Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

27 pazdziernika 2003

łoj...panowie ocieplacze moze dzisiaj cos zrobia??????

taaaaa....cały dzien: zrobili jedno : oscieze - do poprawki

słupek ---do poprawki

gemalit zerwali bo tak sie spieszyli wczesniej ze mroz go złapał i po prostu odpadał...

to zrobili przez cały dzien...rece odpadają...

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

31 pazdziernika 2003

okropny dzien.... :evil: :evil:

rano moja połowa pojechała na budowe...ja zostałam w domku...około 9 telefon do mnie dzwoni szef ocieplaczy z tekstem: jak mi nie zapłacicie całej kwoty to przyjade z kanistrem i spale Pani dom...

-- rece opadły...i pełne zaskoczenie : powiedziałam niech robi co chce...i dzwonie do meza. a on ze facet rzucił fakture na 3700 ( jestesmy mu winni 2880) i powiedział ze dzisiaj kasa :x :evil: ..powiedziałam co i jak i umowilismy sie ze zgłosimy to zdarzenie na policję....

Pojecalismy na komisariat: pan Policjant wysłuchał i powiedział zebysmy wzieli dyktafon i nagrali z nim na spkojnie rozmowe...bo bez tego umorza i wszystko.

Pojechalismy jak sherlocy po czysta tasme do dyktafonu( tylko taka nigdy nie uzywana moze byc dowodem) no i Pan ocieplacz sie elegancko nagrał :-? najpierw zaprzeczył ze nic takiego nie mowił, a pozniej jak baranek wszystko potwierdził ( nieswiadomie)....umowilismy sie na poniedziałek na rozliczenie...

.....szczerze powiem przestraszylismy sie tego co powiedział...w poniedziałek pokaze mu tasme...jezeli bedzie skakał to po prostu zawioze na komisariat....ale z drugiej strony_ a jak mu cos wpadnei wtedy do głowy???? bo przeciez moze.....kto go złapie???

kiedy przyjechalismy do domu...zobaczylismy ze ktos włamał sie do garazu :x ukradli nam piłe spalinowa, i grzejnik....mamy dosyc..co za naród... :cry:

04 listopada 2003

...dzisiaj czekamy na wizytę pana kominkarza na naszej budowie....wkład juz przyjechał z Gdańska..kupiliśmy Jotula Panoramę 18td ma szybę panoramiczną....bylismy go ogladac czy nie ma jakis wad :( całe szczescie nie... :D

Na budowe przywiezie go dopiero w czwartek....ech nie moge doczekac sie pierwszego ognia....

Zjawił sie kominkarz.....no nie....nastepny fachowiec z amnezja zwrotną...znowu połowe zapomniał, albo twierdził ze to My zle zrozumieliśmy....oczywiscie znowu chciał robic za wiecej niz ustalilismy zakres mniejszych prac... :x

W spokojnosci na twarzy , ale z nerwem w środku...wysłuchałam co powiedział....chciał podsunąc mi umowę do podpisania na rozprowadzenie i obudowe...powiedziałam ze obudowe zrobi pozniej po malowaniu....a teraz robi tylko rozprowadzenie bo potzrebne jest coby sie mury grzały....i wiecie co usłyszałam... :o :x ???

Ze jak tylko podłaczy kominek to on grzać nie bedzie :evil: :cry: albo zrobi sie taka skrzynke tymczasowo....tego mi było dsyc...w duchu pomyslałam i postanowiłam....podziękuje mu za pracę...

05 listopada 2003

jak postanowiłam tak zrobiłam.......moja połowa tez była zdania ze takiemu facetowi trzeba podziekowac...bo pozniej robią sie problemy.....

Udaliśmy sie do kolegi Piotra.....facet od chyba 10 lat para sie kominkami...był u nas na budowie...ale jakos ma dziwne podejscie do klienta....ale coz..moze tylko mi sie tak wydaje...umowiłam sie z nim na przyszła srode celem wyceny , i podpisania ewentualnie umowy...niestety zaczac moze około 19-20 listopada jest obłozony praca.... :( ale zdecydowałam: robi on...i niech sie dzieje wola nieba :lol: :-?

05 listopada 2003

hmmm.. mielismy dzisiaj dziwna wizyte...ludzie po raz drugo przyszli dogadac sprawe sprzedazy mieszkania....wszystko ustalone...kawka i koniczek wypity :) umowilismy sie do notariusza...na przyszły tydzien...

a wieczorem dzwoni ta kobieta chcaca kupic nasze mieszkanie z pytaniem: czy podpiszemy umowe sprzedazy mieszkania u notariusza , bez pieniedzy bo oni biora 100% kredytu i bank im wypłaci kredyt jak beda włascicielem mieszkania.....

zrezygnowałam....wiem czym sie to moze czasami skonczyc... :cry:

06 listopada 2003

huraaaaa.....dzisiaj kominek bedzie na budowie.... :lol: szkoda tylko ze od razu go nie podłączymy....ale co tam....przeciez juz niedługo to nastąpi...

i druga ale smutna wiadomość: moja połowa wyjezdza....ech....na miesiac na Bahamy... :-? robią sie sufity i bedzie sie robiło rozprowadzenie....ale bede tylko ja...moja połowa przyjedzie jak kominek bedzie grzał ....

Kominek przyjechał o 16.30.....wtaszczyło go 4 chłopów..ledwo co...cieki jak piorun...wyglada super...

07 listopada 2003

Piotr przed wyjazdem opkopał jeszcze cokół.....ale zakazałam wiekszosci prac...jutro jedzie trzeba pare spraw załatwić...ciezko tak... :(

strach mnie dopadł...ze znowu cos bedzie nie tak....chociaz wiem ze akurat ci co robia sufity i kominkarz bedzie ok....

08-09 listopada 2003

ech...dziwnie czuję sie sama w domku...w sobote nie byłam na budowie...w niedziele pojechałam zobaczyc co sufitowcy zrobili...zrobili sporo...i do tego posprzatali po sobie...przed wyjazdem do domu...do konca tyg beda wszedzie rygipsy...czekaja az kominkarz rozprowadzi rury izofoniczne wtedy beda rozkładac wełne...i malowanko sufitów...

12 listopada 2003

byłam u kominkarza.....ustalilismy wszystko...zakres pracy i koszta...cenowo tak samo jak u poprzedniego lepsze mam tylko rury tzn izofoniczne i wieksze przekroje tzn 150mm....

Zaczyna 20 listopada...fajnie

Szykował sie własnie na targi...ma ekstra kominki...grzeja kaloryfery i wode uzytkową..albo gazem albo drewnem...nowosci sprowadził te kominki...ciekawe ..nie potzreba w domu miec pieca co.....

13 listopada 2003

miodzik.....na budowie króluje Pan Bolek ze swoją ekipą....hmm zastałam ich jak gotowali barszczyk ukrainski na mojej kozie :o :o sufity sie kreca...wyglada coraz lepiej...do soboty regipsy maja byc wszedzie zrobione ...elektryk bedzie pracował u mnie w niedziele :o taaaa tyle ma człowiek pracy....

z punktu widzenia prawie zakonczenia budowy moge bezapelacyjnie stwierdzić: to najlepszy fachowiec...ale taki przez duze F

15 listopada 2003

dzisiaj dzien wolny od budowy........jutro w niedziele wchodzi elektryk zeby powycigac kabelki w suficie :) :) cos wyszło mi duzo halogenów....połowe zapomniałam jakie kable i do czego....hmm pewnie bedzie wiedział co jest co???? :-?

16 listopada 2003

byłam na budowie o 8.....jejku w niedzielę :o :o ale wazny dzien elektryk wyciąga wszystkie kable ....i robi swiatełko......koniec z przedłużaczami... :) powiedział mi co i jak i słyszę: prosze przyjechać o 16 :o :( a ja chciałam patrzeć jak oni to robią...chcąc nie chcąc pojechałam ale byłam bardzo spokojna porzadny fachman został na włosciach... :)

O 16 tel: proszę przyjechac zaraz bedzie koniec......och i jak dojechałam z daleka widziałam Zarówki hihih palące sie w naszym domku :lol: :lol: ale to miły widok....

w środku kabli kabelków.....wisi z sufitów...wyszło mi 22 halogeny ,nie liczac kinkietów, plafonów itp... chyba duzo....elektryk powiedział coby kupić doniczki gliniane, zeby od strychu , a przed połozeniem wełny przykryc miejsca gdzie grzac bedą halogeny. Patent...

pozapalałam wszystkie zarówki w domku, i wyszłam na zewnatzr zeby zobaczyc jak ładnie to wygląda....jak do szczescia niewiele potrzeba....