ale witraże w domu!!! co to, to nie Czekam na odpowiedź z firmy Roskosz na temat ceny i montażu. Dla mnie duże znaczenie ma również to, że są grubsze od standardowych, a ja nie mam wietrołapu oddzielonego i muszę mieć jak najcieplejsze drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Grubsze od standardowych - czyli min. 6 cm? Dopytaj się dokładnie czy ocieplenie jest tylko w kasetonach czy na całej płycie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.06.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ocieplenie jest umieszczone pomiędzy drewnianym stelażem drzwi, a więc standardowo, ale może daje coś grubość skrzydła 72 mm??? Mają dość zniechęcające terminy realizacji - 8 tygodni... a może to teraz standard??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.06.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 8 tygodni - ja na swoje tyle mniej więcej czekałam. Jeśli faktycznie skrzydło ma 72 mm grubości - myślę, że warto poczekać. Idzie lato, więc nie będziecie marzli bez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.06.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 hej Renka! pięknie u Was na działce - cudownie zielono! a w plątaninie podłogowej widzę wielki sens - niestety, oświeciło mnie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 11.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Cześć Reniu Gratuluję wylewek Super się chodzi po swojej podłodze, prawda? Zainspirowałaś mnie swoją umywalką - bardzo ładna Co do VAT-u to nam za drenaż (robocizna i materiały) facet liczył 22%, bo to podobno roboty na zewnątrz i są tak opodatkowane Tak samo z bramą garażową...Zmieniły się niedawno przepisy i też jest 22% za montaż, a nie tak jak jeszcze w zeszłym roku 7% Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.06.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Początkowo po wylewkach głupio się czułam. Okna zrobiły się jakoś tak nisko.Niby tylko 18 cm, ale jest różnica. Teraz jest już ok. PS. Kiedyś przebąkiwałaś o jazdach samochodem? Robisz postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.06.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 8 tygodni - ja na swoje tyle mniej więcej czekałam. Jeśli faktycznie skrzydło ma 72 mm grubości - myślę, że warto poczekać. Idzie lato, więc nie będziecie marzli bez drzwi. Na coś wartościowego zawsze warto czekać, a jak się zdążyłam zorientować większość firm podaje takie terminy - owoce zeszłorocznego i obecnego boomu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.06.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 hej Renka! pięknie u Was na działce - cudownie zielono! a w plątaninie podłogowej widzę wielki sens - niestety, oświeciło mnie za późno Trochę zieleni niestety zmarnował pożar, ale nic to, podlewam lipę i pozostałe drzewka i mam nadzieję, że odżyją... Entuzjastą ogrzewania podłogowego jest mój mąż, ja jestem nieufna wobec nowinek technicznych, ale zgodziłam się i teraz mam za swoje - muszę szukać gresu, który wygląda jak drewno:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.06.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Cześć Reniu Gratuluję wylewek Super się chodzi po swojej podłodze, prawda? Zainspirowałaś mnie swoją umywalką - bardzo ładna Co do VAT-u to nam za drenaż (robocizna i materiały) facet liczył 22%, bo to podobno roboty na zewnątrz i są tak opodatkowane Tak samo z bramą garażową...Zmieniły się niedawno przepisy i też jest 22% za montaż, a nie tak jak jeszcze w zeszłym roku 7% Pozdrawiam kasia Właśnie zmienia mi się koncepcja łazienkowa, jak dojrzeje to znowu coś pokażę Cały weekend spędziłam na przechadzaniu sie po moim domku i jeszcze mi się nie znudziło a przepisy coraz bardziej udowadniaja, że budować z roku na rok będzie trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 19.06.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Początkowo po wylewkach głupio się czułam. Okna zrobiły się jakoś tak nisko. Niby tylko 18 cm, ale jest różnica. Teraz jest już ok. PS. Kiedyś przebąkiwałaś o jazdach samochodem? Robisz postępy? Niestety liczyłam, liczyłam a i tak blat w kuchni będę miała standardowo , czyli nisko - 86 + 3 cm bo musi zmieścić się pod oknem... ale i tak się cieszę bo nareszcie jest normalnie i nie widać rur wszędzie Nie ćwiczę jazdy samochodem bo .... nie mam czasu - weekendy mam zajęte poszukiwaniami budowlanymi, albo trzeba zająć się synkiem, domem. Ale mam plan, że ruszę temat w wakacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.06.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Możesz rozwinąć myśl: "gaz - porażka". Myślałam, że na porażkę z gazem mam monopol. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 23.06.2008 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Nie jest tak żle, jak myslałam - wyjaśniam w dzienniku - ale nic nie mam jeszcze w ręku, więc na razie ostrożnie z optymizmem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Gratulacje z okazji 1000 postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.06.2008 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Bardzo dziekuję Wiem że przy twoich 2,5 tys. to niewiele, ale ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 I tak jesteśmy małe misie przy koleżance mikopiko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.06.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Tylko jak ona to robi - czasami wydaje mi się, że pół życia spędzam na forum i prosze po dwóch latach 1000 postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.06.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Bo na forum trzeba pisać, a nie tylko spędzać życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.06.2008 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 No tak, bardzo lubię to forumowe pisanie Jak zakończę budowę to chyba poszukam jakiegoś forum psychologicznego, gdzie będę poszukiwała odpowiedzi jak odreagować stres budowlany, albo ogrodniczego, bo na tym moim piachu to bez doktoratu za wiele nie urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja już regularnie czytuję Pamiętajcie o ogrodach. Wątek psychologiczny też już jest. Nie musisz daleko szukać, wszystko na miejscu, za jednym logowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts