Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

18-19 listopada 2003

na budowie spokój...Pan Bolek kreci sufity i stawia na poddaszu scianki...

a na popołudnie ma zadanie bojowe...zrobić schodek w salonie.. :lol:

W miedzyczasie szpachlują sciany i gruntują...prace ida sprawnie...ale ten bałagan :o :( w miedzyczasie panowie bez mojej zgody przeprowadzili sie do mojej chałupki...dzisiaj to nawet tv jest:)

jutro bedzie kominkarz...to chociaz popatrze co jest rankiem w tv.. :lol:

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

20 listopada 2003

taaaa....z kominkarzem umówiłam sie na 10.15....przyjechał o 12.30...bez zadnych zbednych tłumaczen....wziął wymiar jaki ma zrobc płaszcza...iiiiiiiii koniec pracy... :( umówił sie na jutro...ze jak zrobi już płaszc potrzebuje 2 dni bedzie wszystko zrobione...

nio ok..w koncu to robi kolega z podstawówki jeszcze mojego męża....

22 listopada 2003

....i stało się.... :evil: :evil: po kolei.., przyjechał płaszcz...a własciwie przyjechała blacha...bo facet nie miał czasu zrobić u siebie...a wszystko poszło o radiator.....bo chcial go zamontowac prawie w kominie :evil: :evil: rece opadły....od słowa do słowa...i kazałam mu się zabierać...bo powiedział o jedno zdanko za dużo...ze najgorsze to są marynarzowe...bo mają za duzo kasy i za duze wymagania... :evil: nie rozumiem...co to ma do rzeczy..

wieć ja kazałam powyciagać anemostaty...dokonczyc rozprowadzenie rur..i spadać...nie wystarczy zeby za swoja kase jeszcze sie uzerać..

w kazdym razie rozprowadzenie jest na strychu...wiec wełnę mozna układać i szpachlowac sufity..niestety na pierwszy ogien trzeba poczekać :-? a tak chciałam rozpalic :-?

na 18 umówiłam sie z innym kominkarzem...

23 listopada 2003

wczorajsze umowione spotkanie z następnym kominkarzem skonczyło sie tym, ze Pan E, w poniedziłek powie ile co kosztuje i zdecyduję czy bedzie robić....niestety On sam jest obłozony terminami jezeli chodzi o obudowe do konca stycznia , a dokonczy rozprowadzenie w poniedziałek 1 grudnia...ech...odwleka sie to moje rozpalonko kominka :-?

zrobił całkiem pozytywne wrazenie....a zdecydowanie mi sie spodobał, kiedy zobaczył rozprowadzenie rur na strychu ( spodziewalam sie ze jak to fachowiec bedzie mowił cos w stylu- ale zle Pani zrobili itp...ale nic bardziej mylnego Pan E pochodził posprawdzał rzekł ze ogolnie jest ok...tylko w jednym miejscu rure połozy inaczej...i stwierdził ze na 99% bedzie wsio działało...

Kominek a raczej wkład jest mu znany...i zero uwag ze takie to a takie sa lepsze czy gorsze...

Przyjechał z 4 albumami obudów, nio i jedna mi sie spodobała... :) wiec czekam na poniedziałek zeby powiedział jeszcze za ile to wszystko zrobi

23 listopada 2003

moje spostrzezenia.....zdecydowanie młodzi fachowcy, tacy którzy dopiero co zaczynają albo mają staz pracy po 1980 roku sa lepsi : wyceniaja robotę, robia szybko acz dokładnie, kasują kase i czekają ze ich sie poleci...

starzy fachowcy- wyceniaj szybko, robia jak za "komuny" ze zdaniem Pani tak robie od zawsze....i jest dobrze, nie słuchaja inwestora , stwarzaja tylko takie złudzenie a i tak dalej robia po swojemu, chca zaliczki przed rozpoczeciem prac, i z reguły to po nich sa poprawki...

24 listopada 2003

dzisiaj spokojny dzien..pojechałam na budowe, sprawdzic co porabia Bolek...układają wełne na poddaszu...do konca tyg bedzie wszystko...koniec.

Bolek zaczyna sobie pogrywac tzn: nie ma juz pracy, i próbuje u mnie przeciagać, bo ma spanko... zabroniłam kategorycznie palic grabem w kozie... :evil: Bolek nnie zadowolony ze kominek nie grzeje...ale ja ciut sie ciesze... :lol: bo nie bedzie upieprzony przez nich :)

Nowy kominkarz, plusuje...materiały przedstawił ceny- nie zawyzył..a robocizna 300 zł :o :o zaczyna 1 grudnia....

25,26 listopada 2003

na budowie mało sie dzieje, tzn prace na poddaszu dobiegają konca...zostaje szpachlowanie sufitów...wnerwił mnie Bolek dzisiaj ...bo dorwał malowanie i u mnie 3 dzien robi sam z synem :-?

nio i wybór farby na sufit....kupie durupa ( czy jak to sie zwie) nr 5

• 2 weeks później...

27 listopada 2003

....konca nie widać tych sufitów....jestem już zmeczona budowlańcami i dlatego moje zniecierpliwienie...ze to tak długo trwa...musze jednak przyznac ze ekipa Pana Bolka jest naprawde ok... :)

czas rozeznac sie u stolarzy o ceny kuchni, parapetów itp....drzwi..

mam trzech stolarzy , dwóch ze Szczecina jeden z Debna lubuskiego.Podzwonię i poumawiam sie...

28 listopada 2003

umówiłam sie dzisiaj ze stolarzami.....zobacze co "wymodzą cenowo"

pierwszy przyjechał Stolarz z Dębna Lubuskiego :) wrazenie bardzo pozytywne, wczesniej widziałam jego pracę: drzwi i parapety...Pan wymierzył drzwi....parapety i te ostatnie zamówiłam od razu...beda za dwa tygodnie, z drzwiami gorzej pod koniec stycznia.... :) ten stolarz kuchni nie robi...szkoda :-?

Drugi...Pan polecony z howorexu....pozytywne wrazenia i do tego podał pare rad dotyczacych kuchni....umawiamy sie ze jak zrob projekt i wycene to sie odezwie...

Trzeci stolarz- wpadł i wypadł...w miedzyczasie stęknął ze jak zrob wycene to sie odezwie... :cry:

30 listopada 2003

tratata :lol: :lol: odezwał sie kominkarz Pan Edzio....ze zacznie robić u mnie we wtorek...4 grudnia...ech dobre i to...wszystkie zakupy dotyczace materiałów uzgodnił co do grosika...facet ok :)

Blek zazyczył sobie cobym zaczeła myslec o farbie na sufity hihihi zapomniałz e sam wczesniej mowił...zakupiłam 4 hoboki farby durupa 6...za całe 115 zł za jeden hobok :( na sciany kupię tikkurillę lateksową...widziałam na scianie... :)

Niby jutro koniec sufitów....myslałam ze parapety moze beda wczesniej...ale niestety dopiero we wtorek....

02 grudnia 2003

nio tak pokołowały mi sie daty.....DZISIAJ NARESZCIE ROBIĄ KOMINEK :lol: :lol:

przyjechali Panowie....wszystko wyładowali z samochodu....i wzięli sie do pracy :) widac od razu ze wiedza co do nich nalezy...a ja nie moge doczekac sie pierwszego ogienka w domku.....szkoda ze moja połowa na to nie trafi...wraca po 8 grudnia...a moze przeciągne do tego czasu...czekałam tyke to i jeszcze moge poczekać.... :)

Przyjechałam ponownie pod wieczór na budowe....Panowie kominkarze robią dalej...mimo ze tego nie było w umowie posprawdzali to co połozył na górze ten poprzedni magik....wiec niestety jade i jeszce nie iwdze efektu....jestem niecierpliwa...ale Pan Edek mimo młodego wieku ...pracuje bardzo porzadnie...

03 grudnia 2003

Bolek wyszlifował sufity...zaczał malowanko....sufity jak szklaneczka :lol:

Panowie kominkarze pracowali do 24 :o :o tyle im zeszło...ale jak przyjechałam efekcik pracy porazający: stoi sobie piękniusi komineczek...z wielką czapeczką...bosko...ale okryli tak jak chciałam folią...coby Bolek nie zaczął grzebać i palić bele czym :lol: ups...mam ochote rozpalić...umowiłam sie z Panem Edkiem na rozpalonko w sobote...fotki oczywiscie beda...jakze inaczej :lol:

03 grudnia 2003

są , sa , są parapeciki.....wygladają pięknie...stolarz je dosłownie dopiescił... :lol:

stolarz od kuchni z howorexu- cena kuchni w kształcie U szafki z aluminium na górze , jedna szfa z roleta...z blatami uchwytami , robocizna, podłaczeniem sprzetu agd...8 tys ...mysle niezła cena...ale niestety czas wykonania u niego koniec stycznia...teraz nie da rady tyle roboty...

drugo pędziwiatr wogóle milczy, wysłałm mu nawet smsa ze mu sie przypominam...ale cisza zero....pewnie popędził na koniec swiata... :lol:

04 grudnia 2003

malowanko sufitów....i podziwiaj nasz kominek...hihihi ja wiem Bolek ma ochote go rozpalić...ale jestem Twarda na jego sugestie :lol: niby nie słyszę...a co...sama chce go rozpalic...chociaz dzisiaj wypróbowalismy turbine jak działa i jak wieje....musze stwierzdic ze wieje...ale poki co zimnym powietrzem....w domku biało....to od szlifowania tych sufitów...jutro montują parapeciki :lol:

05 grudnia 2003

rano pojechałam na rekonesansik : wybieram kafle....trudne wybory :(

Fabryka okien zrobiła mi prezencik i powiadomiono mnie ze moge odebraz kaske za okienka całe 6 tysiecy.... :lol: wiec moje okna kosztowały 4 tys...dyrekcja w Słupsku w uzasadnieniu napisała ze przychylaja sie do mojej rekalmacji ....itp....niom prawie jak Mikołaj :lol: :lol:

Bolek maluje suficiki...wygladaja naprawde ok...jutro z nim sie rozliczam bo jutro konczy , beda tez zamontowane parapety :lol: ale obrobi je dopiero w poniedziałek....niom oby wszystko było zrobione...bo postanowiłam pale jutro w kominku :lol: :lol:

05 grudnia 2003

:lol: :lol: :lol: rano mikołaj w postaci kaski za okna...a wieczorkiem telefon ze jutro wraca Piotr :lol: :lol: ech...no Mikołaj...i razem rozpalimy w kominku....tak jak chciałam :)

lecę teraz coś pichcić na jutro :) :) tylko co????

zdziwi sie bo jak wyjezdzał miały byc zrobione sufity...a tu juz kominek, parapety i malowanko..... :)

• 1 month później...