Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

16 luty 2004

poniedziałek- Panowie od kafelkow pracują dalej...kładą te kafle , kłada..hmm powoli, jest sporo docięć...i fugowania.

Pan E od kominka poległ :o :( z listwą aluminiową która przechodzi przez srodek obudowy kominka...zpaprał ja malując pedzelkiem i farbą stare złoto Hammeraite ( nie wiem jak to sie pisze)

Dostałam olsnienia :p :-? listwe kazałam zdemontowac..i zawiozłam ja do kolegi lakiernika, pomaluje tak jak trzeba...ech ze wczesniej nie pomyslałam..do czwartku kominek powinien byc skonczony. amen :p

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

17-20 lutego 2004

Panowie kafekują...docinają, fugują... :-? fajnie to wszystko wygląda...

Komineczek jest już gotowy...wyszedł pięknie...to pokaze na fotce, nie jest wielką kolumbryną..taki zgrabny...ładny

Nio i stolarz od kuchni jakos sie odezwał po moim telefoniku...meble wjada we wtorek...nareszcie :lol: pierwsze meble beda w domku, nie moge sie doczekać...

20 lutego 2004

dopadło mnie straszne choróbsko...znaczy przeziębienie...bolą kosteczki, główka, mam katarek...i temperaturke...i mam wielka ochote pojechac do Warszawki na spotkanko...wiec lecze sie tony leków na przeziebienie..moze jednak sie uda poleczyc...w kazdym razie jade...co tam najwyzej kumpelki wciagną mnie do pociagu...a co :lol:

22 lutego 2004

dzien "0" czyli spotkanko

4 rano wstawanko...ped na dworzec coby zdazyc na pociąg...

jedziemy Joasia Jasia, Ivette, SP ,i Tatuje ( jak to mowi Ivette) wesoło i fajnie mija czas w pociagu...

na spotkanku...fajne wrazenie poznaje sie ludzi których niby sie zna... :p czas mija szybko...i niestety jedziemy do hotelu..chociaz chorobsko daje mi sie we znaki..

Ech było fajniscie :lol: :lol: Ci co byli wiedzą...a Ci co nie byli niech zazdraszczają... :lol: :lol:

• 2 weeks później...

26 luty - 02 marca 2004

to sie u mnie porobiło..po kolei

KAFLARZE PAN G - powiem krótko pijus i chamik..zle niedokladnie polozone kafle wprawdzie laik nie widzi ale....natomaist wsciekła jestem bo zle polozył drewniane panele Baltic Wood , bez pasów na kolek i mloteczek..panele widac na nich wszystkie łaczenia..brak izolacji z pianka bo mu sie krzywo folia przycinała...ot taki...ale jak sie pije w pracy i nie ma ochoty pracowac tak to wychodzi..

Kabina...spierd..uszczelke nio niby zamowił i bedzie za tydzien...mam nadzieje ze chociaz tutaj nie kłamał..

Oprócz tego spierd...kanalize u mojej znajomej...a w pierwszy dzien pracy u niej tynkarzy naopowiadał ze my nie płacimy ze musiał mi wyrywac pieniadze itp..taki budowlany on jest chłam..

stolarz od kuchni fajnie robi ale wogóle sie nie przejmuje...

stolarz od drzwi zabrał drzwi bo tez je spier....chociaz drzwi sa piękne..

02 marca 2004

dzisiaj kazałam sie wynosic Panu "G" - dla wiadomosci pełnej kim on jest podam na priva - OSTRZEGAC WSZYSTKICH

Nic nie zrobili, tylko nie wiem po co przychodza chcieli wczesniej troche kasy..ale nie zapłaciłam tylko dlatego ze wiedziałam ze bedzie wtedy konczył ruski rok...znaczy nie skonczy bo w miedzyczasie Pan G załapał inna robotke i w czasie pracy u mnie jezdził tam..koles ktory to niby sie rozchorował to wlasnie tam pracuje...ale juz wiem gdzie :lol: :lol:

03 marca 2004

Pan G przyjechał po 12...myslałm ze poprzycina listwy i poprawi pare niedoróbek..ale wiecie co nic bardziej mylnego :x :x nawet nie miał ochoty na cokolwiek powiedział tylko ze za darmo to on parcowacnie bedzie..a na podłoge co z tym zrobi to powiedzial ze moze na swoj koszt zdemontowac i wziasc w rozliczeniu :evil: :evil: hihih kon by sie usmiał...ale fakt pijusowaty chłop cham...

04 marca 2004

dostał termin do poniedziałku...bede tam rano jak przyjedzie i poprawi to wszystko, m..inn fugi to rozejdziemy sie jako tako..

jak sie nie zjawi i nic nie zrobi po raz pierwszy w zyciu ide do skarbówki i facet bedzie miał potezne kłopoty... :) Dziękuję Jacek :p

07 marca 2004

byli dzisiaj u mnie rzeczoznawcy: facet od paneli wystawił protokół ze panele sa polozone niepoprawnie i wypisał parenascie przykładów i zrobił zdjecia...

rzeczoznawca od kafli...tez mam glejcik ze sa polozone niezgodnie ze sztuką...

Nic to fajnie ze sa tacy ludzie...jak facet" G" sie nie okresli to ide do sadu...i oczywiscie do policyjki skarowej...fakturki mi wisi na 5700 :x i fajnie bo mam z nim umowe na pismie :lol:

Jest ok...ciec na budowie a ja od jutra porzadeczki robię...

09 marca 2004

Pan G przysłał mi smska :o :o :o to forma komunikowania sie z klientem :lol: ze bedzie jak dostanie uszczelke...( no moze tu akurat mowi prawde) i faktury wysłał poczta..hmm ciekawe o niedorobkach i ich poprawianiu ani słowa...

Ale fajnie jest...sprztam, myję i ciut mnie trafia bo kuchnia dalej nie skonczona....a kamieniarz juz blat ma prawie gotowy... :-? ech...jestem w oparach octowych..fajnie bo ten osad sie nie marze...

Fotki wkleje postaram sie dzisiaj..

10 marzec 2004

stolarz od kuchni milczy :evil:

stolarz od drzwi milczy :evil:

facet od poprawek milczy ale ja juz przestałam...czas panowie pomyslec , ze jak sie bierze kaske i robi byl ejak to tzreba poprawiac...i to szybko...

Gazik coraz blizej i hurrrrraaa sasiad bliski zaczał sie budować.. :D

11 marca 2004

sprztam, jejku strasznie duzo tego pyłu...bolą mnie łapki...kolanka...a od zapachu octu to az mnie mdli :cry: ...ale fakt nie marze sie :)

Pan "G" oczywiscie milczy...ciekawe gdzie zamówił te uszczelkę.. :x

chałupka zaczyna powoli jasnieć...i coraz bardziej kocham ten domek :lol:

12 marca 2004

zadzwonilam do stolarza...z zapytaniem czy zapomniał czy jak :( hmm wcale nie przejety powiedział ze do wtorku wszystko skonczy...ale cos wiecie nie wierze :x jedna szafka do poprawy...a on dopiero bedzie we wtorek...

stolarz od drzwi uparcie milczy :evil:

nio i byłam w urzedzie S w wiadomej sprawie....

Gazik przybliza sie coraz blizej do mnie, jest nadzieja ze jak sie wprowadze to bedzie cieplutka woda... :lol:

14 marzec 2004

ups...stolarz od dzrwi odezwał się :lol: przywiezie je w poniedziałek...nareszcie :lol: :lol:

stolarz od kuchni- bedzie we wtorek 16 marca... :)

Od poniedziałku 15 marca Fachowiec znowu zaczyna poprawiac niedoróbki poprzedniego...

15 marzec 2004

czekam na drzwi...miąły przyjechać o 9, przyjechali o 11 :x ale co tam zero nawet krotkiego tłumaczenia sie...dlaczego..ech..

Przywieziono 6 sztuk drzwi, oscieznice i takie tam....zaczełam dokładnie oglądac drzwi...i co :o :o :o :o wszystko kazałam zabrac...powiem k....m... :evil: :evil: przyjechał jeden stolarz do montazu :x a kierowca miał mu pomagac..kierowca zabrał sie i pojechał ,wrócił po 3 godzinach...

Nie mam już drzwi.....kazalam zabrać...bez komentarza :(