Renka Grabow 03.01.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Bardzo klimatyczny jest Twój domek. Bardzo podoba mi się kominek - po prostu stworzony do drewnianego domku !!! Odwiedzałam już kiedyś Twój dziennik i przygotowałam wpis o tym, że sąsiedztwo nie takie straszne. Gdy obserwuję niektóre osady to widać obok pięknych domów straszydła albo kurniki, a u Ciebie drewniany sąsiad... Ale rozumiem, że widok na pole i las był bezcenny... Napisałam coś takiego, po czym padł mój iplus i nie wysłało się. Czasami mam ochotę wyrzucuć ten modem na podwórko Za to teraz mogłam pooglądać Twoje rękodzieła i jestem oczarowana. Jak się maluje takie ładne rzeczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 08.01.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wszystkiego DOBREGO, zdrowia samego i pogody ducha rok cały i ....realizacji kolejnych marzeń ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.01.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Bardzo klimatyczny jest Twój domek. Bardzo podoba mi się kominek - po prostu stworzony do drewnianego domku !!! Odwiedzałam już kiedyś Twój dziennik i przygotowałam wpis o tym, że sąsiedztwo nie takie straszne. Gdy obserwuję niektóre osady to widać obok pięknych domów straszydła albo kurniki, a u Ciebie drewniany sąsiad... Ale rozumiem, że widok na pole i las był bezcenny... Napisałam coś takiego, po czym padł mój iplus i nie wysłało się. Czasami mam ochotę wyrzucuć ten modem na podwórko Za to teraz mogłam pooglądać Twoje rękodzieła i jestem oczarowana. Jak się maluje takie ładne rzeczy???? Bradzo mi miło, że Ci się u mnie podoba Z sąsiedztwem to jest tak, że często jest to nieuniknione, łatwiej byłoby gdyby sąsiedzi mieli podobny do nas poziom wrażliwości, empatii i poszanowania spokoju .... wtedy byłoby duuuuużo łatwiej. Teraz mam wrażenie jakby ktoś ciągle łaził mi po ogrodzie. Nie dane mi będzie spokojnie odpocząć na trawce, bo tłem nie będzie śpiew ptaków jak do tej pory czy cykanie świerszczy tylko ich głośne gadanie bo zachowują się jakby budowali ten dom na pustyni. Myślałam, że ... a dobra, szkoda słów. Rękodzieła wykonane metodą decoupage Jak będziej miała chwilę czasu to chyba gdzieś wcześniej w komentarzach opisywałam co i jak, bo dziewczyny też mnie o to pytały. Bardzo przyjemne zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.01.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwuś jak minely swieta, przejedzeni ? Święta minęły szybko bo dosłownie parę dni przed Bożym Narodzeniem dostałam ciekawą ofertę pracy i... ją przyjęłam. Zaczynam od lutego. Z przejadaniem się to u mnie jest tak, że niestety nie potrafię tak sobie szaleć jak w dzieciństwie. Zjadam coś, czuję że jestem syta i żeby nie wiem jak coś fajnie pachniało czy wyglądało to nie ruszę Tak mi się porobiło A jak u Ciebie, pewnie się napracowałaś jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.01.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwuś, to ja Ci na ten Nowy Rok życzę tego, by sąsiedzi pewne sprawy zrozumieli i pokochali tę ciszę i spokój tak jak Ty.Trzymam za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.01.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwuś, to ja Ci na ten Nowy Rok życzę tego, by sąsiedzi pewne sprawy zrozumieli i pokochali tę ciszę i spokój tak jak Ty. Trzymam za to. ... i zapanuje miłość i harmonia... po wsze czasy... , dziękuję Ci Tolu, bo życzenia piękne i byłoby to spełnienie moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.01.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwuś a gdzie Ty teraz rosliny kupujesz? Na allegro? z dostawa na wiosne?A budleje sa piekne i tak miodowo pachna i tyle motyli i kwitna az do mrozow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.01.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwuś a gdzie Ty teraz rosliny kupujesz? Na allegro? z dostawa na wiosne? A budleje sa piekne i tak miodowo pachna i tyle motyli i kwitna az do mrozow Kupuję na allegro. Są w doniczkach, zawsze dobrze zapakowane. Po częściowym rozpakowaniu sprawdzam ziemię (czasem trzeba dosypać bo sprzedawca odsypuje by przesyłka była lżejsza) , z kartonu w którym przyjeżdżają robię małą osłonkę z trzech stron i zostawiam w garażu w miejscu z dziennym światłem. Tam czekają do wiosny. Podejrzewam, że podobnie są przechowywane w szkółkach, więc nie powinno im się nic stać. Często zdarza się, że zakupy zimą są tańsze, bo ze względu na mniejsze zainteresowanie szkółki obniżają ceny. Zresztą wolę kupować krzewy i drzewa w doniczkach, zawsze to większa gwarancja, że są zdrowe i żywe. Te z korzeniami na wierzchu i tylko z bryłą ziemi zawsze jakoś sprawiają, że obawiam się czy system korzeniowy nie został uszkodzony. Choć wszystkie rośliny jakie do tej pory kupowałam na allegro przychodziły o niebo piekniejsze i tańsze niż w centrach ogrodniczych w moim mieście. Lubię kupować rośliny na allegro, tam mam niesamowity wybór ciekawych roślin, opisy dotyczące uprawy itp., itd. Raz zajechałam u nas do ogrodniczego zapytać o derenia Rubra, sprzedawczyni nie wiedziała o co pytam, bo oni to mieli tylko krzewy, nie wiedziała nawet, że jest z tej odmiany drzewo. Generalnie w naszych centrach do wyboru są 4 gatunki róż i masa gatunków iglaków typu tuje, których nie cierpię. Acha, dostawa kurierem. Teraz za duże mrozy się nie szykują więc rośliny bezpiecznie do mnie dojadą, tym bardziej że ufam sprzedawcy i wiem, że je dobrze przygotuje do transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.01.2010 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A masz zaufanego sprzedajacego? Mozesz polecic? Na allegro jest duzy wybor jak piszesz sa czesto rosliny ktorych nie dostaniesz w centrach, chociaz ja mam jedno centrum gdzie dostane prawie wszystko co chce, drugie tej babki co prowadzi program ogrodniczy w TV Gdansk tez jest super, ale drogie i maja mnostwo duzych roslin stad tez drogo jest, ale dla mnie po drodze z przedszkola, wiec w sezonie zajezdzalam czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.01.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 A masz zaufanego sprzedajacego? Mozesz polecic? Na allegro jest duzy wybor jak piszesz sa czesto rosliny ktorych nie dostaniesz w centrach, chociaz ja mam jedno centrum gdzie dostane prawie wszystko co chce, drugie tej babki co prowadzi program ogrodniczy w TV Gdansk tez jest super, ale drogie i maja mnostwo duzych roslin stad tez drogo jest, ale dla mnie po drodze z przedszkola, wiec w sezonie zajezdzalam czesto Chyba generalnie mam szczęście lub już doszłam do takiej wprawy, że potrafię wybrać tego solidniejszego. Staram się, żeby byli to przeważnie producenci. Podeślę Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 10.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witaj Iwuś, mnie też zainteresowały rośliny, które kupujesz na allegro. Też miałam taki plan, ale chciałam czekać do wiosny. Fajnie wymyśliłaś to przechowywanie, też bym tak mogła zrobić. Mogłabyś podesłać mi namiary na twoich sprawdzonych sprzedawców? A im wyślij maila, że im obroty podnosisz, niech ci coś gratis wrzucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Iwuś, chyba zamowie kilka roslinek, nakrecilam sie, a mąż wcale mnie od tego nie odwodzi. A powiedz mi jak czesto je podlewasz? Boję sie ze je zasusze lub zgnija mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 13.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Iwuś, jakoś mi umknęły Twoje listopadowe zasłonki, więc dopiero teraz Ci mówię, że są bardzo ładne! piękne wzory i lubię ten sposób upięcia a wazonik wyszedł bardzo ładnie! pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.01.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witaj Iwuś, mnie też zainteresowały rośliny, które kupujesz na allegro. Też miałam taki plan, ale chciałam czekać do wiosny. Fajnie wymyśliłaś to przechowywanie, też bym tak mogła zrobić. Mogłabyś podesłać mi namiary na twoich sprawdzonych sprzedawców? A im wyślij maila, że im obroty podnosisz, niech ci coś gratis wrzucą Hej Ania, zaraz coś Ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.01.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Iwuś, chyba zamowie kilka roslinek, nakrecilam sie, a mąż wcale mnie od tego nie odwodzi. A powiedz mi jak czesto je podlewasz? Boję sie ze je zasusze lub zgnija mi Matko jedyna, !!!!!dobrze że mi przypomniałaś , podlewam oszczędnie raz na 2-3 tygodnie, jak są mocne mrozy to wogóle, ponieważ stoją u mnie w nieogrzewanej części garażu i różnica temperatur jest niewielka. Jedna ze sprzedawców polecała przechowywanie roślin w doniczkach gdzieś w zacisznym miejscu pod ścianą domu, w rozciętym od góry kartonie (tym z przesyłki). Bałam się jednak, że mogą przemarznąć dlatego trzymam w garażu, w miejscu gdzie mają dzienne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.01.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Iwuś, jakoś mi umknęły Twoje listopadowe zasłonki, więc dopiero teraz Ci mówię, że są bardzo ładne! piękne wzory i lubię ten sposób upięcia a wazonik wyszedł bardzo ładnie! pozdrowionka! Dzięki Jasieńko za odwiedziny Tradycyjnie ucałowania dla berbeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ach, piękna ta zima tego roku! szkoda tylko, że chwilami utrudnia życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 20.01.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ach, piękna ta zima tego roku! szkoda tylko, że chwilami utrudnia życie Napewno Jasiu, ale ja w takich momentach od razu myślę o tym co wydarzyło się na Haiti, to jest dopiero tragedia, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.01.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 dawno u Ciebie nie byłam, ale i ty mało pisałas u siebie.... i tak ogladam już od grudnia te rośłinki no i zastanawiałam się gdzie ty to wszystko trzymasz...ale odpowiedz P. majewskiego dała mi juz informacje.... ja też siedze ii oglądam ogrody, i czytam co by tu jeszcze dokupić, jak co wygląda i czego potrzebuje, ale z zakupem niestety musze czekac... [pozdrawiam bardzo mroźnie....-rano było dziś u mnie -29,7C....brrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.01.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Kupiłam na allegro roslinki od Majewskiego i czekam na ocieplenie. Zaplacilam i ma mi wyslac jak dam znac, jak sie ociepli. A u nas dzis -25, wczoraj bylo -30 nad ranem tzn ok 7.00 A powiem ci ze sie nakrecilam na projektowanie ogrodu teraz i zakup roslin na allegro Wydaje mi sie ze ok tez sa ze szkolki Magda, na allegro wojciccy rosliny a ich strona http://www.sadzonki.abc24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts