marcin_budowniczy 21.02.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 WitamObecnie mam papę podkładową docelowo gont.Zamówiłem 5 okien + kołnierze pod gont. Założyli okna i kołnierze, poddasze ocieplone, obrobione okna i ....skapłem się, że kołnierze to nie velux EDS do gontów, papy, blachy płaskiej do 16 mm tylko EDW do pokryć profilowanych do 120 mm.Co mam robić ? (wykonawca od dachu mówi, że to nie ma problemu i nic złego się nie stanie, tylko nie potrzebnie przepłaciłem bo pod gonty są tańsze).Czy ma rację??Co robić zostawić jak jest czy wymieniać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Raczej nie ma problemu. Ale poczekaj to jakis spec od dachów napisze coś konkretniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.02.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 no to możesz trochę poczekać bo pogoda taka, że spece od dachów siedzą na dachach i schodzą z nich późnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 21.02.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 dzwoniłem do centrum Veluxa w Wa-wie i rozmawiałem z ich specem.Nie ma problemu, tylko będą trochę szersze. Swoją drogą ręce opadają trzeba sprawdzać wszystko i wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 21.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 to nic nie szkodzi gorzej gdyby było odwrotnie do pokryć falistych są droższe i szersze,karbowane ale do płaskich bez problemu będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.02.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Kiedyś były tylko uniwersalne. A swoją drogą co to za "talenty" te okna montowały, że Ci o tym nie powiedziały?! Pewno tanie były i tak się spieszyły, że nie zobaczyły co założyły . A tak poważnie to w Twojej sytuacji nawet lepiej bo przy kryciu gontem nie będą musieli demontować dolnych pasów, wystarczy jak je lekko odegną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 22.02.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ale kucha... Okazało się, że mam poprawne założone tzn. EDS do gontów, tylko na zamówieniu i fakturze są jako EDW Na oryginalnych kartonach są EDS Sugerowałem się papierami a nie kartonami (w kołnierzach wogóle się nie orientuje). Narobiłem zamieszania - przepraszam Sprzedawca dał ciała z zamówieniem i fakturą - ale ceny policzył jako EDS Podejrzane to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts