Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do IRMy - wreszcie!

mbz

Recommended Posts

Teska, moja rada wynikała jedynie z doświadczenia sali sądowej...

Bo bardzo trudno przed sądem wykazać, jaka szkoda materialna (jeśli nie ma kar umownych) wynikła z niedotrzymania terminu.

A jak macie w umowie, kto odpowiada za dostarczenie materiału? Podpisaliście ryczałt? Może tu się coś da uzyskać?

Oczywiście ustne umowy obowiązują...

Z Twojego opisu wynika, że wykonawca nienależycie wykonuje umowę - to fakt; tylko jak wykazać, że z powodu tego nienalezytego wykonania poniosło się szkodę w takiej 800 zl - wysokości ? Przy ustnej umowie jest o tyle łatwiej, że wykonawca - bez takiej umowy - może mieć trudności z wystąpieniem do sądu i dlatego nie będzie chciał się dłużej spierać o te 800 zł... To taka praktyczna rada...

Przepraszam, jeśli Cię uraziłam...

Pozdrawiam,

gaga2

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gaga

sorki, jezeli zle mnie zrozumiałas, nie uraziłas mnie.....

wiesz po po raz pierwszy dałam sie podejsc i mam tylko jego kosztorys.

Materiały miał kupowac on...ja natomiast mialam mu zapłacic cała kwote na jaka opiewał kosztorys po zakonczeniu pracy.

natomiast jak czytałas: sama płaciłam bo On stwierdził ze nie ma kasy :(

materaiły zamawiał, jak zamawiał, doradca techniczny firmy terranova stwierdział...zle wykonana prace( zbyt skąpe uzycie kleju)....

• 2 weeks później...
NO NO :D to byl bardzo ciekawie spedzony czas jestem swierzo po przeczytaniu waszego dziennika i w sumie jestem na poczatku budowania ale bardzo miło poczytac jak ktos sie juz wybudowal dziennik jest super bardzo mi sie podobal i usmialem sie :p i zdenerwowalem :evil: z wami na tych paparuchow jak ja to nazywam FLAchowcy hi hi czekam na dalsze rozdzialy ( jeszcze nieczytalem komentarzy )i wiecie co dzis zaczne sobie pisac na brudno od podstaw a wogule wszyskie rady mi sie przydadza doświadczenie w współpracy z FLAchowcami he he -- pozdrowienia i gratulacje wytrwalosci do uslyszenia :)