Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irma - dziennik budowy na koncu ?wiata...naszego:)

Recommended Posts

nastepne dni...to wiezba..codziennie jak przyjezdzałam to cos nowego było zrobione..wiecie...taka byłam dumna robi sie dach...troche widac i zaczyna przypominac ta nasza budowa dom...

załuje tylko ze własciwei te wszystkie etapy podziwiam sama ,bez mojej połówki..on tylko patrzy na zdjecia jak przyjezdza :( jak to wygladało po kolei...

07 czerwca jak przyjechałam na budowe dach jakby wyglądał na skonczony..ale okazało sie ze jeszcze nie...oj tak czekałam az wiecha zostanie postawiona...

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

16 czerwca 2002

przyjezdzam na budowe i co widze :o folia na dachu ,zaskoczyli mnie zupełnie,myslałam ze jednak bedzie opoznienie, a tu taka niespodzianka..po południu dekarz pownosił czesc dachówek na dach..

Jutro zaczyna układanie..muszę powiedzieć ze w takim stanie dach...folia, dachowki w rzędach wyglądał brzydko..

20 czerwca 2002

jade na budowe koło południa..bo nie wierze ze cos sie tam ruszy..i co widze po wjechaniu na nasze pole z drogi...mój dach jest brazowy :D

Majster powiedział ze do konca miesiaca dach bedzie w całej okazałości..nie wiem czemu mu nie wierze... :-?

ale dach z tej strony gdzie sa położone dachówki wygląda super..taki prawdziwy dom sie zrobił...

koniec czerwca 2002

dach nadal nie jest skonczony, :(

po moich telefonach do szefa ekipy co słyszę: ze dekarz jest zajęty..moj nerw sieda zenitu, jestem na takim etapie nerwowki, ze udusiłabym pana M łapkami...swoimi..ale co mi zostalo czekam na dekarza... :(

07.07.2002

Prace nad dachem ida od rana "pełną parą"układają gasiory i takie tam...kazalismy zerwac obróbkę komina...poprzylepiali taka straszna tasme do obróbek..widzilam taka tasme na dachu koloru czerwonego..tasma wyglada jakby kto napackał cos kolo komina i jest po 2 latach brudna ...pozatym porzadne kominy to i porzadna obróbka blacharska..

zamówilismy blache..

24 lipiec 2002

mozna powiedziec ze dach jest skonczony... :)

w miedzyczasie 2 razy murowali wyzej komin...bo "jakoś" wymurowali 0,4 m krótszy komin...

ale dach wyglada ok...za nie poprawienie paru poprawek m.inn wymurowanie od nowa działówki...pozegnalismy ekipe pana M...odetchnełam jak pomyslałam ze nie musze juz oglądac tego faceta...

25 lipiec 2002

dzisiaj przyszła kolej na wode...przyjechała ekipa z Goleniowa i prace ida pełna para...bez problemów..

Troche nie pomyslelismy bo okazało sie ze mozna było sie z nimi dogadac zeby wode połozyli do budynku...ech...

26 lipiec 2002

zaczynamy porzadki po budowie stanu surowego...

tony śmieci..worków , puszek po wszystkim..wywozimy systematycznie...

ale tego jest...

przyjechał rolnik ciagnikiem i zrekultywował nam naszą działeczke...bo chaszcze były po pachi.. :lol: a ile bocianów latało...

Po tej akcji..wyglada nasz dom i nasza działeczka super..

Jeszcze tylko musimy zrobic ogrodzenie...zamowilismy bale i kupimy siatke i sami wykonamy to ogrodzenie

28 lipiec 2002

to najmilszy etap budowy..codziennie jestesmy na budowie..szaszłyczki, piwko...znajomi za znajomymi....a my zbieramy w miedzyczasie wysuszone juz chwasty po rekultywacji..i czekamy na belki...

a pogoda pękna słoneczko...