Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do IRMy - wreszcie!

mbz

Recommended Posts

Hubert

pytaj jak cos, jak będziesz potrzebował bardziej dokładne fotki jakiegoś elementu daj znać.

polecam ci zmieszanie w proporcjach 3 części nawozu polickiego z zelazem z 1 czescia nawozu dlugotrwaly efekt dywanowy to jest mocznik, ale trawka wygląda super ....siewnik ustaw tylko na nr 3 ( ja mam gardeny)

i pytaj :lol:

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
TESKA dopiero wpadłam na Twój dziennik i ....zauroczył mnie ogród ,sama mam bzika na punkcie roślin mogłabym sadzić ,siać,kopać naokrągło.niedawno kupiliśmy działeczkę i tam będę mogła się wyszaleć :D Mam pytanie dot.okien ,jak sprawdzają się te jednoramowe(nie wiem czy tak się nazywają :oops: ),chodzi mi o uchylanie itp.bardzo mi się podobają i czekam na odpowiedz i moze jakieś wczesnowiosenne fotki ogrodu,pozdrawiam.
podciągam swój wpis,i czekam na odpowiedz :)

• 1 month później...

Hej,

Wczoraj postawiłem część szkieletu drewutni wg Twojego projektu. Oprócz płyty która ma inne wymiaru, obniżyłem o 10cm przednie i tylne słupki czyli 210 cm i 180 cm.

Trochę jestem przestraszony gdyż cała konstrukcja lekko się rusza ale mam nadzieję że jak będą wszystkie wzmocnienia plus murłaty to całość "zesztywnieje" :-) U Ciebie też tak było ?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
TESKA dopiero wpadłam na Twój dziennik i ....zauroczył mnie ogród ,sama mam bzika na punkcie roślin mogłabym sadzić ,siać,kopać naokrągło.niedawno kupiliśmy działeczkę i tam będę mogła się wyszaleć :D Mam pytanie dot.okien ,jak sprawdzają się te jednoramowe(nie wiem czy tak się nazywają :oops: ),chodzi mi o uchylanie itp.bardzo mi się podobają i czekam na odpowiedz i moze jakieś wczesnowiosenne fotki ogrodu,pozdrawiam.
podciągam swój wpis,i czekam na odpowiedz :)

ups....ale wstyd :oops: dopiero przeczytałam

Alu - jednoramowe zrobiłabym w kuchni i jadalni, w pokojach zdecydowanie dzielone ( kiepsko jak jest goraco je otwierac...uchylenie nie daje nic, a otwarta połowa tak- moi sasiedzi tak maja i jest oki)

wkleje pare fotek poczatków ogrodu jak było i jest.

Hej,

Wczoraj postawiłem część szkieletu drewutni wg Twojego projektu. Oprócz płyty która ma inne wymiaru, obniżyłem o 10cm przednie i tylne słupki czyli 210 cm i 180 cm.

Trochę jestem przestraszony gdyż cała konstrukcja lekko się rusza ale mam nadzieję że jak będą wszystkie wzmocnienia plus murłaty to całość "zesztywnieje" :-) U Ciebie też tak było ?

nie, u mnie nie rusząło sie nic. :o brakuje ci tylko dachu?

Teska dawno mnie nie bylo i nie zagladalam na forum, ale jak zobaczylam Twoj ogrod to go nie poznalam. Piekny.Bardzo duzo sie zmienilo u Ciebie.Serdecznie pozdrawiam.

witaj!!!!!

ja tez za czesto nie zagladam, a nawet jak jestem....to nie zagladam do dziennika i komantarzy.... :oops: :oops: ogórd zmienia sie...mi zaczyna sie podobac...

Pozdrawiam i co u Ciebie.?

piękna drewutnia, czy sami ja robiliście? jak mocowaliście drewniane belki do podłoża i ile wysokości ma to cudo? będę wdzięczna za odpowiedź :lol:

Beti, w dzienniku jest opis i fotki.

w kostce były otwory , w nie były wbijane kotwy, to wszystko betonowane i konstrukcja wytrzymuje wszystko.

[quote name="

Pozdrawiam i co u Ciebie.?

Pomalu zaczynaja wracac plany o budowie domu, tylko jeszcze nie wiem dokladnie jaki metraz . Zastanawiam sie nad jakims projektem do 100m2, ale jeszcze sama nie wiem co ja chce dokladnie. Dom ma byc dla mnie i corki, dlatego mysle o czyms nie duzym a wygodnym i zebym zawsze mogla utrzymac taki dom . Najbardziej zalezy mi na zadaszonym tarasie i ogrodzie.Tak jak jest u Ciebie. Dom i ogrod jest bardzo przytulny i chce sie tam przebywac caly czas.

Hej,

nie, u mnie nie rusząło sie nic. :o brakuje ci tylko dachu?

Już jest wszytko ok. Drewutnia jest w 90% gotowa: jest dach, boki zabudowane - brakuje drzwi. Jestem z niej bardzo zadowolony, serdecznie dzięki za pomoc!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
[quote name="

Pozdrawiam i co u Ciebie.?[/quote]

Pomalu zaczynaja wracac plany o budowie domu, tylko jeszcze nie wiem dokladnie jaki metraz . Zastanawiam sie nad jakims projektem do 100m2, ale jeszcze sama nie wiem co ja chce dokladnie. Dom ma byc dla mnie i corki, dlatego mysle o czyms nie duzym a wygodnym i zebym zawsze mogla utrzymac taki dom . Najbardziej zalezy mi na zadaszonym tarasie i ogrodzie.Tak jak jest u Ciebie. Dom i ogrod jest bardzo przytulny i chce sie tam przebywac caly czas.

Bonnie

jej...a ja myślałam,że Ty juz mieszkasz :oops: :oops: ....na naszym polu stoją 2 fajne ładne domki - tak na oko 80-100m2.