Renka Grabow 14.08.2008 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Za jakimś dobrym zakładem kamieniarskim i ja się rozglądam, bo tam gdzie kupowałam parapaty zewnętrzne jest bardzo mały wybór. Jest to zakład produkujacy nagrobki, a te parapety to malutki dodatek, mieli tylko dwa kolory, tylko o grubości 2 cm, za to w bardzo przystępnej cenie 59 zł za m2 etc. Gdy przejeżdżam do pracy przez Powązkowską to jest tam duża firma kamieniarska, która reklamuje się, że mają w ofercie blaty i parapety. Spiszę wreszcie numer i podam ci wieczorem. Gdy patrzę na gres, który będzie u nas to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że parapety jednak powinny być drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.08.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Te róże też mi się podobały są w Arcerze? prawda? ostatecznie wybraliśmy inne ale też ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.08.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witaj, Renka. Dobrze się czasem zdekonspirować, bo dzięki temu i ja do ciebie trafiłam . Bardzo ładny macie domek. Rzadko zdarza się oglądać realizacje lepsze od projektu (całkowicie popieram pomysł rezygnacji z łuków; witam w klubie miłośników kantów ). Życzę dobrych łazienkowych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.08.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Te róże też mi się podobały są w Arcerze? prawda? ostatecznie wybraliśmy inne ale też ładne Tak w Arcerze i nawet niedrogie, ale ... czekam na coś, co mnie rzuci na kolana i powiem - za każde pieniądz, ale tylko to, a tu nic z tych rzeczy, chyba za stara jestem na achy i ochy muszę przestać wybrzydzać i wybrać coś praktycznego i jasnego np. jasne płytki z kolekcji Harion albo Alabastrino Teraz sobie pluję w brodę, że nie spędziłam zimy na poszukiwaniach, teraz miałabym spokój... A co ty ostatecznie wybrałaś, bo miałaś tyle koncepcji, że gineło mi to po drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.08.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Witaj, Renka. Dobrze się czasem zdekonspirować, bo dzięki temu i ja do ciebie trafiłam . Bardzo ładny macie domek. Rzadko zdarza się oglądać realizacje lepsze od projektu (całkowicie popieram pomysł rezygnacji z łuków; witam w klubie miłośników kantów ). Życzę dobrych łazienkowych wyborów. Dziękuję za pochwałę naszego domku rzeczywiście tak go zmieniliśmy, że mało przypomina oryginał i chyba wyszło mu to na dobre A o wyborach łazienkowych powiem tylko, że niebawem osiwieję z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.08.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Te http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200602/1140689272125-image-03.jpg jeszcze do tego czerone i ecri wróciłam z domu , gruntowałam podłogę to dokleję jeszcze te czerwone http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200711/1195846504837-image-01.jpg oczywiście w większości będą gładkie płytki a te z wytłoczeniami będą dekoracją...zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.08.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-dziennika-ktorego-nie-ma,t84774-1200.htm tu kiedyś nad tymi kwiatkowymi dumałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.08.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Miko, a ta kuchnia to Twoja? Interesuje mnie doprowadzenie gazu do kuchenki - idzie po ścianie za szafkami, po drodze zlewozmywak i pewnie zmywarka. Dało radę zmieścić czy trzeba było odsuwać szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.08.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Reniu, jakiś czas temu ze sklepu Aqua w Piasecznie dostałam kontakt do dwóch dziewczyn od projektów łazienek. Ze względu na duży opór ze strony mojego męża nie skorzystałam z usługi. Jeśli jesteś zainteresowana - mogę podesłać. Niestety projekt jest usługą płatną, niezwiązaną z zakupem w konkretnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.08.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-dziennika-ktorego-nie-ma,t84774-1200.htm tu kiedyś nad tymi kwiatkowymi dumałam Miko, Dzięki za fotki i linka Jestem tak skołowana po kolejnej wyprawie do Opexu, że nie rozpoznałam Zirconio Wczoraj godzinę dumałam nad różami z Venus Ceramiki i już mi się tak nie podobają, drugą godzinę spedziłam w Euroceramice oglądając biało-czarne płytki z literkami Zirconio i poddałam się - już widzę te ślady po kropelkach wody... glazura do łazienki musi być matowa i basta. A wystarczyło zajrzeć do twojego dziennika i nie musiałabym włóczyć się po sklepach U ciebie jest zdjęcie pięknej toalety z literkowym Zirconio i rzeczywiście, tam gdzie się mniej chlapie jest to świetne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.08.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Miko, a ta kuchnia to Twoja? Interesuje mnie doprowadzenie gazu do kuchenki - idzie po ścianie za szafkami, po drodze zlewozmywak i pewnie zmywarka. Dało radę zmieścić czy trzeba było odsuwać szafki? Marto, odpowiem pod nieobecność Miko, bo mam taką rurę z gazem w mieszkaniu - jest ona na tyle wąska, że nie było problemu, aby zmieścić ją za szafkami i zmywarką, standardowe 10-12 cm odstępu od ściany wystarczyło. Gorszą sprawą było to, że zgodnie z przepisami wszystkie szafki zasłaniające rurę powinny dać się odsunąć podczas kontroli z gazowni. Ten wymóg spełniliśmy tylko częściowo i na razie się udało. Nie mam pomysłu jak rozwiązać go w domu, bo tutaj to będzie również szafka narożna... Ciekawe czy można rurkę gazową umieścić na poziomie cokołów, wtedy nie ma problemu. Zaopytam mojego "pana od gazu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.08.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Reniu, jakiś czas temu ze sklepu Aqua w Piasecznie dostałam kontakt do dwóch dziewczyn od projektów łazienek. Ze względu na duży opór ze strony mojego męża nie skorzystałam z usługi. Jeśli jesteś zainteresowana - mogę podesłać. Niestety projekt jest usługą płatną, niezwiązaną z zakupem w konkretnym sklepie. Ja sama miałam ogromny opór przed wydawaniem dodatkowych niemałych pieniędzy na projektanta. Postanowiłam, że sama wszystko zaplanuję i wyrysuję... i o ile z pierwszym to mi się udało, to precyzyjne rysowanie nie jest moją silną stroną. Poszukuję nadal salonu, gdzie zrobią mi projekt w cenie zamówienia płytek. Teraz czekam na wyceny z Romaxu - jeśli będą mieli przyzwoite ceny to zamówię u nich - projektantka wraca z urlopu za tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.08.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-dziennika-ktorego-nie-ma,t84774-1200.htm tu kiedyś nad tymi kwiatkowymi dumałam Miko, Dzięki za fotki i linka Jestem tak skołowana po kolejnej wyprawie do Opexu, że nie rozpoznałam Zirconio Wczoraj godzinę dumałam nad różami z Venus Ceramiki i już mi się tak nie podobają, drugą godzinę spedziłam w Euroceramice oglądając biało-czarne płytki z literkami Zirconio i poddałam się - już widzę te ślady po kropelkach wody... glazura do łazienki musi być matowa i basta. A wystarczyło zajrzeć do twojego dziennika i nie musiałabym włóczyć się po sklepach U ciebie jest zdjęcie pięknej toalety z literkowym Zirconio i rzeczywiście, tam gdzie się mniej chlapie jest to świetne rozwiązanie biało czarne literki to moja nieapełniona miłość ale będę miała też czarno białą aparici jest też z arceru i widać ją na wystawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 19.08.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 To jak już będą gotowe Twoje łazienki wpisuję się na listę do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Renka, śliczne te płytki wybierasz. Cieakwa jestem, na co ostatecznie się zdecydujesz. Podziwiam też tempo robót Na kiedy masz zaplanowaną przeprowadzkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.08.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 To jak już będą gotowe Twoje łazienki wpisuję się na listę do oglądania nie wiem czy to wszystko będzie kiedyś gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.08.2008 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Renka, śliczne te płytki wybierasz. Cieakwa jestem, na co ostatecznie się zdecydujesz. Podziwiam też tempo robót Na kiedy masz zaplanowaną przeprowadzkę? Pozdrawiam Może to tak wygląda w dzienniku, bo pisze tylko wtedy gdy mam cokolwiek do powiedzenia Z mojej perspektywy totalna stagnacja i wszystko jak po grudzie A jak twoje schody? udało się zmieścić coś funkcjonalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.08.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 To jak już będą gotowe Twoje łazienki wpisuję się na listę do oglądania nie wiem czy to wszystko będzie kiedyś gotowe No to już jest nas dwie Marne pocieszenie, wiem... ale jak już jestem totalnie przytłoczona budową przypominam sobie jak to wyglądało rok temu i... od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Renka, chwilowo temat schodów sobie darowałam . Ja kurczowo trzymam się schodów Soniki, natomiast stolarz swojej wersji. W takiej sytuacji dałam nam czas z nadzieją, że moje będzie na wierzchu Miko, te Twoje śliczne płytki to co to? Bardzo drogie? Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.08.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Miko, te Twoje śliczne płytki to co to? Bardzo drogie? Bardzo mi się podobają Te malinowe ? zirconio concert kosztowały chyba koło 100 zł albo trochę powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts