Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do IRMy - wreszcie!

mbz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca....

zgłupiałam z tym cisinieniem... rury złaczenia suchutkie, a manometr pokazuje ze cisnienie uchodzi...inny instalator powiedzial,ze tak moze byc...bo jest powietrze w rurach...

Panowie dzisiaj odpowietrzyli...ale zapowiedziano ze jak nie ma grzejnikow to mzoe ciut schodzic...naprawde po raz pierwszy zgłupiałam...bo tak ogolnie to nie firma krzak :) to raczej nie pozwoliliby zalewac posadzki gdzyby cos bylo nie tak....

Brak widocznego wycieku w instalacji wcale nie oznacza jej szczelności. W moim mieszkaniu wymieniałem instalację wodną na plastikową. Podczas montażu jedno z kolanek pękło. Instalator zalał to pęknięcie klejem. Po pewnym czasie w pomieszczeniu, zwłaszcza w nocy, czuć było dziwny zapach, coś jakby zapach gazu. Dopiero po kilku miesiącach pojawiło się kilka kropel wody na tym kolanku. Co się okazało - szczelina była tak mała, że wyciekająca woda rozpylana była na super mikroskopijne kropelki. Pióropusz wody można było zobaczyć dopiero w całkowitej ciemności i przy odpowiednim oświetleniu latarką. Miał prawie pół metra wysokości. Zwłaszcza w nocy gdy ciśnienie wzrastało. Kropelki były tak małe że parowały w powietrzu, lub unosiły się w nim - stąd ten dziwny zapach.

Teska! Fajnie masz! Gratuluję poradzenia sobie z tym manometrem - jak zwał tak zwał. Ta budowa to niezła walka, nie? Ty masz lepiej, bo Twoja połowa nie poddaje swoich myśli i nie ma kontrowersji (czytaj: kłótni!). Ale czasem jest dobrze posłuchać "męskiego" punktu widzenia. Zazdroszczę Ci, że masz czas na dokładne pisanie w dzienniku - ja niestety nie mam go obecnie wcale (tylko praca i latanie na budowę).Pozdrawiam! Ivette

Teska! Jeśli w tym tygodniu nie dam rady, to może dopiero na koniec września. Straszne mam urwanie głowy w pracy + 100 milionów myśli na temat domu (co, gdzie, za ile, jaki kolor?).

Pozdrawiam serdecznie. Ivette