Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

22 czerwca 2005

od czwartku wchodzi do kopania, sprawdzony starszy człowiek.Wczoraj był wieczorkiem, no za skopanie resztay wybranie korzeni i rozsypanie pod poziom czarnoziemu 24 tony chce 400 zł.... :-?

no cóz chociaż wiem, ze to szybko i dobrze zrobi :lol:

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

23 czerwca 2005

no dzis wkroczył Pan do kopania...i co???? jutro bedzie koniec :lol: :lol: jak motorek pracuje dobrze wybiera korzenie, ale kopie nie łopatą ale taka wielką motyką do kartofli :o :o

Najpozniej do poniedziałku bedzie wszystko zrobione.....dzis kupiłam 40 kurników i to posadzenie czeka na mnie w "łykendzik" zeby w poniedziałek mozn było walowac, sypac nawoz pod trawnik i siac traweczke....no cóz...

24 czerwca 2005

kopią....zar mimo ze wczesnie jeszcze leje sie z nieba, a pan Zygmus zadowolony ze gorac...mają skonczyc dzisiaj kopanie wybieranie chwastów i korzeni , jutro mają nawiesc ziemi, ale troszku chce przedłuzyc bo bedzie jutro sadzenie tuj, a nie chciałabym zeby na ten czarnoziem sypac ziemie z wykopu, wiec moze w poniedziałek bedzie koniec :lol: :lol: zostaje mi przesadzic jodłe kalifornijska w miejsce docelowe i zrobienie chociaz zarysu skalniaków i zarys suchego potoku...

25 czerwca 2005

dzien sie zaczął...piję kawkę a panowie kopacze :lol: pracuja, żar z nieba sie leje, dzis chyba powyzej 30 st bedzie...tak sie zastanawiam to te moje piękne kurniki zaczne sadzic chyba wieczorem..chociaz w doniczkach mają mokro, no nie wiem...zobacze.

Wczoraj wykopany został zarysik suchego potoku....nie wiem jak to bedzie ogólnie wygladało, pomysląłm sobie ze nie moga w ogrodzie byc tylko tuje i jałowce..z tej strony beada wieloletnie kwitnace ladnie kwiatki , jalowce tez beda...białe i pare innych...dlugosc tego strumyka to 5 metrów.

No dzis posadze pierwsze roslinki..hortensje i dwa jałowce.

26 czerwca 2005

o rany..wczoraj posadziłam tuje 40 sztuk....i pare krzaków, wieczorem myslałam ze umre...dzis jeszcze ledwo sie ruszam...a zaraz ide przykrywac agrowłokniną cały szpaler tych tujek....i przesadzac za gesto porosniete rododendrony i pare drzew juz w miejsce docelowe.

Pare fotek z kopania...

29 czerwca 2005

c.d harówy....ech...jak wogóle dozyje do wieczora to bedzie porcja naowych fotek..dzis równają teren, duza deska obciązoną...a pozniej wałowanie....no i mam nadzieję ze juz dzis koniec. W sobote odbieram trawke z hurtowni....i weekend...znowu harówa

1 Lipca 2005

jade do hurtowni po trawke i dzis sianie...ale cos zbiera sie na deszcz i sama nie wiem dzis czy poczekac az popada, chociaz lepiej jakby padalo na przykryte nasionka trawki...a z drugiej strony jak buchni slup wody to nie wiem czy to dobrze??? zapowiadaja burze...ech..wolalabym miec to za sobą...

3 lipca 2005

od trzech dni podlewam :lol: hmm teraz to bym chciała tę trawke od razu...boje sie ze za mało jej wysiałam....ze moze nnie zejdzie hahahah ciekawe czy wszyscy tak mają.. :-? :-?

Teraz musze ogarnąc chałupę..przez te ogrodnicze sprawy dom ...został....ech :oops: :oops: sprzatanie, mycie okien, pranie firan...no nie..czy to sie skonczy??? a kiedy grillek i szaszłyczki na tarasie????