ally75 05.04.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Podloga oczywiscie piekna, na poddaszu tez mozecie taka zrobic;)))). Co do kuchni to sie wypowiadam tak: podoba mi sie wersja pierwsza, druga mi sie nie podoba, proponowalabym wersje pierwsza z kredensem. Ten obudowany piekarnik strasznie ci ta kuchnie zagraca i zmniejsza moim zdaniem, chociaz faktycznie mialabys wiecej miejsca na garnki. To takie moje skromne zdanie...)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.04.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Renka - mnie sie tez podoba pierwsza wersja projektu kuchni.Na pewno druga jest wiecej wykorzystana , jesli chodzi o szafki.Tak mysle Renka , lodówke masz koło okna , mnie tez tak wychodzi i bardzo mnie to deneruje ,że widok mi psuje kuchni. Wolałabym umieścic ją gdzies w kącie i jedyne rozwiazanie to zaraz koło drzwi i blisko kuchenki. Co prawda kuchenka bedzie ceramiczna . Nie wiem czy to bedzie dobre rozwiązanie i czy można tak blisko lodówkę wstawic koło kuchenki. Jesli nie to , to bede musiała ja wstawić w tym miejscu co TY koło okna.Renka podaj mi jesli możesz ilie CIe wyniósł parkiet z robocizna za 1m2 ?Dalej mam problem. Nie ukrywam , chodzi też o kase .Pozdrawiam i trzyma kcuki dalsze prace , a zostało Ci chyba juz bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Renia , przy drugiej wersji kuchnia znacznie się zmniejsza. Nie wiem czy tylko tak to wygląda na wizualizacji, ale kredens masz zaraz przy stole , wokół stołu też potrzebujesz trochę przestrzeni na poruszanie się. Wiem, że teraz jest nowy trynd żeby zabudowywać piekarnik w słupku, ale tak naprawdę nie korzystasz z niego co chwilę, te kilka razy dziennie można się schylić, ja planuję piekarnik Boscha z wysuwana szufladą dla wygody bo też mam na dole.A raczej mam mieć. Ale faktycznie miejsca na wszystko masz więcej, a w kuchni to ważne, zwłaszcza jak sie nie ma spiżarki.Przy pierwszej wersji masz niezbędne moim zdaniem minimum jeżeli chodzi o szafki.Ja np. cześc rzeczy używanych od święta trzymam w kredensie w salonie, bo mi się nie mieszczą.Sama planuję dorobić jeszcze jedną szafkę. Jednym słowem, jeżeli stół nie zawadza i da radę swobodnie odsuwać krzesła i swobodnie korzystać z kredensu - wybrałabym chyba jednak wersję z większą ilością szafek.Blatu roboczego na pewno wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.04.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Wizualizacji teraz nie widzę (spojrzę w domu jak zadziała iPLUS). W ciemno - trudno się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 07.04.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dziewczyny dzięki za konsultacje i pomysleć, że są ludzie, którzy biorą za to pieniądze z wami dam sobie radę i bez projektanta Kafelko, na mojej podłodze sosnowej są takie różnice w kolorze drewna, że przemeblowanie jest wykluczone - powstały słomkowo-żółte prostokąty na miodowym tle - i dlatego kochamy drewno A ciemne drewno jest zachwycające - będzie u nas pustawo, więc mam nadzieję, że sciemnieje równomiernie Siostrzyczko, rzeczywiście kredens będzie w tym miejscu nawet w pierwszej wersji projektu, tylko dopiero teraz wpadłam na pomyysł aby jednak dodac go do wizualizacji... Właśnie z powodu dodatkowych szuflad pomyślałam o nowym rozwiązaniu, ale w końcu będę miała spiżarkę ... Po ciasnocie w mojej obecnej kuchni mam lekką obsesję na punkcie przestrzeni i jeśli coś ma "zagracać" to na pewno dam sobie z tym spokój Maryno, ja nie przejmuję się lodówką, bo mam ładną wolnostojącą i jej wygląd nie będzie mnie drażnił, a w tym miejscu bedzie najwygodniej z niej korzystać. Wole miec dużo przestrzeni wokół kuchenki, aby czuć się swobodnie i mieć blisko miejsce na odstawianie gorących garnków. Z czasów, gdy Jaś był mały zostało mi przyzwyczajenie, aby nic gorącego nie stało na płycie tylko daleko pod ścianą... Kasiu, gotowanie akurat należy do rzeczy, które z chęcią przekazałabym w inne, godniejsze ręce, niestety na razie brak ochotnika. Piekarnika na razie też nie będę miała i na pewno moje potrawy dla alergika na tym nie ucierpią, bo i tak wszystko gotuję. Pieniądze na wykończenie topnieją nam w takim tempie, że chyba zrobię sobie program minimum, a resztę dokupię w przyszłości, gdy już lepiej bedę wiedziała czego mi tam trzeba. No i muszę przemysleć jak urządzić moją spiżarkę i co mi się tam zmieści.... Marto, z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 08.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Renia dziekuje za wiadomość na prv , przez świeta bede sie zastanawiać co faktycznie kupić .Projektuj tę kuchnie , napewno wydzie CI dobrze, oby Ty byłaś zadowolona,to chyba najwazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Pierwszy pomysl jest dobry. Intuicyjnie dobralas meble, ktorych potrzebujesz. Podoba mi sie tez wersja druga - z mniejszym stolem i kredensem. Nie wiem czy wygodnie bedzie po wszystko schylac sie do dolnych szafek. Sytuacje ratuje troche kredens, ale przeznaczylam go raczej na zastawe "od swieta". Jest jedno ale - kat miedzy oknem a okapem wydaje sie pusty. Wstawienie komody do kuchni - jakos mi nie pasi. Z kolei dodatkowe szafki (stojace i wiszace) przy stole - rozbijaja uklad i sprawiaja wrazenie przypadkowych. Kredens w tym miejscu sie obroni. Podsumowujac - jednak wersja pierwsza - przestrzen jest dobrze zagospodarowana i lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 09.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wszystkiego najlepszego z okazji świat Wielkanocy , spełnienia marzeń zyczy maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.04.2009 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://images36.fotosik.pl/97/88f217bf51f1b9d1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 11.04.2009 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://lh5.ggpht.com/_VPeXHocyMoE/SeAMupqqetI/AAAAAAAAAxs/12QVOj0f5tk/s400/23881_3383.jpg Agnieszka&Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 11.04.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://scrapbird.com/shop/bmz_cache/c/c252690408ab6f7eb05c083c55a7aec0.image.450x450.jpg Niech wam jajeczko dobrze smakujebogaty zajączek uśmiechem czarujeMały króliczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia! życzy coffee82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 17.04.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Renka, 2 maja to będę trzymać kciuki, bo już będę miała wolne ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.04.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia i mea culpa, bo ja nie zdażyłam Najpierw wydawało mi się, że jest dużo czasu, a potem to zapomniałsm jak się nazywam i już trzeba było wyjeżdżać na święta do rodziców... Składam zatem wiosenne życzenia, niech się nam zieleni i jak najprędzej w domkach dobrze mieszka Marta, dzięki za konstruktywne uwagi, rzeczywiście czasami lepiej nie kombinować nadmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.04.2009 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Renka, 2 maja to będę trzymać kciuki, bo już będę miała wolne ręce Nie dziwota, idziecie jak burza i bardzo podoba mi się Twoja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 19.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Widzę, że przeprowadzka tuż tuż. Trzymam kciuki za drugiego maja.U nas jeszcze chwile to potrwa, pewnie do lipca, bo montaż kuchni rozpoczynamy 22 czerwca, ale i tak się cieszę, bo dla mnie to już za chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.04.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Renka bedzie dobrze, juz tylko końcówka prac i napewno 2 maja w nowym domku , czego Ci zycze z całego serca. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.04.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Widzę, że przeprowadzka tuż tuż. Trzymam kciuki za drugiego maja. U nas jeszcze chwile to potrwa, pewnie do lipca, bo montaż kuchni rozpoczynamy 22 czerwca, ale i tak się cieszę, bo dla mnie to już za chwilę. Nie dziękuję, aby nie zapeszyć Lipiec też jest dobry na przeprowadzkę, przynajmniej będzie wszystko gotowe Mam nadzieję, że się spotkamy wreszcie kiedyś. Jak byłam ostatnio z Jasiem na jego ulubionym placu zabaw to przypomniałam sobie nasze spotkanie sprzed kilku lat Teraz jakby się nam towarzystwo rozbiegło to nie byłoby szans na rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.04.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Trzymam kciuki! Nie dziękuję tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.04.2009 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Renka bedzie dobrze, juz tylko końcówka prac i napewno 2 maja w nowym domku , czego Ci zycze z całego serca. powodzenia Podziękuję jak już będzie po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts