Renka Grabow 09.05.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dopadło Cie "zmęczenie materiału"? No bo ileż można załatwiać, wybierać, rozważać... Może tak chwila oddechu od budowy??? Ja co prawda dopiero zaczęłam, ale bardzo chwalę sobie tygodniowy wyjazd na wielką majówkę. W tym czasie nie załatwialiśmy rzeczy związanych z budową i to dało mi naprawdę dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Niestety Renia..nie możemy nigdzie wyjechać... bo oni ciągle robią i trzeba ich pilnować ...a poza tym wkurzają mnie.... pytasz się ich: napiszcie co i ile będzie wam potrzebne, odpowiedź: dobra...nic nie potrzeba wystarczy to co jest! a po godzinie dzwonią ...kończy się cement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj Renka Dawno do Ciebie nie zagladałam, a tu proszę robota ruszyła A jescze niedawno rozbieraliście chatkę na działeczce Trzymam kciuki, żeby wszystko fajnie i sprawnie szło Pozdrawiam kasia Już gratulowałam ci calineczki tutaj tylko dodam, że bardzo twórczą kobietą jesteś w tym roku - będzie rósł dom i będzie rosło dziecko pod twoim sercem Och ten rok będzie niezwykły dla nas wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Z tymi dostawami to ja już też nie mogę....powiem ci , że mam już trochę dość tej budowy....jakiegoś doła złapałam Ale tobie gratuluję z całego serca Miko, czy mogę cię tak nazywać w skrócie? Właściwie skąd wzieło sie "Mikopiko"? Oczywiście o ile to nie jest zbyt intymne pytanie Co u twoich chłopaków, czy już wyjaśniło się coś z nerkami? A ta fruktozamia? Trzymacie dietę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.05.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mój mąż tak nazywał naszego starszego- Mikołaja jak był bardzo malutki. Z fruktozemią nie wiemy jeszcze tzn wyniki gen nie potwierdziły- teraz jesteśmy na normalnej diecie- tzn je wszystko a za 2 tyg mamy jechać na bad żeby stwierdzić czy na norm diecie też są takie wyniki jak na ograniczonej. Jeżeli będą takie same to odpuszczamy....tak powiedział lekarz A co do nerek to te zmiany są nie odwracalne...wczoraj byliśmy u urologa i powiedział, że mamy zrobić jeszcze jedno badanie badaj sprawność pęcherza i wtedy powie coi jak. Czekamy do 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Bardzo miłe pochodzenie słowa Mikopiko No mamy się z tymi naszymi chłopakami, ale jak urosną na wielkich facetów to szybko zapomnimy te nieprzespane noce i wedrówki po lekarzach... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 wyjdziecie, wyjdziecie z tej ziemi .... a potem znowu zakopiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 11.05.2007 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ha ha!! Zgadnij kto to? Wreszcie udalo mi sie i juz sie mnie nie pozbedziesz!!Milego weekendu i poprosze o swieze zdjecia z budowy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 11.05.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witaj Ally75, Strasznie sie cieszę widząc cię tutaj Zrobiłaś mi ogromną przyjemność W takim razie czekam na uwagi dotyczące budowy i nie tylko... Jutro rano pojedziemy ogladać nasze ściany fundamentowe to bedą nowe zdjęcia. Dzięki za stronkę z Labiryntem Fauna, skutecznie mnie zachęciłaś, musze koniecznie wygospodarowac czas na tej film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 No to fajnie się zaczyna.... mówiłam ostatnio to paranoja co się dzieje... ale moze będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.05.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Wiesz najgorsze jest to, że to się tylko ciągle ZACZYNA, bo trudno nasz stopień zaawansowania nazwać czymś innym jak początkiem!!! Zagladałam do twojego dziennika a tam wężowa skórka osobiście nie przepadam za gadami, ale kolorki fajne. A jeśli chodzi o kuchnie, to pierwszy kurs przerobiłam kiedy remontowaliśmy mieszkanie w 2003. Po kilku wycenach 3 m zabudowy kuchennej np. w firmie Rust za 15 tys., zrezygnowaliśmy i kupiliśmy meble z wystawy jakiejś małej firmy. Meble były godziwie przecenione, więc spedziłam kilka godzin na rysowaniu jak można je wykorzystać w naszej kuchni. Zdolny stolarz dorobił nam dwie szafki i mam piekną kuchnię z drzwiczkami z dębu. Tym razem też sprawdzimy ten trop, może znowu sie uda cos wynaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 My też byliśmy w Rust...spodobała nam się jedna kuchnia....za..25tyś chyba ich pogięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.05.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 My też byliśmy w Rust...spodobała nam się jedna kuchnia....za..25tyś chyba ich pogięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Renia, Ładny Dom kontynuuje analizę kosztów budowy domu. Tym razem na warsztacie są okna, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. I tak samo jak w zeszłym miesiącu wyliczają na przykładzie czterech projektów, m.in. Zadębia (ale nie Jankowa ). Mój mąż do tej pory marzył o oknach drewnianych. Jak zobaczył porównanie wyceny okien drewnianych i z PCV od razu zszedł na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.05.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Renia, Ładny Dom kontynuuje analizę kosztów budowy domu. Tym razem na warsztacie są okna, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. I tak samo jak w zeszłym miesiącu wyliczają na przykładzie czterech projektów, m.in. Zadębia (ale nie Jankowa ). Mój mąż do tej pory marzył o oknach drewnianych. Jak zobaczył porównanie wyceny okien drewnianych i z PCV od razu zszedł na ziemię. No właśnie zapomniałam ci napisać, ze czytałam i co prawda nie jest to dokładnie nasz projekt (my mamy zadębie średnie z garażem) ale co do ścian to koszty są mniej więcej dobrze szacowane. Dzięki za info, na pewno zajrzę do nowego numeru. Teraz z ofert, które mam już widze, że najtańsza opcja pcv to 10,5 tys. a najtańsza jaką mam na drewniane to 23 tys. To oferty na parter bez okien dachowych. Wycen najdroższych nie podaję, bo nie mają sensu. Dostałam od koleżanki namiary na firmę z Siedlec, od której dostali bardzo konkurencyjną ofertę na okna drewniane. Wysłałam im swoje okna do wyceny. Jeśli potwierdzi się, że mają dobre ceny wyślę ci informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.05.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Renia, Ładny Dom kontynuuje analizę kosztów budowy domu. Tym razem na warsztacie są okna, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. I tak samo jak w zeszłym miesiącu wyliczają na przykładzie czterech projektów, m.in. Zadębia (ale nie Jankowa ). Mój mąż do tej pory marzył o oknach drewnianych. Jak zobaczył porównanie wyceny okien drewnianych i z PCV od razu zszedł na ziemię. ale wiecie , że różnica jest duża między białymi pcv a drewnianymi bo już okleinowane wychodzą podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.05.2007 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Dopłata za jedno lub dwustronny kolor to tylko 1930 pln, oczywiście stawkę podbijają okucia antwłamaniowe WK-2 3500 pln oraz szyby p4 5700, ale ja porównywałam wersje podstawowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.05.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Co to za bryndza? Jak ruszą z kopyta będzie lepiej..wiem z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Renka, uważaj żebyś nie przekombinowała z łazienką - jeśli upchniesz wszystkie elementy wyposażenia, o których piszesz - będzie ciasno. I będzie jak w łazience z bloku, gdzie na 2,5 m2 jest wanna, pralka, umywalka i kibelek. Nasza pralka wyląduje w pom. gosp. PS. A co to za chwile słabości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.05.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Co to za bryndza? Jak ruszą z kopyta będzie lepiej..wiem z autopsji Wierzę w to głęboko, ale teraz odmówiłam wczoraj wyjazdu na "nie-budowę" bo nie chcę się denerwować. Pojadę tam jak chociaż ściany fundamentowe będą gotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts