Renka Grabow 19.04.2007 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Posiedziałam chwilę, aby monitorować sprawę pokryć dachowych, ale nie zauważyłam, że jesteś, zaglądałam do twojego dziennika i widziałam, że byłaś popołudniu... No gratuluje ci tego przestoju Jaka teraz kolejność? Okna, hudraulik, elektryk i tynki? Napisz wiecej o zmaganiach z rzeczywistoscią, jak szukacie fachowców do instalacji, z polecenia czy ogłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 19.04.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Właściwie to dobre wychowanie nakazywałoby zadawać ci pytania w twoich komentarzach To przeniosę się do ciebie wieczorem, O.K.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.04.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 no to ładnie... nie przyjmują zamówień?? nam przyjeli ale my troche wcześniej zamawialiśmy a macie już wełne i styropian? bo my tak już zapłacone i czekają jak nie macie to szukajcie bo potem nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 19.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gratuluje zdjęcia kołderki na Twojej budowie Pilnuj tego humusiku żeby budowlańcy nie zrobili z niego wysypiska Moi znajomi po zakończeniu budowy, plantując ogród, odkryli żę z drugiej strony pryzmy ,od strony krzaków,te nicponie zrobili sobie małe wysypisko śmieci Nawet nie wiesz co po rozplantowaniu tam było flaszki, ścinki metalowe, pogięte gwoździe, kawałki cegieł, zrywki plastikowe, pół dnia wybierali z ziemi ten badziew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 20.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Przyznaję, że z braku czasu pobieżnie przejrzałam obrazki (lekturą odkładam na godziny nocne ) w Twoim Dzienniku - jak ja Ci zazdroszczę tej zieleni! Pięknie - drzewa, krzaczory! Naprawdę świetna działka, nawet jeśli mniejsza niż chcieliście! Powodzenia w budowlanym boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.04.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Gratuluje zdjęcia kołderki na Twojej budowie Pilnuj tego humusiku żeby budowlańcy nie zrobili z niego wysypiska Moi znajomi po zakończeniu budowy, plantując ogród, odkryli żę z drugiej strony pryzmy ,od strony krzaków,te nicponie zrobili sobie małe wysypisko śmieci Nawet nie wiesz co po rozplantowaniu tam było flaszki, ścinki metalowe, pogięte gwoździe, kawałki cegieł, zrywki plastikowe, pół dnia wybierali z ziemi ten badziew Dzięki za ostrzeżenie przed moim okiem demona czyściocha nic się nie ukryje Planujemy wstawić na działkę duży kosz nie na odpady budowlane, ale te bieżące "konsumpcyjne", że się tak wyrażę. Bedzie kosz dla budowlańców ale i dla nas gdy spędzamy tam cały dzień. Zaglądam do ciebie aby popatrzeć na malinowe ściany i zazdraszczam ogromnie tylko tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.04.2007 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Przyznaję, że z braku czasu pobieżnie przejrzałam obrazki (lekturą odkładam na godziny nocne ) w Twoim Dzienniku - jak ja Ci zazdroszczę tej zieleni! Pięknie - drzewa, krzaczory! Naprawdę świetna działka, nawet jeśli mniejsza niż chcieliście! Powodzenia w budowlanym boju! Bardzo dziekuję mam nadzieję, że już niebawem mój dom zacznie się materializować.... To nie tylko ja zarywam noce na czytaniu dzienników, dobrze wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.04.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 no to ładnie... nie przyjmują zamówień?? nam przyjeli ale my troche wcześniej zamawialiśmy a macie już wełne i styropian? bo my tak już zapłacone i czekają jak nie macie to szukajcie bo potem nie będzie.... Nie damy rady kupić teraz ocieplenia... Mamy materiał na fundamenty, ściany, kominy, zadatkowaną więźbę i kupujemy dach w przyszłym tygodniu. Jak widzisz ominelismy strop bo uznaliśmy, że będzie łatwiej dostępny niż pokrycie dachu... Reszta z następnej transzy i tego już nie przeskoczymy... Też się boję, że to będzie duży i drogi problem... A wy czym ocieplacie, jakie ceny dostaliscie teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 no to ładnie... nie przyjmują zamówień?? nam przyjeli ale my troche wcześniej zamawialiśmy a macie już wełne i styropian? bo my tak już zapłacone i czekają jak nie macie to szukajcie bo potem nie będzie.... Nie damy rady kupić teraz ocieplenia... Mamy materiał na fundamenty, ściany, kominy, zadatkowaną więźbę i kupujemy dach w przyszłym tygodniu. Jak widzisz ominelismy strop bo uznaliśmy, że będzie łatwiej dostępny niż pokrycie dachu... Reszta z następnej transzy i tego już nie przeskoczymy... Też się boję, że to będzie duży i drogi problem... A wy czym ocieplacie, jakie ceny dostaliscie teraz? dach wełną a reszta to styropian na cały dom razem ze styropianem na elewacje ok 14tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.04.2007 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Cieszę się, że już zamówiliście wszystkie strategiczne materiały... teraz jak czegoś będzie brakować to nie spowoduje to katastrofy w rodzaju "nie zdudujemy kawałka domu", tylko małe opóźnienie... A my jutro jeżdzimy po Warszawie i okolicach ze ściągawka i ogladamy dachy Ahi Roofing. Dostaliśmy z Dach luxu ofertę na tą znakomitą blachodachówkę nowozelandzką porównywalną z ofertą na Terra Harmonica Creatona... Mamy weekend na wybór materiału... Trzeba to wszystko dokładnie przemyśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.04.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 jak to cenowo wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.04.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 zdecydowaliście się już ... już się nie mogę doczekać daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.04.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 a widzieliście swój domek na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Renka, w najnowszym Ładnym Domu jest porównanie kosztów budowy domu z różnych materiałów (ściany nośne, pokrycia dachowe, orynnowanie). Analiza różnych jest robiona na przykładze czterech projektów i jeden z nich to Zadębie (wersja bez garażu). Możesz sprawdzić, jak wycena gazetowa ma się do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.04.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Wchodzę do komentarzy i cóż widzę - serię machających pomponami pytań dzięki Mikopiko Ahi roofing w promocji czyli model Gerard w 3 kolorach jest dokładnie w cenie dachówki Creatona Terra Harmonica, czyli 43 tys. z montażem. Jeszcze się nie zdecydowaliśmy... ale już na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.04.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 a widzieliście swój domek na żywo? Czy masz na myśli wybudowany wg projektu Zadębie? Nie widzieliśmy niestety, szukałam na forum ludzi, kogoś kto budował Zadębie, ale nie udało się... Obejrzeliśmy natomiast podobny projekt czyli "Dom pod Jarząbem", dlatego na przykład nie zgodziłam się, aby powiększac garaż, tak aby był w jednej linii z domem oraz robic przejścia do garażu kosztem wielkości sypialni. Jest jedna rzecz, o której myślę od pewnego czasu, ale to wyłącznie zmiana kosmetyczna. Chciałabym zmienic nasz "Partenon wejścowy" i zamiast takich sobie kolumienek zrobic prosty drewniany ganek... Zobaczymy czy się uda... Jeśli chodzi o wnętrze to na razie wydaje mi się, że wszystko jest rozplanowane idealnie, zobaczymy co powiem gdy zobaczę ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.04.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Renka, w najnowszym Ładnym Domu jest porównanie kosztów budowy domu z różnych materiałów (ściany nośne, pokrycia dachowe, orynnowanie). Analiza różnych jest robiona na przykładze czterech projektów i jeden z nich to Zadębie (wersja bez garażu). Możesz sprawdzić, jak wycena gazetowa ma się do rzeczywistości. Och dzięki za info, jutro muszę nabyc Jestem bardzo ciekawa jak teoria ma się do praktyki pewnie tak jak w życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 widziałam zdjątka ale masz fajną pustynie dachy też fajne i..nie źlij się na mnie już nie tknę tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Budujesz się na żywym piachu. Znajomy zaczął w marcu, kopali w glinie. Przyszedł deszczyk i dołki wypełniły się błotkiem. Ciekawa jestem jak będzi u mnie. W części działki, gdzie ma stanąć dom też jest piaseczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 superaśno co? fajne uczucie? ja nie mogłam spać taka byłam podekscytowana a teraz.....po miesiącu emocje opadły ....ale już za chwileczkę to jutro ruszacie w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts