Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

4 lipca 2005

ech...praca domowa odrobiona....1,5 godzinay podlewania...

wczoraj poszłam do sasiada zeby zapytaj czym podlewał bo te moje zraszacze ciagle trzeba przestawiac..a tak ppomyslałam ze wcale nie mozna chodzic po tej trawce zasianej.i co??? okazuje sie ze sasiad wogóle nie podlewał, czekał na deszcz.....oj...fakt nie widziałam zebym lał wode....

7 lipca 2005

no tak...podlewanie bywa bardzo uciazliwe...za rok zrobimy napewno system automatyczny...na 100%

dwa oststnie dni pomógł mi deszczyk..padał i taki fajny nie mocny...

ale wylazlo cholerstwo...mrówki..po deszczu patrze :o a tu taki malusie kopczyki na calej powierzchni...patrze mrowki..dzis zamierzam je traktowac proszkiem....ale to bedzie robota....

a dzis zauwazyłam ze gdzieniegdzie trawka zaczyna wschodzic.... :lol: ale znowu stres...bo tylko gdzieniegdzie...a w wiekszosci to jeszcze nic nie widac....moze za duzo nasypalismy ziemi??? a moze niepotzrebnie??/ za mocno zwałowane...no nic...w koncu cos tam wyrosnie mysle

9 lipca 2005

trawka rosnie..... :lol: :lol: pogoda jest ok...lekko pada i ciepło...wiec i nawóz zrobił swoje...ale dziwnie w jednym miejscu...nie majej...no nic moze za bardzo przykrylismy ziemią i narazie sie przebija...

nawet podlewac mi sie chce...dzis bladym switem po 6 :o zapowiadali straszne upały...poki co jest duchota i ciepło....

dzis rekreacja...grilek i piwko...

9 lipca 2005

nio i rekreacja....walnęło, gruchnęło...zalało wszystko po kostki, grad....i jak to wszystko sie uspokoiło...to co widzę....cała moja trawka spłynęła pod płot..... :cry: :cry: az mi rece opadły.....tyle pracy....teraz to sie nie obedzie z dosiewem...porozrzucałam troszku tej która popłyneła...no ale co z tego...praca na marne :cry: :cry:

12 lipca 2005

....wczoraj zakupiłam kolejne rosliny

40 tuj szmaragd

sosna karlowa Mops

jalowiec 2 sztuki zapomnialo mi sie nazw...jeden blekitny rosnie taka kuleczka, i zolty...te beda sobie rosly wsrod kamieni.....

Dzis zar leje sie z nieba...tuje czekają na swoją kolej...a trawnik??? pozal sie boze....okropny...dosiałam dzis trawke tam gdzie popłynęła trawka i nasioną, ale wyglada to tragicznie....

Cyprysy Lawsona 2 mi uschły :( dzis muszę wykopać...i mam caly bok do zrobienia...musze znowu pryskac preparatem na grzyby - na mszyce- te maupy wlazly w roze....i na juce tez były - zdradziły je mrówki

• 3 weeks później...

14-24 lipca 2005

1. Popłynieta :cry: trawka- zostały takie place :cry:

2. no nic tak sie wkleiło...trawka na dzien przed scieciem :lol:

3. Gotowa rabata przed domkiem :lol:

4. kwitnąca Jukka

5. kwitnaca jukka :lol:

6. a tak wygladała rabatka jeszcze niedawno... :p

27 lipca 2005

no nic zakupilam 12 szmaragdów- musze jeszcze z jednej strony ogrodzenia posadzic, klon czerwony, 5 jalowcow blue cos tam i star cos tam :oops: wszystkie nazwy notuje w zeszycie :oops: :p

do tego 3 hosty ( funkie) dzis mam zajac sie lewa strona ogrodu.....nie chce mi sie....no ale....

wszystko wykładam agrowłokniną i teraz bede sypała kora, kamyki tylko beda z przodu....

aha jeszcze mam posadzony klon rozowy w jalowcu....

28 lipiec 2005

dzis był plan zrobic suchy strumyk :lol: z lewej strony domku....na zewnatrz 37 st :o :o ale moj syn uparł sie i o 15 zaczelismy ukladac agrowłokninę....a pozniej on taczką przywoził kamulce....po 18 było gotowe....nawet nie chce pisac jak wygladaliśmy.... :lol:

całkiem fajnie wyszło.....brakuje pare roslinek...tzn brakuje trawy niedzwiedziej..ale to na jesien dopiero albo na wiosnę...