Renka Grabow 28.07.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dziękuję Marto w opexie byłam już dwa razy a o tym sklepie zawsze zapominam... wybiorę się tam niezwłocznie Chcę się przekonać czy rzeczywiście są lepszej jakości niż polskie... o ile będzie to widać Być może bardziej trwała od Imoli będzie Nowa Gala, która cieszy się bardzo dobra sławą... A ty już dokonałaś ostatecznego wyboru? A tynki mam cementowo-wapienne, wyglądają na równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.07.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Tynki wewnętrzne mam gipsowe. Zobaczyłam jednak Twoją elewację i spytałam się o tynk zewnętrzny. Akurat jestem na etapie "tynków elewacyjnych". W sprawie płytek podłogowych - po kolejnej wizycie w salonie firmowym Opoczna padło na gres Gobi. Kolory podobne do Fossile Slate. Poza tym odkryłam, że Opoczno nie bardzo się wysila. Większość gresów to kombinacja płytek w czterech, trzech kolorach (biały, piasek, brąz) różniących się tylko fakturą. Imola Saloon na "poszarpane" brzegi. Ładne dekory i dwa wymiary płytek. Można bardziej pokombinować przy układaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.07.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Tynk kupowaliśmy razem z systemem Ecorock z Rockwoola, ale oczywiście wszystko musieliśmy po koleji dokupować i właśnie wczoraj kupiliśmy tynk mineralny Kreisel gramatura 2 mm, bo dowiedzialiśmy się, że Rockwool właśnie u nich zamawia. Czy na pewno nie będzie różnicy przekonam się już jutro... na szczęście to oddzielna ścianka wokól bramy garażowej... Tynk mineralny wybraliśmy, ponieważ mamy wełnę. Jest mniejszy wybór kolorów wśród mineralnych, ale my i tak chcieliśmy "biały domek". A jaki rodzaj tynku poleca twój wykonawca? Czasami lepiej jest się skonsultować, bo na przykład mój wykonawca od izolacji i płytek na balkonie zażyczył sobie wszystko Mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.07.2008 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 A w jakim salonie Opoczna byłaś? tym na Puławskiej? ja tak oglądam Opoczno na raty w różnych miejscach i tak mam wrażenie, że coś mi ciągle umyka... Gobi, rzeczywiście ładne i bardzo neutralne, trochę jak Sabia Nowej Gali. A czy jest mniej chropowate niż Fossile Slate? Tak się zastanawiam jak to ciężko bedzie ścierać mopem tak chropowatą podłogę... mam teraz gładki gres w mieszkaniu i ściera się szybki i lekko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.07.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Hej a ja mam płytki z głowy Chropowate płytki nie róbcie tego , straszne do czyszczenia, na kolanach i szczoteczka Renia zewnętrzne parapety pełen wypas super wyglądają Boże padam ale upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.07.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Miko, a jakie w końcu płytki wybrałaś, bo się pogubiłam w meandrach tematycznych dziennika, którego nie ma, ale tak jakby był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Reniu, oczywiście w salonie na Puławskiej. Tam jest wszystko w jednym miejscu, szybko można porównać poszczególne kolekcje. Kupować u nich nie będę, ale co pooglądam to moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 29.07.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Siostra, piekne te plytki ale jak sa chropowate to sa strasznie trudne do utrzymania w czystosci. Przetarcie szmatka nic nie daje, bedziesz musiala szorowac szczotka. Wiem, bo tam gdzie chodze na joge w lazience jest piekna podloga z takich kamienno-podobnych plytek. Chociaz miejsce jest bardzo czyste to niestety widac gdzie sie najwiecej chodzi, bo w tych nierownosciach zbiera sie najwiecej brudu. Opamietaj sie i kup sobie jakies normalne, please!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.07.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 takie http://img210.imageshack.us/img210/1261/p2020040oi9.jpg a te ciemne do wiatrołapu http://img142.imageshack.us/img142/1034/p1190010tt3.jpg to półpoler, własnoręcznie przywożony z Łodzi bo tam dostaliśmy rabat średnio 70 zł na metrze w porównaniu do Warszawy tu jeszcze porównanie tych 2 kolorów jakie mam http://img232.imageshack.us/img232/4616/p1190012ig3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.07.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Oooo, bardzo ładne, a co to za pytki i jak je wytropiłaś w moim studenckim mieście? Półpoler... czy to znaczy, że są gładdkie, ale nie świecą się jak te polerowane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Półpoler nie świeci się tak jak poler, to taki dyskretny połysk, w świetle się odbija ale nie jest tak śliski. Do zobaczenia jest w opexe w euroceramice ...tylko, że tam kosztuje 170 zł. Jak ten gres zobaczyłam to się w nim zakochałam ale mąż powiedział ..nie patrz się ..po co ci to No i przez przypadek wpadłam na dziennik kropqi - polecam Ma właśnie ten gres położony i właśnie w Łodzi znalazła sklep , w którym go sprzedają Dali nam super rabat i woziliśmy to 3 razy z Łodzi To jest seria Tibet z Pamesy http://www.pamesa.pl/images/media/Rekomendacje/tibet.50x50.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Również muszę przyznać, że ładne płytki i są różne kolory, co daje wiele możliwości aranżacji w ramach jednej kolekcji. Przypomniało mi się, że Sabię Nowej Gali wypożyczyliśmy ze sklepu na weekend. Wszystko co piszą o czyszczeniu chropowatego gresu to święta prawda. Bardzo szybko przeszła nam ochota na Sabię Nowej Gali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.07.2008 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Miko, to rzeczywiście był rabat stulecia... chyba największy w historii budowy płytki piękne i podziwiam poświęcenie - kto kursował trzy razy do Łodzi??? Jak powiem mężowi, że znowu jadę do Opexu to nie wiem co powie, bo nawet jego wytrzymała cierpliwość ma granice ale pojadę na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.07.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Marto, to ja też bedę Sabię oglądała i zachwycała się z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 31.07.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Renia, widzę, że idziesz jak burza Tak trzymaj Piszesz, że będziecie wywozić ziemię z wykopu, jaka to ziemia (humus czy piach) i gdzie wywozicie jeśli wolno spytać? U mnie ciągle potrzeba na podsypanie terenu, może by się nadała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 31.07.2008 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Maju,Z wykopu mamy piasek, natomiast jest też dużo gruzu. Wszystkiego razem jest tyle, że bierzemy sołtysa z koparką i dużą przyczepą, to wszystko wywiezie razem. Paweł zrobił kilka kursów naszą przyczepką samochodową i dał sobie spokój... Sołtys zabierze to do siebie, bo ma plac na którym składuje taką ziemię do podnoszenia działki... Może ten piasek jest O.K. ale gruzu nie radziłabym zabierać na działkę, bo to w końcu śmiecie... Jesli chcesz to prześlę Ci numer do sołtysa z Kazunia i dowiemy się ile kosztowałby transport czystego piasku do Sowiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 31.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ok, dzięki za odpowiedź, na razie się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.08.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Tak mi się przypomniało - kiedyś pisałyśmy o parapetach zewnętrznych. Ostatecznie zdecydowałam się na parapety z płytek klinkierowych w kolorze dachu i rynien, czyli grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.08.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 To będziesz miała bardzo zdyscyplinowany kolorystycznie dom - trzy kolory, czy coś pominełam? U mnie parapety granitowe yellow sand... bardzo mi się podobają, ale chyba trochę za bardzo wystają... chcieliśmy tak z powodu zabezpieczenia przeciwdeszczowego, ale teraz zrobiłabym węższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.08.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Faktycznie, elewację mam w trzech kolorach: grafit, złoty dąb i złamana biel tynku. Porównywałaś może ceny parapetów z granitu i np. konglomeratu. Parapety można kupić w wielu miejscach, ale jak tu wybrać gdzie lepiej gdzie gorzej? Co do Imoli Saloon - mnie głównie znięchęciły nieregularne brzegi płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts