Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jankowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Reniu, potrzebujesz wielu różnych panów "od".

Trudno skoordynować wiele różnych prac, szczególnie gdy rozpoczęcie następnych uwarunkowane jest zakończeniem poprzednich.

My przed chwilą mieliśmy położoną instalację gazową, a już okazało sie że trzeba przełożyć rurkę. Pod szafkami będzie kolidowała. Pal sześć estetykę.

Renka, chwilowo temat schodów sobie darowałam :wink: . Ja kurczowo trzymam się schodów Soniki, natomiast stolarz swojej wersji. W takiej sytuacji dałam nam czas :roll: :roll: z nadzieją, że moje będzie na wierzchu :D :D :D

Miko, te Twoje śliczne płytki to co to? Bardzo drogie? Bardzo mi się podobają :D

No to walcz o swoje!!! My tam gdzie pozwoliliśmy wykonawcom na ich koncepcje teraz będziemy poprawiać :roll:

A płytki Miko są rzeczywiście piękne :D

Reniu, potrzebujesz wielu różnych panów "od".

Trudno skoordynować wiele różnych prac, szczególnie gdy rozpoczęcie następnych uwarunkowane jest zakończeniem poprzednich.

My przed chwilą mieliśmy położoną instalację gazową, a już okazało sie że trzeba przełożyć rurkę. Pod szafkami będzie kolidowała. Pal sześć estetykę.

Niestety Ci którzy deklarowali się, że potrafią wszystko trochę mijali się z prawdą... Część prac owszem wykonali dobrze, ale po części przejechali się. Dlatego chociaż mamy ocieplenie domu zrobione przyzwoicie, to nie będę polecać ekipy, ponieważ montaż parapetów zrobili kiepsko, a poprawki udawali, że zrobili :evil:

Dlatego mamy różnych "panów od" i na razie lekki rozstrój nerwów :roll:

Marto, możesz rozwinąć dlaczego rurka od gazu przeszkadza za szafkami? Chyba że opisałaś to w swoim dzienniku, to doczytam...

Reniu ja też dołączam się do gratulacji z powodu pozwolenia na budowę wewnętrznej instalacji gazowej :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja teraz czekam na Pana Instalatora,

a Pan instalator przyjdzie jak będzie już piec wisiał,

a piec będzie wisiał jak inni instalatorzy skończą swoją robotę i łaskawie do mnie przyjdą go zawiesić...... :wink: :lol:

i tak w kółko, non stop na kogoś czekamy :-?

Pozdrawiam i cierpliwości życzę

kasia

Reniu, bardzo gratuluję pozwolenia na budowę instalacji gaz. Duuuża sprawa :p Bardzo przyspieszyło u Ciebie. Piszesz o gruntowaniu ścian, a na czym to polega?

U nas mamy wylewki. W zasadzie wszystko OK, poza jednym szczegółem, że panowie mimo moich ostrzeżeń (tylko nie pozalewać mi odpływów itp. :wink: ) oczywiście zalali dopływ powietrza do komina :evil: Dostali ochrzan, majster próbował obrócić w żart (oj, to nic poważnego, mąż sobie troszkę odkuje :x ) ale nie ma zmiłuj , muszą teraz sami przyjechać i to odkuć. :x

Pozdrawiam

:o concert :o no proszę :lol: a jakie kolory wybrałaś? :D

i te w paski dekory czy w te wytłaczano kwiato-liście moje? :roll:

no i kiedy będą układane? :D

Wybrałam krem z dodatkami brązu - chciałabym, aby łazienka tak jak i reszta domu była utrzymana w ciepłej, stonowanej, co nie oznacza mdłej, tonacji.

A w kwestii dekorów to jeszcze się wacham, ale chyba zmienię fale na twoje "kwiatoliście" bo są większe, a kosztują prawie tyle samo co te duże...

Łazienka robiona będzie w październiku :D jak dostanę projekt to wyślę Ci do konsultacji :wink:

Na jaką wannę ostatecznie się zdecydowałaś?

Ostatecznie wybraliśmy owalną - Lugano firmy Riho.

Moje łazienki do tej pory były i są niebieskie. Sublime nie rzuca na kolana, ale dało się zaakceptować. Ładne rzeczy były poza naszymi możliwościami finansowymi.

Niestety też mam ścisle określony budżet :-? ale jeszcze na szczęście nie musiałam wybierać miedzy tym co mi się podoba, a tym na co mnie stać... Może dlatego, że gres zamawiam w Strzelcach Opolskich, drzwi przyjechały spod Białegostoku, a w ta sobote jade do stolarza do Łomży... Dodam jeszcze, że wiele bardzo drogich kolekcji, też nie rzuca na kolana... i bardzo dobrze, bo dom jest do mieszkania a nie do padania z wrażenia :wink:

Ale jest coś co mnie ruszyło - moja przyjaciółka przysłała mi zdjęcie ze szytu Wielkiej Rawki - aż mnie ścisneło z żalu, że mnie tam nie ma :lol:

W ostatni weekend byliśmy właśnie w Bieszczadach. Nie na Rawkach, ale też było pięknie.

Jednej nocy nieopodal naszego namiotu żerowała locha z młodymi. Przeprawialiśmy się przez San, bo most o którym myślałam okazał się byłym mostem. Tradycyjnie pogubiłam się na Otrycie i za wcześnie spadliśmy z grzbietu. :oops:

Kolekcja Harion Tubądzina jest bardzo ciekawa. Ma bardzo ciekawy ciemny dekor. W naszym przypadku ostateczna rozgrywka była pomiędzy Alabastrino, Sublime i Harion.

Wygrało Sublime.

No, proszę -tak się wtrącę, bo na chwilkę zajrzałam- a u nas od dawna postanowione, że w górnej łazience będzie Harion.

Jedna ze ścian będzie w kwiatowy wzór , do tego tylko obudowa wanny i kawałka ściany przy której będzie wanna.Poza tym zero glazury.

Renka-widzę, że jesteś już w amoku "wykończeniowym".

Ja mam już dość, szczerze powiem.