Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do IRMy - wreszcie!

mbz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teska przeczytałam twój pamiętnik od deski do deski i powiem ci , że sie załamałam - dlatego , że takie przypadki z budowlańcami jakie ty opisujesz ja miałam w trakcie wykańczania TYLKO mieszkania w bloku, a to płyki źle położone ( wiec kazałam zrywać ), a to gładź miała dziury :o, fuga miała dziury , a to kabel pod okap był 20 cm dalej niż okap, a to kuchnia miała być zrobiona w ciągu 6 tyg a zrobili mi ją w ciągu 10 tyg ( ciągle lakier sechł :evil: ) - i co najlepsze nie zamontowali mi na lodówce dzwi i musiałam kolejny tydzień szukać stolarza który poprawi pracę po wielkiej firmie której nazwy tu nie wymienię, a to kabina prysznicowa rozbiła się w drobny maczek jak facet ją montował , po miesiącu mieszkania okazało się, że wanna i kabina były źle uszczelnione i w duzym pokoju wyszedł nam grzyb :evil: .....A dlaczego się załamałam bo teraz to ja się boję budowac jak nie wiem co bo widzę, że budowa to dopiero jest raj dla partaczy i nieudaczników. Oj cięzki los kobiety budujacej. Teska dlatego ciebie bardzo podziwiam, że wytrwałas dzielnie do końca i życzę miłego mieszkania we własnym domku :lol:

Pozdrawiam

Teska

twoj dzienniczek przeczytalam dopiero teraz... i jestem ciagle w szoku :o

dziewczyno, ty to sie mialas z tymi pseudo budowlancami :evil:

wprawdzie widzialam cie juz w Muratorze, ale to nie to samo co zywa relacja...

ale za to jaka chalupka, no no

ale i tak najbardziej ze wszystkiego podoba mi sie twoj KOT :lol: :lol: :lol: [/b]

• 2 weeks później...

Teska - pytanko odnośnie ogrodzenia, a właściwie jego "podmurówki". Te dziury w bloczkach betonowych (bo to chyba bloczki są) to po to żeby zwierzyna (np. żaby) przechodziła? Nie znam się na tym - bo jeszcze nie doszedłem do etapu płotu (na razie tylko dom ;)) więc nie wiem czy to normalne bloczki są? Czy jakoweś specjalne? Bo nawet mi się spodobało takie ogrodzenie ...

Pozdrawiam

Kot i pies super zdjecia. Tylko szkoda psiny , ze sasiadka o niego niedba , widac golym okiem gdzie woli przebywac.

A ja myslalam , ze z ogrodzeniem to juz wcale nie bedzie problemow , ale widac sie mylilam. Pozdrawiam .

Teska - i gdzie ostatecznie kupiłaś drzwi? podobne do Toledo z Porty.....i mają bardzo ładny kolorek....

....a taka skrzynka na listy to jak funkcjonuje? z zewnątrz listonosz wrzuca list, a Ty go od środka wyjmujesz, tak ? a jaka jest duża i ile kosztuje jeśli można wiedzieć?

...a w ogóle na tych ostatnich zdjęciach to hitem jest chyba ten niebieski parasol :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

Ivonesca

ta skrzynka to własnie jak piszesz....od zewnatzr listonosz wrzuca listy, ja mam kluczyk od swojej strony otwieram i wyjmuję...bez problemu mieszcza sie w niej rachunki z Plusa :lol:

kosztowała cos 200z ł

hihihi ten parasol to furore zrobił..nasz sasiad myslał ze przenieslismy sie na droge :lol: a to nasz pan Józek zeby w słoncu nie murowac....cos takiego rozkładał...