Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

13 pazdziernika 2003

po południu sorki : trafił mnie szlag :evil: :x

z daleka widać było, ze na scianie to sa trzy strefy kładzenia....serce nam stanęło....i biedulkowi oberwało sie za to , zupełnie niesłusznie...

podjechalismy , zaczęlismy oglądać puc na scianie i co widzimy :o :o facet tak rozciągnął tynk, ze widać były prześwity do podkładu...

awantura , i decyzja: zakładają tynk ponownie na całą sciane....ja za tel do przedstawiciela technicznego webera...przyjedzie jutro....

na innej scianie wyglądało ok....

ale kolorek jest piękny.....

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

14 pazdziernika 2003

.....z samego ranka od 8 jestesmy na budowie :( Panowie zaczeli nakładać ponownie tynk na spapraną sciane....i teraz wygląda ok...jak przeschnie zobaczymy.....

Przyjechał przedstawiciel webera.....stwierdził dwa miejsca dziwnie podejrzane, ale generalnie jest wszystko ok....odetchnęliśmy z ulgą...

dzisiaj Panowie robią dwie sciany....domek wyglada coraz ładniej....

postaram sie wkleic ten nasz domeczek :lol:

16 pazdziernika 2003

zajezdzamy rano na budowe, patrzymy: furtka zamknieta :( NIE MA OCIEPLACZY..... :evil: telefon do szefa ...mąż pyta gdzie oni sa ????? a szef...a co ich nie ma???? mojego mało nie trafiło...po krótkiej acz hmm nerwowej wymianie zdan szef stwierdził ze zaraz ich przywiezie... :)

czekamy zatem...słoneczko świeci a w nas rosnie adrenalinka...jest 11.30 dzwonimy: gdzie są??? szef...ze nie bedzie ich przywoził..bo nie ma tynku..itp..a my ze roboty to cała masa jest...i tynku na sciane jedna starczy i takie tam...szlag nas trafił.....ma przyjechac w koncu

chwila po 12....dzwoni telefon: to pracownicy szefa dzwonia sami, ze chcieliby przyjechac do pracy bo maja duzo pracy, a chcieliby skonczyc do soboty :) wiec stwierdzamy ze przyjedziemy po nich :lol: :lol: szef oczywiscie nic nie wie o inicjatywie swoich pracowników... :-?

16 pazdziernika 2003

chłopaki, pracowali do 17...zrobili 1 scianę, połozyli na cokole garazu tynk mozaikowy :) hihi mało nie zemdleliśmy jak zobaczylismy kolorek tynku na cokole.... :-? jagodowy wyszedł :( hiih jednak po 2 godzinach zaczynał przypominać kolorek podobny do brązu :lol:

uspokoił mnie doradca techniczny który o 17 przywiózł tynk ( bo zabrakło) powiedział,ze po tygodniu tynk nabierze swojego kolorku...a przy okazji stwierdził ze tynk połozony na scianach tym razem jest wzorowo :lol: no dobrze.....

jutro znowu ....mam powoli dosyc budowania.... :-?

17 pazdziernika 2003

:evil: :evil: z ostatniej chwili :evil: :evil:

szef ocieplaczy skonczył na dzisiaj prace...mój małzonek zdębiał jak szef przyjechał, zeby ich zabrac...powiadomił moją zdumioną połowę, ze jutro tez cos muszą robic...a teraz to maja gdzieś fuche.... :x

na twierdzenie, ze przeciez cokół mogą robić...bo pogoda itp...nic nie odpowiedział...no i tynku zabrakło...sorki....kurwa mać... :x przepraszam ze tak pisze....ale nie moge juz...okłamał nas ze zamowił tynk i w poniedziałek bedzie....natomiast ja zadzwoniłam do hurtowni.....nie dzwonił, ani nie zamawiał...wiec zamówiłam ja...ale tynk bedzie dopiero w czwartek :( :( błagałam coby pomogli...coby szybciej...bo w czwartek to moze byc zima...

w poniedziałek wystawiamy graty ocieplaczy i pierwszy raz w zyciu powiem: spier....

18 pazdziernik 2003

zimmmmnnnnooooo.....bladym switem przy sobocie ( o 8.30 ) zajezdzamy na budowe i co widzimy :o :o :o ocieplaczy nie ma :evil:

Znowu podniosła sie nam adreanalinka, telefon do szefa ocieplczy z pytaniem kiedy przywiezie pracowników: a szefo: ze nie przywiezie bo materiału niet :x a wczoraj jak ich zabierał wmawiał ze przeciez musza cos jutro robic...

Mój spokojny chłop tak sie zdenerwował, ze w koncu powiedział, ze jak do 12 nie przywiezie chłopaków to niech przyjezdza i zabiera swoje graty, ktos inny skonczy...wiec szefo do mojego męża ze chcielismy od poczatku go oszukać, ze metry nie takie itp, ze on musi materiał dokupowac i takie tam....gwoli wyjasnienia moj małzonek zapytał czy to on mierzył dwa azy ten dom?? no on, materiał liczył on? no tak on...wiec moj małoznek: skonczmy te rozmowe i sie wyłączył... :x

około 12 jednak przyjechał szefo i jeden pracownik :o chory jeszcze go wodka trzymała od wczoraj , inny pracownik po prostu nie był w stanie zwlec sie pewnie z łózka....no i gadka pracownika zeby moj małżonek miał litość bo on chory i w poniedziałek skonczy to co ma robić...

ech...no i co...maja oststeczny termin skonczenia cokołu i jednej sciany w poniedziałek...no niestety całosc robót przesuwa sie do czwartku ( tynku znowu zabrakło) wiec pewnie w sobote bedzie koniec po 6 tygodniach :evil: :evil:

20 pazdziernik 2003

poniedziałek... :( przyjezdzamy na budowe....i co widzimy :o jeden stary pracownik i jakis dwoch nowych ludzi...hm..pytamy co i jak...stary pracownik stwierdził, ze poszedł do kolegów i ich zabrał, bo szef nie ma innych pracowników i dzisiaj nic by nie robili....bo szef nie chciał jego przywiesc na budowe.... :x

jesssuuuuu......no nic...mój małzonek..jak ekonom stoi nad głową i pokazuje co i gdzie zatrzec tynk...facet robi powoli...ale sie stara...

polozyli przez poniedzialek jedną scianę...i czesc cokołu...tempo zółwia...

no i nieskonczyli....tynk bedzie dopiero w czwartek....jesssuuuu

szef przyjechał....i nawet nie wysiadł z samochodu zeby sprawdzic jak nie jego ludzie połozyli tynk... :(

21 pazdziernika 2003

....praca od rana wre :) :) oscieza okien sa zrobione...sciana tarasowa też....robi sie dookoła cokolik...az miło popatrzeć...Piotr stoi dalej jak ekonom....nie wiem gdybysmy nie stali i nie pilnowali...kicha byłaby zupełna... :(

....i głos pracownika.....Panie Piotrze gemalitu zabraknie :evil: :( ...znowu zamówił za mało...( gemalit to tynk zywiczny na cokół)...i w tym momencie ręce nam opadły......

....tynk na sciany bedzie dopiero 23 pazdziernika....a tynk jak szef zamowi dopiero 30 listopada...

wszystko woła o pomste do nieba....decyzja sie umacnia...nie zapłacimy całej kwoty....

jesteśmy zli, niedobrzy.....inwestorzy???

22 pazdziernika 2003

...dzisiaj jest nam smutnno...za oknem...zimno...lód na dachu, i szron na trawce :( :( a szefo zostawił pracownikow zeby o 13 kładli tynk na scianę....odwiezliśmy ich do domu......od jutra bedzie wiecej niz 5 st....to skoncza moze scianę...ale ociepleniowe prace przeciagną sie do 30, 31 pazdziernika :evil: :evil:

powiedzcie : czy mamy zapłacić całosc kwoty...zostało nam 2800

24 pazdziernika 2003

niestety za oknem było -3 :( nic sie dzisija nie działo...ale szef ocieplaczy zadzwonił, ze bardzo mu zalezy szybko skonczyc....hmm...ciekawe dlaczego....miły sie zrobił jak przed dwoma miesiacami....

....a my dzisja bylismy u prawników w federacji konsumentów....polecam wszystkim ...ale to innym razem...teraz sie spiesze na spotkanko forumowe naszej szczecinskiej :lol: :lol:

25 pazdziernika 2003

dzien odpoczynku......byczymy sie po impresce forumowej :lol: ale i tak chodzi nam po głowie ocieplenie....

chorujemy na chorobe pod nazwa: jaka bedzie jutro pogoda..wszelkie informacje i prognozy sa nasze...niestety zimno.....