kala67 14.11.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Iwuś ale Ty cudeńka robisz !!!!!!!!!!! pięknie poprostu!! ...to ja byłam z siebie dumna, że udało mi sie krzesła na biało pomalować?? ale mnie zdołowałaś!! możesz mi napisać szczegółowo jak to zrobiłaś i jakimi farbami??? pliss....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Iwuś pisz mi tu szybko jak to sie robi ! Piekne sa te Twoje malunki, zegar najbardziej mi sie podoba! Ty masz dusze artysty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 14.11.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Iwuś pisz mi tu szybko jak to sie robi ! Mnie się wydaje , że to TALENT TRZEBA MIEĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 piotr.........my tu wszystkie utalentowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 14.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nie wątpię ! To nad swoimi niedostatkami się użalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.11.2009 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Odpowiadając wszystkim napiszę, że talent to chyba nie jednak nie jest, bo ja z kwiatka na kwiatek skaczę... , mój mąż to mówi, że kolejnym doświadczeniem to będzie pewnie rzeźba Tak naprawdę to chciałabym mieć talent i konsekwentnie go trenować i rozwijać, ale u mnie to jest tak, że nim się we mnie ta nowa pasja rozwinie to już mi się nudzi i próbuję następnej ... Taka jakaś jestem niestała w uczuciach. Te rzeczy, które pokazałam to pierwsze trzy rzeczy, które pierwszy raz w życiu potraktowałam decoupage-m. Najpierw zobaczyłam na allegro cudowne wieszaki, potem zaczęłam szukać techniki, którą je zrobiono (bo wychodzę z założenia, że jak ktoś zrobił to czemu ja nie?), i tak doszłam do decoupage. Ślęczałam przez tydzień na necie ucząc się co i jak i zamawiając potrzebne rzeczy, polatałam po sklepach budowlanych i z artykułami artystycznymi i... zaczęłam próbować, a to co mi wyszło Wam pokazałam. Jeżeli chcecie tego spróbować to polecam strony: http://www.asket.blox.pl http://www.sylwia.serwin.pl http://www.decoupage.net.pl Fajna zabawa, ale pracochłonna. Jeden przedmiot robi się kilka dni, ponieważ na przedmiocie trzeba czasem położyć w sumie nawet do kilkunastu warstw różnych świństw typu primery, akryle, lakiery itp. Te wzory , które zastosowałam były ze zwykłych chusteczek lunchowych. Dziękuję, że tak miło przyjęliście te moje wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.11.2009 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Iwuś ale Ty cudeńka robisz !!!!!!!!!!! pięknie poprostu!! ...to ja byłam z siebie dumna, że udało mi sie krzesła na biało pomalować?? ale mnie zdołowałaś!! możesz mi napisać szczegółowo jak to zrobiłaś i jakimi farbami??? pliss....... Chyba mój poprzedni post nie zadowoliłby Cię pewnie, postanowiłam więc napisać. Na dobrze odtłuszczony (napiszę o gliniaku) gliniak położyłam warstę gruntu do decoupage, potem kolejną, a potem z białej akrylowej farby z budowlańca po dodaniu pigmentu orzechowego zrobiłam jasny kolor, który miał być jasnym tłem. Nałożyłam gąbką o bardzo grubych okach takimi pacnięciami tę farbę na gliniak. Jak wyschła, dodałam do koloru który mi został więcej pigmentu orzechowego by uzyskać kolor kontrastowy. Zanim go nałożyłam wycięłam z chusteczki lanczowej wzór (bardzo dokładnie) i tylko pierwszą warstwę przykleiłam do przedmiotu. Na wzorze jeszcze raz rozprowadziłam klej/lakier (Flugger ). Jak wyschło uzyskanym ciemniejszym odcieniem akryla zrobiłam nieregularne wielkie pacnięcia, które miały imitować coś starego . Jak wyschło użyłam gotowej farby akrylowej (ze sklepu artystycznego), na spodeczek wycicnęłam niewielką ilość tej farby i pomieszałam z medium(opóźniaczem do farb). Nakładałam na górną część obrzeża i uszy i od razu rozcierałam, żeby uzyskać efekt postarzania. Jak wyschło użyła zielonej farby, którą wymieszałam z tą brązową (żeby uzyskać brudną zieleń) i opóźniaczem do farb i zrobiłam cieniowania przy listkach by "pogłebić" wzór i żeby wzór nie wyglądał jak naklejka tylko jak malowane kwiaty. Potem poszły na to chyba ze cztery warstwy lakieru (a wiem, że to jeszcze mało). I wyszło to co wyszło Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam. W większych miastach są fajne kursy decoupage, ale na mojej wsi trzeba sobie radzić samemu http://i675.photobucket.com/albums/vv111/iwonaz4/th_DSCF8682.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.11.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 o ja piernicze dziękuje za taki szczegółowy opis!!!!! dzięki temu wiem, że to nie dla mnie ja pozostane przy krzesłach z przecierkami ale Twój talent i zacięcie Iwuś podziwiam!!!!! teraz i Ty możesz wystawiać takie cuda na allegro!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.11.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki Kala , dużo jednak jeszcze przede mną pracy. Widziałam prace świetnych decoupażystek i są to poprostu dzieła sztuki! Ja narazie poeksperymentuję . Kolejnym doświadczeniem będzie właśnie "przeinaczenie" dziecięcego drewnianego krzesełka, stolika z tarasu i komody do pokoju gościnnego. Tam właśnie spróbuję przecierek (bo efekt spękań na drewnie mi się nie podoba) i delikatnych, symbolicznych motywów kwiatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.11.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 to trzymam kciuki Iwuś!!! i czekam na nowe fotki z nowymi efektami!! ....mi super wyszła deska kuchenna z przecierkami zrobie foteczki i wstawie u siebie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.11.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Lecę oglądać, może już masz je w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 NAJPI EKNIEJSZY i z najwieksza przemiana to wyszedl ten zegarek!!! cudnosci....., #czym to robisz?? jakie farby i kwiaty od reki czy z szablonami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.11.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 juz wiem.....poczytalam ~Twoje odpowiedzi w komentarzach....DZIEKI, jestes wielka!!! hm..., myslalam ze to jakos prosto a tutaj piszesz 7dni szkolenia, czytanie, a i 1000 lakierow,farb, etc....# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 16.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Iwuś, ładnie Ci to wychodzi, ładnie! duuużo zdrówka dla Was i miłej jesieni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 17.11.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 juz wiem..... poczytalam ~Twoje odpowiedzi w komentarzach....DZIEKI, jestes wielka!!! hm..., myslalam ze to jakos prosto a tutaj piszesz 7dni szkolenia, czytanie, a i 1000 lakierow,farb, etc....# Prosto, prosto (wbrew pozorom)... nie marudź tylko bierz się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 17.11.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Iwuś, ładnie Ci to wychodzi, ładnie! duuużo zdrówka dla Was i miłej jesieni! Dzięki Jasia, wzajemnie , ucałowania w małe piętki dzidzi i nosek starszej siostrzyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.11.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witaj... Wpadłam z rewizytą, i to po same uszy wpadłam. Pięknie u Ciebie (nie patrzymy przecież na wiatraczki i sąsiadów budowanie ), cudny domek, cudne wnętrza, cudne wszystko... Aaaa.... i prace cudne . Bawiłam się kiedyś decu, tak amatorsko, i oglądając Twoje dzieła chyba wyciągnę swój warsztat , zaraziłaś Aaaaa... i Toga cudna A ta sąsiadka, co to Was na początku odwiedzała, to nie jałówka, to... to... noooo... najprawdziwsza krowa jest Pozdrawiam serdecznie i zapisuję się do grona podglądaczy i podziwiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.11.2009 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witaj Arctica Miło mi Cię u nas gościć Chcąc uzyskać choć minimalny wymiar Twego azylu obsadzę się podwójnym rzędem drzew... a czasem sobie myślę, że może ten dom to nie jest moje ostatnie słowo i kiedyś stworzymy swój raj w prawdziwym buszu . Ja również chętnie będę Was odwiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 23.11.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Odwiedziłam Twój dziennik. Pięknie wygląda Wasze siedlisko. Pozdrawiam. P.s. Przycięcie roślin w młodym wieku troszkę je wzmocni. Głównie system korzeniowy. nie bój nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.11.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Iwuś zaslony piekne wybralas, szczegolnie te z sypialni mi sie podobaja. Czy te zdjecia z ich upieciem sa z Twoich okien? Jesli tak to czy moglabys zrobic zdjecie calego okna. No i zdradz gdzie je kupilas i czy drogie > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts