Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

maj 2005

fotka 1. wierzba hakiro coś tam...teraz jest rózowa no i jalowce płożace

fotka 2. Irgi szczepione a w srodku klon palmowy, trzmieliny po to zeby zarosły dołem

fotka 3. rodondendrony...troche za gesto...beda przesadzane... :cry:

fotka 4. jabłon ozdobna...

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maj 2005

sadze i doszłam do wniosku ze pare bledów juz złapałam...klon palmowy musze przesadzic- nie moze byc na południu słonce go spali....kupie na jego miejsce modrzew europejski rosnący w dół...

Musze przesadzic rodondendrony- za gesto psadziłam :cry: ale to zrobie juz jak przekwitną,okropnie trudne to wszystko :cry:

fotka 1 . Cyprysy Lawsona mam ich posadzonych 26 sztuk

fotka 2. Lilia wychodowana na parapecie z cebulki

fotka 3. j.w

fotka 4. żarnowce szczepione mam ich 3 sztuki..jak kwitły wygladały pięknie

fotka 5. rodondendrony posadzone wczesniej...mam jeszcze inne ...pozniej fotki

fotka 6. jw

fotka 7 wierzba hakiro...zaczyna sie rózowic...teraz jest cała blado rózowa..

maj 2005

ech...ciąg dalszy ogrodniczych szalenstw trwa....mam pare nowych krzaczków...jeden buk czerwony, modrzew europejski, perukowiec podolski, pare innych krzaków kwitnacych....ale dzis jakde polowac na derenia kousa - piękny krzew...no i nalewkę z owoców mozna robić....jest piekny... :lol:

1 czerwca 2005

upolowałam.....Derenia Cousa :lol: :lol: dwie pnące róze , klon kwitnacy- ma piękne kwiaty i wiecheć lawendy- dla odstraszania komarów na tarasie..

znowu sadzenie...ale teraz posadze w donice na tarasie.Dopoki nie zbudujemy drewutni.Deren bedzie sobie przy niej rósł...

8 czerwca 2005

no tak...mysłałam ze tylko roslinki sie sadzi i po kłopocie...a tu co??? grzyb wlazł....najpierw rododendrony nowe liscie poskręcało :cry: ale juz podlałam i popryskałam w niedziele robię to drugi raz...moze bedzie ok :-?

no i tuje tez....całe szczescie w czwartek było bez deszczu..wiec popryskałam i je...no mam nadzieję ze tez bedzie ok...po 10 dniach znowu

o rany!!!! toż to trzeba zeszyt jakis załozyc zeby to wszystko spamietac...opryski, nawozy... :lol:

10 czerwca 2005

ale to nic...w jodle kalifornijskiej widziałam najpierw jak parka malenkich ptaszków robi gniazdo...pozniej widziałam jak co dzien przybywało jajeczko...a pare dni temu upolowałam ze ptaszka w gniezdzie nie było....i co :o :o malusie jak paznokiec ptaszki...pognałam po aparat..ale jak wróciłam..niestety ptaszek juz siedział....ale upoluję...

fajnie tak obserwowac...

12 czerwca 2005

no tak..przeczytałam posty penejosa który buduje IRME , tak pomyslałam..jacy ci projektanci i konstruktor z Archipelagu sa niereformowalni...sprawa hebów....ja sie postawiłam i mi w IRMIE heby zamieniono na dwie wielkie drewnaine kratownice ich koszt to 1500 zł , nie rozumiem dlaczeho tego nie zmienili w nowei IRMIE II tzn wiem..konstruktor dostaje kase za kosztorys...no to co sie dziwic....

natomaist na spawanie hebów moj kierownik WOGOLE sie nie zgodził...i całe szczescie, bo mozna było taniej....

19 czerwca 2005

troche w skrócie...

nasz przychówek ptaszkowy rośnie....ciekawa jestem kiedy poleca z gniazda...musze jodłe przesadzic przed posianiem trawki...no i czekam na te chwile zeby nasz przychówek sobie odleciał...

Teraz próbuje załozyc trawnik...najełam kopaczy- kopia działke i wyciagają korzonki trawki...z polecenia, bezrobotni chłopacy mający rodziny...a brak finansów...zapewniali ze wszystko szybko zrobią...przyjechali...pokopali po 10 godzin dwa dni..wzieli na litosc i co?/ dałam zaliczke... :x a efekt...nie przyszli przez dwa kolejne dni...ech :evil: dzis niedziela....i dzis kopią, wyprosili zebym ich nie goniła...no cóz tym razem musza te zaliczkę odpracowac...dałam za połowę ich pracy a przez dwa dni zrobili...e lepiej nie mówic...

a tak sobie obiecywałam ze zadnych zaliczek.... :oops: :oops:

19 czerwca 2005

nr 1 - nasza kotka Maksi- lubi lezec na tarasie - ma 8 lat

nr 2 - a to takie drzewko klonik kwitnacy

nr 3- a to gniazdko ptaszków....( ciut nieaktualne - bo ptaszki juz na swiecie...ale beda jak Maksiu :lol: mi fotki na serwerek wrzuci

20 czerwca 2005

no u mnie trwa dalej wielkie kopanie, wybieranie trawki i korzonków...niby do soboty mają Panowie to skonczyć, łącznie z nawiezieniem 72 ton ziemi, szczerze to bardzo kiepsko to widze, bardzo...( panowie pracują godzinkę a pozniej petka palą pół godziny- :( :( no cóż...przetrzymam...

Wczoraj zrobiłam znaczy sie rozrysowałam kocepcje ogrodu....no wymysliłam suchy strumyk sobie zrobić....

21 czerwca 2005

no i co???? :evil: :evil: bezrobotni potzrebujacy kasy sami zreygnowali...no było im za goraco i wogóle cięzko :cry: no nic...jak przyjechałam do domku panowie siedzieli w garazu i czekali w chłodzie na mnie....zeby poinformowac mnie ze : [/b]nie chca już pracowac, gorac na dworze, chcieli zebym im załaciła kaske za całosć :evil: o rany a ja jestem w plecy bo zaliczke dałam a wcale nie odpracowane :cry: a na koniec wyrwali do mojego auta zebym ich odwiozła do dom :cry: ludziska czy ja jestem taka głupa....szczeka mi opadła....i kazałam im wyjsc...