kassiuk 20.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam,w pomieszczeniu nie poodpiwniczonym o bardzo dużej wilgotności podloża planuje wymienić podłoge gdyż stara poprostu zgniła. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt iż jest to pomieszczenie bardzo niskie, o podwyższonym poiomie podlogi gdyż ktoś kiedyś kazal nasypac grubą warstwę piasku dla zatrzymania wilgoci. Jak Proponujecie państwo wykonac tę podłogę, z jakich warst, i jak wykończyć (jest to sypialni).?Czy ktoś mi pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiliana 22.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Zeby było dobrze to powinneś. 1. Zerwać podłogę, 2. Wywalić to co nasypali pod podłoge. ile się da tego piachu czy co tam leży . 3. Jeżeli grunt jest mokry, to najlepiej dać na to warstwę gliny, lub wylać warstwę chudego betonu, następnie izolacja tradycyjna 2 x papa na lepiku lub inna ( teraz są niezłe izolacje.) na to siatka ,następnie wylewka betonowa,wylewka samopoziomujaca folia, legarki i podłoga. 4. Oczywiście izolacje wyłożyć również na ściany boczne zarówno papę jak i folię Powinno być dobrze. Jeżeli jednak zamakanie podłogi następuje wskutek podwyższonego poziomu wód gruntowych ( podciąganie kapilarne lub napięte zwierciadło wody), to wtedy trzeba by robić drenaż odwadniający, ponieważ takie zabezpieczenie jak wyżej nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiliana 22.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jeszcze zapomniałam o jednej sprawie. Legarki pod podłogę takie 4-5 cm wysokości i pomiędzy nimi ułożyć wełnę 3 cm żeby podłogę docieplić. Deski proponuję położyć na na pióro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassiuk 25.03.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 dzięki zrobiłam podobnie jednak skucie betonu nie było możliwe, bo ktoś go zgobił jak na ruskim czołgu. podłoga własśnie w tym tugodniu została uyłożona, teraz zostało tyko jej wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts