Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

15 stycznia 2004

jessssuuu...i znowu kolega mojego ślubnego nam pomógł...spotkalismy sie w castoramie ( on tam pracuje) i gadka ze szukamy kaflarzy...a on...no co Wy macie sasiada porzadnego kaflarza i nie wiecie???? :o hmm nie wiemy bo niby skad skoro kolo 6 lat tam ( czytaj u tesciowej) nie bywamy :-?

szybki telefon: facet po skonczonej robocie bedzie wieczorem u nas na budowie...i iskierka nadziei jakas tam zawsze...

godzina "zero" przyjechali we dwóch....zobaczył czy sciany proste :o czy posadzka równa...ceny 30 zł/m2 kafli , obudowa geberitów ( 2 szt) obudowa wanny,podłączenie wc, umywalek brodzików itp...kabiny wanny 1000 zł za wszystko....panele 15 zł ze wszystkim ....nio i cio...wzięlismy faceta...zaczynaja 21 stycznia, bo musza skonczyc biezaca robotę...

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

15 stycznia 2004

aha i taka drobna uwaga na temat architektów wnetrz :(

nie mam pomyslunku co i jak pomyslałam wezme architekta do łazienki...zawsze to cos moze wymysli...umowilismy sie z pewna Pania "M" nio przyjechała, pomierzyła , poswiergoliła ...dowiedziałam sie ze np niebieski w kuchni to beee :o ale co tam o gustach sie nie dyskutuje...Piotr ze zalezy nam na projekcie na wczoraj...miła Pani ze ok usiadzie w weekendzik i w poniedziałek sie umówimy zeby zobaczyc co jest co....a ze w pierwszej wersji miałam waniliowa kuchnie i blat zielony....i chciałam zmienic na granit dzwonie do Pani "M" i co słyszę ze otóz zabierze sie ona do pracy ale w poniedziałek...hmm te wziął moj mezuś...i mowi: Pani "M" umawialismy sie tak i tak ....a ona no cóż pan sobie wyobraza...przeciez nie bede pracowac w sobote... :evil: hmm za 1000 zł ja bynajmniej pracowałabym...wiec skonczylismy z pania...

ale zeby było ciekawie...odezwal sie do mnie z forum jej kolega...wprawdzei chciał 200 - 250 zł ( coż za rozrzut cenowy ) ale zrobił projekt fakt szybko...ale zupełnie niedokladnie nie przewidział ze opaska na dzwiachbedzie odstawac bo zrobił wałki dekory, ze szafa bedzie odstawac, ze nie przewidzial ze kibelek jest podwieszany na projekcie był zwykły...ech...i zwalił pomysł kaflarza z płytkami...

ja po pierwszym ochłonieciu podziękowałam za prace....a Pan ze chce kasy bo przeciez cos zrobił...

nie chce wiecej architektów...

17 stycznia 2004

dzisiaj przyjechał elektryk zeby sprawdzac co Bolek przerwał :( ale ogólnie jest ok...jeden kabel to zlikwidowana czujka....a drugi telefoniczny...wsio zostało naprawione...reszta brakujacych legrandów zamontowana....

Numer domciu powieszony....nio i kupilismy 5 czujek na ruch...niemieckich...jesssuuu jedna 199 zł :o :o ale maja kącik widzenia potęzniacki, widzą z 12 metrów , mozna nimi obracac zeby te boczne sasiadom w okna nie swieciły.. teraz nikt nie podejdzie do domku...od razu jest namierzony przez te cudenka...a wygladaja tez porzadnie...

elektryk tez napalił sie na takowe... :)

19 styczen 2004

...nio i przyszła kolej na alarm....... zdecydowalismy sie na satela , a czujki zwierzece ( mamy kota) czujnik gazu i dwie pozarowe ( jedna na strychu)

Panowie zamontowali...ale za nic nie mogli ustawic jak ja chce... :o jeden nerwowy ze wymyslam...a chce tak: jestem sama w domku...spie reszat pomieszczen oprócz sypialni jest właczona itp....

widac panowie zakładaja alarmy na zasadzie wyjdz- włącz, wejdz wyłącz...

do dnia dzisiejszego nie mam ustawionego jak chce alarmu...i jestm coraz blizej tego ze po prostu wezme innych...a im za te prace nie zapłace...nawet pisac mi sie nie chce jak facetowi od alarmu wsio przeszkadza, a tokafelkarz który obok pracuje, albo to moje wymyslania - hmm...Pan chcial mi ustawic alarm tylko tak jakbym tylko wychodziła z domu przez garaz :o :o

20 stycznia 2004

na poczatku stycznia podpisalismy umowe ze stolarzem....za całe 8300 zrobi nam naszą kuchnie...szafki w ksztalcie U jedna konczaca wyzsza z aluminium,podswietlana, dwie na górze tez szyba z aluminium i jedna roleta...podswietlenia szafek..okucia bloom...tandem boxy...3 carga, szaffki narozne, smietnik...i gumki :o :o hmm..okazuje sie ze wieksza czesc stolarzy szafki konczy takim paskiem klejonym na zelazko....co w pozniejszym terminie konczy sie odklejaniem,,,, a gumki są ok :lol: widziała u znajomego...stolarz naprawde do polecenia...

termin : do 18 lutego......całe prawie 8 tyg :o :o

21 stycznia 2004

wyjezdza Piotr :cry: wróci juz do nowego domku...w czerwcu ...o rany.... :( :(

a dzisiaj zaczynają kafelkarze....mam stracha co i jak bedzie....rano wpusicłam, przywiezli masę sprzetów, maszyne do ciecia kafli na wode...ma nie byc pyłu....wpusciłam, popatzryłam...oni maja zaczac...mam przyjechac zeby zamknac dom okolo 18....nie powiem boje sie tej 18...bo nie wiem co zastanę... :-?

Ludziska.....................są ok, dobrzy poki co dokładni i uwaga z pomyślunkiem!!!!!!! odetchnełam ułozyli czesc kamionki w jadalni...dywanik....jak to mówi moja forumowa koleżanka Ivetka : piękniascie wyglada :lol: :lol:

22 styczen 2004

telefon z hurtowni ze moje sprzeta kuchenne juz sa.... :lol: :lol: oj to już już prawie...uzgodniłam ze zapłace teraz a hurtownia przetryzma mije do konca lutego...

zamówiłam w Howoreksie....lodówka, zmywarka której brakuje tylko ze nie wkłada umytych garów do szafek....płyta ceramiczna bezramkowa i piekarnik z ksiazką kucharska...i okap szklany..wszystko firmy Elektrolux za całe 10 tys :o :o

mam to juz i to z głowy...

23 styczen 2004

kafelkarze pracują...sa naprawde ok...przy okazji wyszło: uwaga:::: brak wentylacji w łazience :o :o :o łomatko jak to sie stało!!!!!!

ale nic to jako ze poddasze nieuzytkowe...panowie kaflarze( szef ma wsie uprawnienia wod- kan, gaz itp) zrobia mi porzadna wentylacyjkę w łazience...hmm a projekt!!!! jest dalej twierdze beznadziejny

27 styczen 2004

przyszła kolej na drzwi wewnętrzne......stolarz z dębna lubuskiego...robił u znajomego , piekne i całe drewniane drzwi, bez zadnych wstawek płytowych...

mam 7 sztuk drzwi w tym jedne pełne, i 3 z jedna szybka, reszta z 3 szybkami...szybki nietłukace , szczotki w dole drzwi...niom...i cena 9 tyś...z montazem ...no cóz drzwi rzekłabym tworza wizerunek chałupki w srodku...

termin ....ech 4 tyg...aha i jeszcze zamówiłam blat na murek....

28 styczen 2004

aha i musze sie jeszcze pochwalic moim , nio naszym blatem do kuchni a co......mam granitowy w kolorze multicolor...piękny... blatu mam całe 4 m2 ...bedzie cokolik ...kamieniarz wsio montuje i mierzy...

blacik to po rabacie całe 3200 zł :-? niestety...

01 lutego 2004

Pan kominkarz zabiera sie ostatecznie za wykonczenie obudowy, nie zalezało mi na tym żeby zrobił szybko...bo kominek zdazyłby sie pewnie zakurzyc...

musi wyciac wzdłuz obudowy taką szpare :) i tam wcisnąć pomalowana na stare złoto blache...ciekawa jestem jak to bedzie wygladac...

02 luty 2004

telefon do gazowni w sprawie gazu :lol: umowę na dostarczenie tegoz paliwka mam do 30 pazdziernika 2003 roku :o :o a gazownia nic sobie z tego nie robi....

Kobieta do mnie ze jak mrozy puszcza to zaczna kopac..hmm ale postanawiam sie nie denerwowac...gaz potrzebny mi jest do ciepłej wody...niby mozna bez niej wytrzymac....ale jak długo???? :cry:

03- 13 lutego 2004

Kominek: Pan sknocił blachę...porysował, wiec w poniedziałek wstawi nastepną ( oczywiscie sam juz przygotował ) obudowa jest super...pomalowali ja na moje zlecenie na kolor scian...wiec w oko wpada sam wkład i kamien...o to mi chodziło, bałam sie ze to bedzie wielka szafa...a tu nie miła niespodzianka.. :lol:

Kaflarze: nio do piątku skonczą...jest ok...robią ładnie...wyszedł jeden gniocik:ale w poniedziałek beda poprawiac...i najwazniejsze da sie :) coraz bardziej podoba mi sie łazienka...myslałam ze bedzie blada :) a ty podłoga ją ożywiała , z kompetu tej opty podłoga jest taka niebieska blada i jakby juz starta ze starosci...wszystkim sie podoba :lol:

14 lutego 2004

kaflarze wzięli dzisiaj wolny dzień.... :lol: myślałam ze na budowe nie pojadę, ale .....umówiłam sie na 14 ze stolarzem...ma jakies fajne klameczki...chetnie zobacze, klamki...nie stolarza :lol:

a tak wogóle...walentynki...dostałam dziwnego smska...usmiechnęłam sie , ale od kogo nie wiem..

:oops:

14 lutego 2004

tak pomyslłam, ze za dwa miesiace bede juz w nowym domku....od marca bede zwoziła letnie ciuchy...wczoraj znalazłam w koncu kanapy do salonu...i znalazłam nazwe materiału obiciowego który nie boi sie pazurków kota: to mikrofibra :lol:

kanapy z firmy Domo Faber o nazwie : Monza chce zamówic 2 trójki ..musze dzisiaj zmierzyc czy wejda, zeby nie zagracic salonu - jedna kanapa ma dł 224 cm...moze wezme jedna 2 i jedna 3...ech...aha i kolor wsciekły rudy...( ładny)

zastanawiałam sie jeszcze nad wista i laurenem.... :-?

14 lutego 2004

mebli kuchennych jeszcze niet :-? ale stolarz ma terminek do 18 lutego...szczerze po raz pierwszy wolałabym zeby sie spóznił...po co te meble i sprzety maja sie kurzyc...z drugiej strony- blat do kuchni kamieniarz robic bedzie tydzien...

Stół do kuchni...miałam znaleziony...ale wczoraj mnie oswieciło - po rozłozeniu ma długosc 220...nio i nie wiem jak to bedzie jak jeszcze krzesła beda na koncach: moze nie wejsc.. :( trudno wezme starą ławę...puki co

Łózko do sypialni narazie mam stare , musze kupic wszystko do pokoju syna....

nio i musze załozyc jakaś antenke satelitarną...bo ....a moze nie bedziemy wieczorami gapić sie w tv??