mayland 30.10.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Projekt łazienki nie jest zły. Zrobiłabym 2 rzeczy:1. pralkę dałabym w wysokiej po sufit zabudowie, tak zeby wisnąć tam środki chemiczne i inne szpargały jak np. zapas papieru toaletowego2. wneki w kabinie - sa bardzo dekoracyjne w tym ciemnym kolorze ale zrobiłabym je jasne bo wpadajaca w nie woda bedzie tam zalegać i będzie kamień widoczny na ciemnych płytkach bardzije niż na jasnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A ja jestem zaskoczona obecnością pralki w łazience. Nie znajdzie się dla niej miejsce w kotłowni? Jeśli pralka musi być w łazience - zrób jak radzi Mayland. Warto zrobić zabudowę do sufitu - ożywiłoby ścianę z wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.10.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja również mam pralkę w łazience i to tej małej, na dole. Wcisnełam ją pod blat z umywalką. Wchodząc praktycznie jej nie widać. Miała stać w kotłowni ale mamy piec na ekogroszek i niestety kurzy się trochę. Zrezygnowałam. Moze kiedyś postawię suszarke w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 30.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witaj Reniu, Gratuluję wyborów ceramiki łazienkowej. Umywalka cudna. Jestem pewna że projekt łazienki dopracujesz. Co do pralki, pewnie że nie dodaje uroku łazience, ale lepsze to niż w kuchni Dziewczyny dobrze radzą z zabudową, pomęcz projektantkę, niech coś pokombinuje. U nas lekki zastój, ponieważ po urlopie zabrakło nam inwencji co dalej Nasz murarz zrobił nam w końcu dawno obiecywaną podmurówkę pod ogordzenie po bokach działki i osadził słupki więc może będzie jeszcze siatka w tym roku. Myślałam też żeby wstawić bramę garażową i drzwi zewnętrzne ale nie wiem czy to ma sens na zimę. Prawdę mówiąc, trochę się pogubiłam w kolejności prac i nie wiem co dalej Może mi coś podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 30.10.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ach... i dzięki za uznanie avatarka, to wspomnienie wrześniowego urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Reni moja dała radę ściągnąć Zaraz Ci napiszę gdzie to jest skopiuję tylko maila znalazłam Witam Znalazłam te płytki na stronie zirconio http://www.zirconio.es Choose your own zirconio setting na górze. W łazienkach trzeba wybrać serię concert a potem nad obrazkiem w prawym górnym rogu katalog , otworzy się rozszerzenie serii concert po lewej stronie i trzeba wybrać zirconio - concert lux a potem white body wall tile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.10.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Miałam nadzieję, że projekt łazienki nie przejdzie bez oddzwięku Widzę, że naprawdę można na was liczyć Śpieszę z wyjaśnieniami - tak pralka jak najkbardziej będzie kiedyś zabudowana z wysokiej szafce z roletowymi drzwiami, na razie jednak szafki nie ma w budżecie, więc odpuściłam sobie również w projekcie... Mayland - te wnęki rzeczywiście chyba zrobimy z jasnych dekorów, bo takie małe plamy ciemnego koloru pewnie zaczęłyby mnie drażnić... ja też myślałam początkowo o schowaniu pralki pod blat, nawet tak są zrobione podłączenia - teraz trzeba bedzie to przerabiać, ale myślę, że w tym układzie będzie nam wygodniej... ms. - pralka musi być w łazience, bo ja nie mam przejścia z domu do pomieszczenia gospodarczego tak niestety! żyję z ta swiadomością od czasu wyboru projektu... Ambroma - jeśli planujesz jakieś prace wenątrz w czasie zimy to za całą pewnością warto zacząć od szczelnego zamknięcia domu oraz zapewnienia ogrzewania. Właściwie najbardziej mokre prace masz za sobą, więc bedzie można kontynuować prace, aby wprowadzić się na wiosnę Miko - dzięki za info - przekażę zagubionej pani Agnieszcze, aby łaskawie dopracowała mój projket A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 31.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Lazienka calkiem calkiem.. o ile moge sobie to przetlumaczyc z tego projektu.. tylko co to za kolor?? Mam nadzieje ze go nie rozwazasz na powaznie ... Troche za agresywny moim zdaniem, cos bardziej neutralnego byloby lepsze. Co do szafki to muszisz cos miec bo gdzie bedziesz trzymac srodki czystosci czy kosmetyki? Na polkach wszystkiego nie ustawisz...Tym bardziej ze masz pralke.. Ja bym kupila tansza umywalke na przyklad i jakas zabudowe albo jakies szafki...pod umywalke.. no nie wiem, tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.10.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Teraz wszystko jasne! My mamy tylko jedną łazienkę i nic więcej (typu wc dla gości). Nasz projekt zakładał pralkę w pomieszczeniu gospodarczym. My od siebie dołożyliśmy tam jeszcze zlew techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.11.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Co nowego na budowie? Łazienka przerobiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.11.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Lazienka calkiem calkiem.. o ile moge sobie to przetlumaczyc z tego projektu.. tylko co to za kolor?? Mam nadzieje ze go nie rozwazasz na powaznie ... Troche za agresywny moim zdaniem, cos bardziej neutralnego byloby lepsze. Co do szafki to muszisz cos miec bo gdzie bedziesz trzymac srodki czystosci czy kosmetyki? Na polkach wszystkiego nie ustawisz...Tym bardziej ze masz pralke.. Ja bym kupila tansza umywalke na przyklad i jakas zabudowe albo jakies szafki...pod umywalke.. no nie wiem, tak mi sie wydaje. Kolor to sprawa do przemyślenia - gdy zobaczę juz glazurę położoną na ścianch to będę się zastanawiać... a szafka w łazience będzie, gdy zabudujemy pralkę i konicznie z roletowymi otwieranymi do góry drzwiczkami. A umywalka nie mogła byc inna bo nic nie wytrzymywało porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.11.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Co nowego na budowie? Łazienka przerobiona? Na budowie pewnie zimno i ciemno. Pan Henryk jeszcze nie przyjechał, a my też nie jeździmy, bo chorujemy - zaczęło się od Jasia, potem rozłożył się Paweł a teraz ja mam dreszcze i boję się, że też się rozchoruję Na razie monitoruję dostawców i szukam stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja na budowę pojadę dopiero w sobotę - płytki pewnie są zafugowane. Gdzieś na forum wyczytałam, że fugowanie jest jak podpis glazurnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja na budowę pojadę dopiero w sobotę - płytki pewnie są zafugowane. Gdzieś na forum wyczytałam, że fugowanie jest jak podpis glazurnika. ms a wygrzaliście podłogówką ja gdzieś wyczytałam, że najpierw włączyć ogrzewanie a potem za jakiś czas zafugować ale ja tam do końca nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.11.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Co nowego na budowie? Łazienka przerobiona? Na budowie pewnie zimno i ciemno. Pan Henryk jeszcze nie przyjechał, a my też nie jeździmy, bo chorujemy - zaczęło się od Jasia, potem rozłożył się Paweł a teraz ja mam dreszcze i boję się, że też się rozchoruję Na razie monitoruję dostawców i szukam stolarza dużo teraz ludzi choruje kurujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Miko, już pewnie za późno. Płytki poszły na klej elastyczny, fuga elastyczna. Podłogówkę uruchomimy gdy łazienka będzie gotową. Do tego czasu klej i fuga będą całkowicie związane.I będziemy obserwować. Pytałam Daggulki, bo też miała płytki przed rozruchem kotłowni. Nawet specjalny wątek założyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Reniu, trzymaj się i nie ulegnij chorobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.11.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja na budowę pojadę dopiero w sobotę - płytki pewnie są zafugowane. Gdzieś na forum wyczytałam, że fugowanie jest jak podpis glazurnika. A ja jak patrzę na fugi w mojej łazience w bloku to potwierdzam to całkowicie!!! Niestety chociaż są jasne to strasznie widać te góry i doliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.11.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja na budowę pojadę dopiero w sobotę - płytki pewnie są zafugowane. Gdzieś na forum wyczytałam, że fugowanie jest jak podpis glazurnika. ms a wygrzaliście podłogówką ja gdzieś wyczytałam, że najpierw włączyć ogrzewanie a potem za jakiś czas zafugować ale ja tam do końca nie wiem My na razie nie fugujemy, ale gdy wyschnie klej to pewnie szybciej będą fugi niż ten nieszczęsny gaz... pocieszam sie myslą, że te nasze wylewki to od maja już 10 razy wyschły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.11.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Miko, już pewnie za późno. Płytki poszły na klej elastyczny, fuga elastyczna. Podłogówkę uruchomimy gdy łazienka będzie gotową. Do tego czasu klej i fuga będą całkowicie związane. I będziemy obserwować. Pytałam Daggulki, bo też miała płytki przed rozruchem kotłowni. Nawet specjalny wątek założyła. To ja muszę zajrzeć do tego wątku, ale nic się nie działo z podłlogą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts