Renka Grabow 25.04.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 o jesteś błyskawiczna uczucie naprawdę super. ale jak wreszcie wyjrzymy ponad poziom ziemi to będzie jeszcze lepiej Teraz ławy schną tydzień bo moja ekipa przeskakuje na drugą budowę . Mam nadzieję, że może w poniedziałek i wtorek zrobia ściany fundamentowe... ale zobaczymy... a od czego zaczynacie w przyszłym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.04.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 będą murować , no i ma przyjechać nieszczęsna więźba...aż się boję co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.04.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 najprędzej dom z tego wyniknie a do więźby masz tych samych ludzi, czy zatrudniacie specjalistów od drewna??? Nasza więźba przyjedzie za dwa tygodnie z Muszyny nieźle nie ma nawet ścian a już jest drewno... ale to dlatego, że przyjedzie razem z więźbą na drugą budowę mojego majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.04.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 tak to ci sami ludzie- specjaliści-górale będą montować więźbę i potem deskować i papować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.04.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 no tak, górale budują ten kraj ciekawe kiedy nam opadnie ten zapał budowania... rozmawiałm wczoraj z koleżanką, która mieszka już w swoim domu i zostało jej tylko kilka drobiazgów do wykończenia, ale ma tak serdecznie dosyc zmagania się z niestarannymi wykonawcami, że nawet nie chce o tym myslec!!! Mam nadzieję, że będę miała więcej szczęścia bo mam mniejszy dom więc mniej okazji do pomyłek, czego i tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.04.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 i ja Wam życzę jak najmniej pomyłek! Renka, Twoi górale jaki mają stosunek do wielkiego weekendu? Będą pracować jak gdyby nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.04.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wyjeżdzają, ale dopiero drugiego maja. Rozumiem, że też chcą trochę odetchnąć, tylko szkoda bo wtedy mogliby już murować u mnie Szef naszej ekipy ma rodzinę w Krynicy i jest tatą weekendowym, cóż zrobić... fatalnie to jest urządzone, ale pracować trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Krynica, Muszyna. Twoje Jankowo budują górale nowosądeccy! Nie spod samiuśkich Tater, jeno spod Jaworzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.04.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Jak najbardziej nowosadeccy, ale jak mają górki i to ho, ho, to górale jak nic. A z Jaworzyny Tatry widać jak na dłoni A co u ciebie, już coś odplątałaś w sprawie swojej skrzynki energetycznej? Widziałam że bloczki już przjechały no to zacznie się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.04.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Renia ! zdjątka, zdjątka ...dawaj zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 30.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam Widzę, że ruszyliście z budową na dobre! teraz dopiero będzie się działo, postępy będzie widać z dnia na dzień... Jak tak patrzę ile macie piachu na działce to zazdroszczę, u nas gleba gliniasta... Przynajmniej piaskownicę macie za darmo No to trzymam kciuki, niech domek sprawnie się buduje, pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.04.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Najnowsze technologie najnowszymi technologiami, ale grosik pod fundementem musi być! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 01.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 A dachówka Roman przepiękna! Zdecydowaliście się już na jakąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.05.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Renia ! zdjątka, zdjątka ...dawaj zdjątka Ale u nas na razie nic się nie dzieje Mamy dłuuuuuugą majówkę na budowie. W ubiegłym tygodniu jeździliśmy tylko polewac ławy, Jasiek zakopywał spidermana w piasku i nasypał sporo ziemi do wykopu, ale jak mu nie wybaczyc Zdjęcia będą jak tylko ruszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.05.2007 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Najnowsze technologie najnowszymi technologiami, ale grosik pod fundementem musi być! Tak trzymać! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.05.2007 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 A dachówka Roman przepiękna! Zdecydowaliście się już na jakąś? Piasku ci u nas dostatek to prawda, ma to swoje zalety bo na przykład ziemia jest lekka, mogę sama kopac szpadlem, pielęgnacja nie będzie problemem, będzie się tylko trochę kurzyło Wczoraj starałam się wykopac dla siebie kilka roślin z ogrodu mojej mamy - gleba głównie ilasto - gliniasta i po prostu wysuszona skała Tylko, aby coś urosło i nie wypaliło tego słońce trzeba bedzie podlewa na okrągło, a to już mniej zabawne Z blachodachówka z posypką to jest tak, że jestesmy zdecydowani, mamy dobrą ofertę, musimy tylko obejrzec Roman firmy Netrobond, bo do tej pory widzieliśmy tylko Roman firmy Ahi Roofing. Przybędziemy, zobaczymy i ... zapłacimy zadatek Wyszedł mi prawie Juliusz Cezar, ponieważ moje dziecko ogląda teraz Asterixa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 A my właśnie zamówiliśmy projekt ogrodu. Nie stawiamy wysokich wymagań, bo po pierwsze nie chcemy być niewolnikami koszenia trawnika i nieustannego podlewania. Poprosiliśmy o taki dobór gatunków, którym nie straszne byłyby susze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.05.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A my właśnie zamówiliśmy projekt ogrodu. Nie stawiamy wysokich wymagań, bo po pierwsze nie chcemy być niewolnikami koszenia trawnika i nieustannego podlewania. Poprosiliśmy o taki dobór gatunków, którym nie straszne byłyby susze. Bardzo mądre rozwiązanie, ja też uważam, że jeśli można zasiegnąć rady specjalisty to nie ma sie nad czym zastanawiać. Ja mam mały ogród, duża jego część to będzie trawa, aby Jaś miał gdzie się wybiegać. Poza tym pewnie będziemy mieli psa, a nie zamierzam trzymać stworzenia w kojcu. Tak więc z małym skrawkiem poradzę sobie mam nadzieję Zaplanowałam na razie dwa małe kwietniki, z kwiatami wszelakimi, otoczone małym ażurowym płotkiem. A w rogu działki od strony drogi i lasu będzie kącik iglakowy. Poza tym jak już trochę pomieszkamy zapewne jeszcze zmienię koncepcję, trzeba też będzie zapanować nad wybujałym żywopłotem za którym nie przepadam... Ale będzie pracy... już się nie mogę doczekać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.05.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witaj Renka Dawno do Ciebie nie zagladałam, a tu proszę robota ruszyła A jescze niedawno rozbieraliście chatkę na działeczce Trzymam kciuki, żeby wszystko fajnie i sprawnie szło Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.05.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Z tymi dostawami to ja już też nie mogę....powiem ci , że mam już trochę dość tej budowy....jakiegoś doła złapałam Ale tobie gratuluję z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts