Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka szeroka na 18 m

Recommended Posts

to cena z kosmosu za coś takiego.

za taką cenę kupujesz działkę kwadratową z darmowym lokajem podającym drinki :D

Bo i ceny robią się kosmiczne. Znam miejsca koło Warszawy, gdzie za te pieniądze nikt nie będzie chciał nawet rozmawiać, nawet jak ty drinki zaoferujesz.

Np. 28x38m za 624 tys. - a to jeszcze nie jest maks.

Ale jak się to porówna z cenami mieszkań w blokach u developerów, to i tak taniej wyjdzie. Nic dziwnego, że kupujący, chcąc coś urwać, godzi się na coś gorszego, byle taniej

Niestety ceny strasznie podskoczyły. U nas w okolicy wzrost dwukrotny w ciągu półtora roku. Nasza działka (ta szer. 18 m) kosztowała o 35% taniej niż działki w okolicy (z tym, że tamte - o ulicę dalej - były juz trochę zaludnione, a u nas jeszcze wtedy nikt się nie budował). Jednak i tak cena była dla nas bardzo korzystna. Poza tym nasza działka jest bardzo dobrze ustawiona względem stron świata, a to że jest długa pozwoliło nam się trochę bardziej odsunąć z domem (wejście jest 14 m od ogrodzenia, garaż - 7). No i ogród mamy dalej od ulicy, tak jakbyśmy mieli płytszą działkę w drugiej linii zabudowy. To było dla nas bardzo dużą zaletą.

Nasza działeczka ma niewiele ponad 18 metrów i już stoi na niej domek, którego projekt jest na dole w stopce. Garaż będzie za domem. Działka ma ok 40 m długości, dom odsuneliśmy od drogi 8metrów. Za domek mam całkiem spory ogród. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak masz działkę o podobnej powierzchni ale kwadratową, to zwykle ogród wydaje się mniejszy, bo rozkłada się po każdej stronie domu. Znajomi mają właśnie tak i mimo, że ich działka jest większa, to praktycznie mają niewiele miejsca na częśc rekreacyjno- wypoczynkową.

• 3 weeks później...
Kupiłem działkę 14,4 x 44 m i uważam że jest bardzo duża :-)

Ja mam 14,9 czyli ogromna... Myślałem że kupiłem za spore pieniądze ale widzę poodany przykład za 620tys. (ja ) to mi sie humor poprawia...

A tak naprawdę to może ktoś miał doświadczenia z przysunięciem się 1,5 m ślepą ścianą do granicy w ramach pozwolenia na budowę ?