Teska 27.07.2003 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 31 styczeń 2003 moja połowa w domku....wybralismy sie dzisiaj na budowe...mrozik, snieg...kolega chce nam oddac drzwi tymczasowe na nasza budowe...dwa lata te drzwi były na jego budowie..moze komus tez oddamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 11 luty 2003 mamy drzwi wejsciowe zamek i klucze....fajnie wygląda...drzwi są ale okien i bramy garazowej nie ma.. w miedzyczasie szukalismy okien i bramy garazowej... okna mamy plastikowe...takie chcielismy drewniane odpadły i nie ze wzgledu na kase..ale ze wzgledów wygodnickich...okna wzielismy z M&S w kolorze dwustronnym złoty dąb..okucia anty, szyba p-4..klamki wymienilismy na stare złoto , osłonki tez w kolorze starego złota itp..mielismy troszeczke problemow z drzwiami na taras firma nie chciała nam zrobic wymiaru 260 x 110 twierdzili ze szyba jest ciezka itp..proponowali poprzeczki i inne cuda...chcielismy okna bez zadnych porzeczek same szyby.. w koncu staneło na 250x110 i nie mozemy tych drzwi robic uchylnie..fabryka nam to zablokowała.. cena wyszła w porzadku całe 10 tyś.. Czekamy na okna do 18 lutego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 ech...drzwi wymiar 250 x 100 Brame garazowa zamówilismy w firmie hoermann , segmentową ,brązową.Uzgodnilismy ze przywioza nam ja na budowe i zamontuja razem jak beda okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 18 luty 2003 och działo sie działo...po zimowej przerwie tak od razu ...od 7 rano przyjechali z oknami, wczoraj sprawdzalismy jak one wygladają..ale to co innego jak okno jest choc jedne zamontowane.. Muszę powiedziec ze okna sa bardzo dobrze wykonane, nie mozna było do niczego sie przyczepic ...jestem po wrazeniem zimno tylko... koło 11 zajechał samochód z napisem hoermann...przywiezli brame..zabrali sie za montaz...hmm i krotkie spiecie bo mieli obciąć z dwoch stron bloczki po 5 cm...a patrze faceci wziełi plekse ciut podcieli a reszte młotem o efekcie nie wspomne..zadzwoniłam do firmy i powiedziałam ze 90 zł za taka robote nie zapłace...bo mialo byc to wyciete a nie wyrabane...ech odpuscili te 90 zł.. brame montowali 2 godz....i pojechali ale fajnie wyglada domek z brama.. Okna skonczyli montowac o 21.30.....taaa cały dzien montowali 12 okien..zrobili to dobrze..i pojechali.. w miedzycczasie do mojego męża był telefon z pracy....ze jutro ma wyjazd...był przygotowany na to ,ale za jakis tydzien... wiec znowu nie zobaczy w swietle dziennym jak wyglada domek z oknami i bramą...ech co za praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 wieczór nocny minął nam na pakowaniu walizy i rozmyslaniach czy kurcze jutro te okna beda.... takie mnie jakos dopadło..tyle sie słyszy... uzgodnilismy ze zrobimy instalacje elektryczną, tynki cem-wap i dalej zobaczymy...taki froncik robót dla mnie do nastepnego przyjazdu Piotra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2003 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 19 luty 2003 pojechałam rano na budowę,zeby zobaczyć jak wyglądają okienka i czy jeszcze są... były....dom wygląda ładnie tak z oknami, i bramą...strasznie zimno...teraz bede przyjeżdzała codziennie,zeby pokrecic sie na budowie, nie ma co boje sie o okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 20 luty 2003 okienka sa, z oddali ich wogóle nie widać, bo maja tasme zabezpieczającą białą , a ze domek jest z betonu komorkowego wiec efekt taki ,ze jak wjezdzałam na nasza drogę..to chwilowo zamarłam...bo okien nie było widac.. w miedzyczasie umówiłam sie z elektrykiem na wykonanie instalacji, a elektryk polecił mi dobrych tynkarzy od tynków tradycyjnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 20 marzec 2003 dzisiaj zaczyna pracę elektryk....zrobiłam mu projekcik gdzie chce miec gniazdka..itp..on ze swojej strony podpowiedział gdzie co jeszcze powinno byc..musze powiedziec ze to bardzo porzadny fachowiec..znam go kawałek czasu..solidny..jutro przyjedzie facet od alarmu zeby pokazac gdzie maja byc kable .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 od rana na budowie prace...chłopaki od elektryka wycinaja miejsca pod puszki i wycinaja bruzdy na kabelki...dziwia sie ze tyle bedzie gniazdek..sam elektryk z jeszcze 2 innymi jutro zaczynaja układac kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 22 marzec 2003 przyjezdzam na budowe i co widze a tu juz czesc kabelków jest położonych...nigdy nie widziałam jak to wyglada..nie wiem jak sie w tym nie pogubia...jutro ma byc koniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 wykonuję telefon do tynkarzy, ze zgodnie z umowa mogą przyjezdzac do mnie 24 marca...fajnie bo oni sa zamiejscowi i beda spac w domku..prz okazji mam spokojną duszyczkę, bo niejako mam tnkarzy i dozorców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 23 marzec 2003 dzisiaj elektryk konczy swoje dzieło...musze powiedziec wyglada imponująco.. masa kabli... na moje koncepcje elektryczne poszło prawie 3 km kabli skrzynka z bezpiecznikami- nie wiam co jest co..zostało malo miejsca tyle tego w srodku Jestem zadowolona z jego pracy, i wiem ze jak bede czegos chciała to on nie bedzie wyłączał telefonu, jak to robi wielu .. z elektrykiem spotkam sie jeszcze jak beda mi robili sufity podwieszane..i jak bedzie mi montował wszystkie zarowki, gniazdka, itp .... podłączał sprzecik... koszt tych robót...to 6 tyś....wiem wiem czesc z Was powie ze duzo...ale przyznam sie ze wolałam zapłacic tyle , i miec spokojna dusze..na naszym polu paru wzieło takiego tanszego co to przeciez mial zrobic tak samo....i zrobił kable elektryczne w peszlach w podłodze...do zalania betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 24 marzec 2003 przyjechali tynkarze.....hihihihi zwiezli wszystko..nawet dwa tapczany dla siebie...mase jedzenia ...dzisiejszy dzien napawa optymizmem , piękna pogoda, cieplutko...w sam raz na tynki... panowie maja robic tynki tradycyjne, recznie..wiem troche im to zajmie, ale cóż mi sie powiem szczerze nie spieszy... Tynkarze robia sobie pokoj do zamieszkania..nadmienie ze u mnie jest tylko strop drewniany , nie ma sufitów, i podbitki...wiec wiaterek wieje jak chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 26 marzec 2003 wapno sie lasuje na budowie...ucze sie nowych budowlano - tynkarskich pojec..przyjechał materaił potrzebny do wykonania tynkow na budowe..od jutra zaczynaja mocować listwy prowadzace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 27 marzec 2003 mozna powiedziec roboty ruszyły pełną parą... przyjezdzam na budowe, a tu w jednym pokoju listwy prowadzace na scianie, i rzucony szpryc... wyglada to okropnie....takie ob....sciany... Tynkarze bardzo porzadne chłopaki, sa spod Pyrzyc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 taaa.....szpryc, podkład czy jak to zwa, i mułek... a na to szlichta ....prawie wiem jak to sie kładzie tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 o6 kwietnia 2003 nio prace szły pełną parą..w miedzyczasie okazało sie ze sciana w łazience ma odchył 5 cm ale poszlo ok..natomiast pogoda sprawiłoa ze prace zostały przerwane na czas blizej nieokreslony...zrobiło sie bardzo zimno i jak przyjechałam na budowe to Pan Bolek szef tynkarzy powiedział ze tynków kłasc nie bedzie bo za zimno,w nocy woda im zamarzła.. wiec zgodziłam sie na to...i całe szczescie ze szybko kasy nie chciał wziasc...na górze sasiadowi robili dalej i efekt jest taki, ze teraz poł sciany odpadło.. wiec uzgodnilismy z Bolkiem ze jak tylko pogoda pozwoli to zaczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2003 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 11 kwietnia 2003 pogoda sie zlitowała i pozwoliła dalej kłasc tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.08.2003 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 aha zapomniałam wspomnieć, ze w tych dniach była u mnie wizytacja na budowie, dziadkowie sie zjawili....opatrzyli i wszystko im sie podobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.08.2003 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 kupiłam kozę do salonu nie żywą jeno taka stalową z szamotem w srodku...sama porabałam ciut drewna coby zobaczyc pierwszy dymek w kominie... 06 kwietnia ...dym w kominie pojawił sie i na moim domku...a co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts