Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Pradolina

Recommended Posts

Byłam już u Ciebie :D , ale coś namieszałam. Na początku wydawało mi się, że za pergolą będzie plac zabaw, ale chyba będzie tam jednak zielnik i altanka. Grunt, że będzie fajne przejście z jednej części ogrodu do innej. Cały czas kombinuję gdzie coś takiego zrobić u siebie, ale chyba dojdzie do tego gdzieś za 10 lat. Muszę poczekać aż drzewa, te które są posadzone w środku ogrodu wyrosną gdzieś na dobre 4-5 m, wtedy będę miała pełniejszy obraz własnego ogrodu :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam już u Ciebie :D , ale coś namieszałam. Na początku wydawało mi się, że za pergolą będzie plac zabaw, ale chyba będzie tam jednak zielnik i altanka. Grunt, że będzie fajne przejście z jednej części ogrodu do innej. Cały czas kombinuję gdzie coś takiego zrobić u siebie, ale chyba dojdzie do tego gdzieś za 10 lat. Muszę poczekać aż drzewa, te które są posadzone w środku ogrodu wyrosną gdzieś na dobre 4-5 m, wtedy będę miała pełniejszy obraz własnego ogrodu :lol: :lol:

:lol:

bo jedna pergola jest kolo tarasu, druga bedzie przy ogrodzeniu a trzecia lukowata bedzie przejsciem do placu zabaw

Hej Dorbie :D , naprawdę świetnie będzie z tymi pergolami. Ja będę je miała, ale nie jako przejścia :cry: , ale jako takie zatoczki "tematyczne", gdzie będzie można się "ukryć" w zależności od nastroju :wink: . U Ciebie te przejścia będą napewno cudne.

Nie mam swojego bloga w internecie, ale można powiedzieć że istnieje coś takiego w moich pamiętnikach i głowie (czasem "rozmawiam" sama z sobą). Czemu pytasz? Znalazłaś jakiś, który wygląda jakby był mój :o :lol: ?

Hej Dorbie :D , naprawdę świetnie będzie z tymi pergolami. Ja będę je miała, ale nie jako przejścia :cry: , ale jako takie zatoczki "tematyczne", gdzie będzie można się "ukryć" w zależności od nastroju :wink: . U Ciebie te przejścia będą napewno cudne.

Nie mam swojego bloga w internecie, ale można powiedzieć że istnieje coś takiego w moich pamiętnikach i głowie (czasem "rozmawiam" sama z sobą). Czemu pytasz? Znalazłaś jakiś, który wygląda jakby był mój :o :lol: ?

Nie, tylko koleznaka moja, ktorej pokazywalam Twoj domek i ogrod twierdzila ze te oczy to ona zna z blogu :D i stad moje pytanie

Te zatoczki to swietny pomysl, tylko ja nie mam tak miejsca.

U nas na srodku dzialki przed domem jest trawnik i nie moge zrobic zadnej rabaty na nim, bo moi chlopcy nie mieliby gdzie toczyc meczy :lol: , takze przed domem mam boisko, niestety. Wlasnie mam ochote na laweczke w zakolu rabaty, rysowalam na moim projekcie. A nasza dzialka ma 1300m2 i wlasnie przed domem mamy kolektory do pompy ciepla i nie mozna tam sadzic drzew, takze tez takie rozplanowanie.

[quote name="dorbie

Nie, tylko koleznaka moja, ktorej pokazywalam Twoj domek i ogrod twierdzila ze te oczy to ona zna z blogu :D i stad moje pytanie

.[/quote]

A to ciekawe co napisałaś, bo to są moje oczy i moje zdjęcie :o , chętnie bym oglądnęła ten blog, o którym wspominasz. Prześlij mi linka :roll: :-?

Ta moja kolezanka po prostu widziala gdzies w necie Twoje oczy, nie jestem w stanie podac ci linka. Jak bede cos konkretnego wiedziala to dam znac.

A jak tam Twoje projekty ogrodowe? Ten snieg staje sie juz koszmarny, jakos nie zapowiada sie na ocieplenie i ciagle sniegu przybywa

A jak tam Twoje projekty ogrodowe? Ten snieg staje sie juz koszmarny, jakos nie zapowiada sie na ocieplenie i ciagle sniegu przybywa

Narazie stanęło na tym co ostatnio wymyśliłam, roślin narazie nie kupuję bo jak w marcu zaczną mi przesyłać te już zakupione... a jeszcze w garażu mam ich trochę, to się nie pozbieram z sadzeniem.

Teraz kupuję sukienki :D , takie ...hmmm... jak to powiedzieć... "zaczyniam" wiosnę :oops: :oops: :lol: :lol: . No tak! Bo roślinami się nie dało, to "walę" sukienki na ruszt :lol:

Ale mam dobrą wiadomość, tchórzofretka mojej siostry zrzuca okrywę zimową :o , i to na potęgę :roll: :D

Narazie stanęło na tym co ostatnio wymyśliłam, roślin narazie nie kupuję bo jak w marcu zaczną mi przesyłać te już zakupione... a jeszcze w garażu mam ich trochę, to się nie pozbieram z sadzeniem.

Teraz kupuję sukienki :D , takie ...hmmm... jak to powiedzieć... "zaczyniam" wiosnę :oops: :oops: :lol: :lol: . No tak! Bo roślinami się nie dało, to "walę" sukienki na ruszt :lol:

Ale mam dobrą wiadomość, tchórzofretka mojej siostry zrzuca okrywę zimową :o , i to na potęgę :roll: :D

Moj kot tez, ale i tak wiosny nie widze.

He, he, ja tez jestem przerazona iloscia roslin ktore zamowilam, mam nadzieje ze maz mnie nie pogoni jak je wstawie do garazu a samochod wystawie :lol:

:o Dzięki Dorbie :D , stronka jest świetna i dała mi dużo do myślenia. Generalnie nie przepadam za tujami, ponieważ kojarzą mi się z cmentarzami tak jak pospolite świerki :( , ale pozostałe iglaki napewno wprowadzają do ogrodu niesamowity nastrój. Ogladając te rabaty przyszły mi do głowy kolejne pomysły na wypełnienie wnętrza naszego ogrodu :D :D

Dzięki serdeczne :D :D , .... :lol: :lol: :lol: no i znowu mam co robić w ogrodzie :lol: :lol: , teraz muszę zaplanować wiosenne zakupy :o :o

No, nooo.... dziewczynki w ogrodzie szaleją :roll:

Może dzięki temu nie trzeba będzie czekać do maja na wiosnę :wink:

Witam :p

Hej :D

proszę Cię :cry: , nie strasz tym majem :cry: :lol: :lol:

Właśnie wróciłam z podwórka, przewaliłam chyba tony śniegu :-? ... i dalej pada, więc wieczorem czeka mnie powtórka, bo druga połowa pracuje do wieczora więc moim orężem łopata do śniegu :x :lol: