gaga2 23.10.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Teska, moja rada wynikała jedynie z doświadczenia sali sądowej...Bo bardzo trudno przed sądem wykazać, jaka szkoda materialna (jeśli nie ma kar umownych) wynikła z niedotrzymania terminu. A jak macie w umowie, kto odpowiada za dostarczenie materiału? Podpisaliście ryczałt? Może tu się coś da uzyskać?Oczywiście ustne umowy obowiązują...Z Twojego opisu wynika, że wykonawca nienależycie wykonuje umowę - to fakt; tylko jak wykazać, że z powodu tego nienalezytego wykonania poniosło się szkodę w takiej 800 zl - wysokości ? Przy ustnej umowie jest o tyle łatwiej, że wykonawca - bez takiej umowy - może mieć trudności z wystąpieniem do sądu i dlatego nie będzie chciał się dłużej spierać o te 800 zł... To taka praktyczna rada...Przepraszam, jeśli Cię uraziłam...Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 23.10.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 jaki adres www ma Teska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.10.2003 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 gaga sorki, jezeli zle mnie zrozumiałas, nie uraziłas mnie..... wiesz po po raz pierwszy dałam sie podejsc i mam tylko jego kosztorys. Materiały miał kupowac on...ja natomiast mialam mu zapłacic cała kwote na jaka opiewał kosztorys po zakonczeniu pracy. natomiast jak czytałas: sama płaciłam bo On stwierdził ze nie ma kasy materaiły zamawiał, jak zamawiał, doradca techniczny firmy terranova stwierdział...zle wykonana prace( zbyt skąpe uzycie kleju).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.10.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ivonesca dzięki bardzo ......Twój domuś też jest ładniusi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.10.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 paj^ [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 24.10.2003 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam Teska - fajny domek. Jako członek KLUBU DOMÓW PARTEROWYCH (nigdy nie zawiązanego ) kibicuje Ci całym sercem. Ma pytanko. Co to jest fugowanie okien? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.10.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 hmmm tak gdzies napisałam oj....chodziło mi o fugowanie klinkierowych parapetów zewnetrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.11.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 paj^ ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.11.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Witaj Teska- no pięknie... z tą kradzieżą i ocieplaczem. Mam nadzieję, że budowa ubezpieczona? to nie będzie problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.11.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Joasiu okradli nas w domu ale starym..... ocieplacza pozegnałam dzisiaj rozliczajac sie z nim...NARESZCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.11.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 i jak się ostatecznie rozliczyliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 TeskaDomek jest sliczny, nie moge sie na niego napatrzec.Teraz naprawde zastanawiam sie nad tym projektem.Jak bedziesz miala zdjecia ze srodka domku, to bardzo bym prosila.Jeszcze raz gratuluje. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.11.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ivonesca ...pomimo tylu grozb zapłaciłam tyle ile powinnam...nie wiem kiedy wariat mówi poważnie na policje jest wszystko zgłoszone....moja polowa powiedziala placmy i niech sobie idą... mamy juz swiety spokoj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.11.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Bonnie jak bede miala posprzatane i sufity w salonie to podesle srodek domku...a moze juz i kominek bedzie na gotowo obudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.11.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 NO NO to byl bardzo ciekawie spedzony czas jestem swierzo po przeczytaniu waszego dziennika i w sumie jestem na poczatku budowania ale bardzo miło poczytac jak ktos sie juz wybudowal dziennik jest super bardzo mi sie podobal i usmialem sie i zdenerwowalem z wami na tych paparuchow jak ja to nazywam FLAchowcy hi hi czekam na dalsze rozdzialy ( jeszcze nieczytalem komentarzy )i wiecie co dzis zaczne sobie pisac na brudno od podstaw a wogule wszyskie rady mi sie przydadza doświadczenie w współpracy z FLAchowcami he he -- pozdrowienia i gratulacje wytrwalosci do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.11.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 dziekuje napiszcie gdzie budowac sie bedziecie??? i zapraszam do grupy szczecinskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.11.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Tesko - czy mogłabyś mi powiedzieć jaki masz tynk (czy to jest Terranova), jakiego koloru? Gładki czy baranek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.11.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Maluszek tynk Webera Terranova kolor 140 D baranek 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.11.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Tesko - dzięki Czy to jest może tynk sylikatowy? Jak wybierałaś kolor - z próbnika? Czy dużo się różni po położeniu na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.11.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Maluszek to jest tynk silikatowy. Po nałożeniu tynk jest jasniejszy..po dwóch dniach jest kolorek taki jak na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts