Iwuś 03.02.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Byłam już u Ciebie , ale coś namieszałam. Na początku wydawało mi się, że za pergolą będzie plac zabaw, ale chyba będzie tam jednak zielnik i altanka. Grunt, że będzie fajne przejście z jednej części ogrodu do innej. Cały czas kombinuję gdzie coś takiego zrobić u siebie, ale chyba dojdzie do tego gdzieś za 10 lat. Muszę poczekać aż drzewa, te które są posadzone w środku ogrodu wyrosną gdzieś na dobre 4-5 m, wtedy będę miała pełniejszy obraz własnego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.02.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Byłam już u Ciebie , ale coś namieszałam. Na początku wydawało mi się, że za pergolą będzie plac zabaw, ale chyba będzie tam jednak zielnik i altanka. Grunt, że będzie fajne przejście z jednej części ogrodu do innej. Cały czas kombinuję gdzie coś takiego zrobić u siebie, ale chyba dojdzie do tego gdzieś za 10 lat. Muszę poczekać aż drzewa, te które są posadzone w środku ogrodu wyrosną gdzieś na dobre 4-5 m, wtedy będę miała pełniejszy obraz własnego ogrodu bo jedna pergola jest kolo tarasu, druga bedzie przy ogrodzeniu a trzecia lukowata bedzie przejsciem do placu zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.02.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 iwuś, masz blog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 06.02.2010 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Hej Dorbie , naprawdę świetnie będzie z tymi pergolami. Ja będę je miała, ale nie jako przejścia , ale jako takie zatoczki "tematyczne", gdzie będzie można się "ukryć" w zależności od nastroju . U Ciebie te przejścia będą napewno cudne. Nie mam swojego bloga w internecie, ale można powiedzieć że istnieje coś takiego w moich pamiętnikach i głowie (czasem "rozmawiam" sama z sobą). Czemu pytasz? Znalazłaś jakiś, który wygląda jakby był mój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.02.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Hej Dorbie , naprawdę świetnie będzie z tymi pergolami. Ja będę je miała, ale nie jako przejścia , ale jako takie zatoczki "tematyczne", gdzie będzie można się "ukryć" w zależności od nastroju . U Ciebie te przejścia będą napewno cudne. Nie mam swojego bloga w internecie, ale można powiedzieć że istnieje coś takiego w moich pamiętnikach i głowie (czasem "rozmawiam" sama z sobą). Czemu pytasz? Znalazłaś jakiś, który wygląda jakby był mój ? Nie, tylko koleznaka moja, ktorej pokazywalam Twoj domek i ogrod twierdzila ze te oczy to ona zna z blogu i stad moje pytanie Te zatoczki to swietny pomysl, tylko ja nie mam tak miejsca. U nas na srodku dzialki przed domem jest trawnik i nie moge zrobic zadnej rabaty na nim, bo moi chlopcy nie mieliby gdzie toczyc meczy , takze przed domem mam boisko, niestety. Wlasnie mam ochote na laweczke w zakolu rabaty, rysowalam na moim projekcie. A nasza dzialka ma 1300m2 i wlasnie przed domem mamy kolektory do pompy ciepla i nie mozna tam sadzic drzew, takze tez takie rozplanowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 07.02.2010 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 [quote name="dorbie Nie, tylko koleznaka moja, ktorej pokazywalam Twoj domek i ogrod twierdzila ze te oczy to ona zna z blogu i stad moje pytanie .[/quote] A to ciekawe co napisałaś, bo to są moje oczy i moje zdjęcie , chętnie bym oglądnęła ten blog, o którym wspominasz. Prześlij mi linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ta moja kolezanka po prostu widziala gdzies w necie Twoje oczy, nie jestem w stanie podac ci linka. Jak bede cos konkretnego wiedziala to dam znac.A jak tam Twoje projekty ogrodowe? Ten snieg staje sie juz koszmarny, jakos nie zapowiada sie na ocieplenie i ciagle sniegu przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.02.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A jak tam Twoje projekty ogrodowe? Ten snieg staje sie juz koszmarny, jakos nie zapowiada sie na ocieplenie i ciagle sniegu przybywa Narazie stanęło na tym co ostatnio wymyśliłam, roślin narazie nie kupuję bo jak w marcu zaczną mi przesyłać te już zakupione... a jeszcze w garażu mam ich trochę, to się nie pozbieram z sadzeniem. Teraz kupuję sukienki , takie ...hmmm... jak to powiedzieć... "zaczyniam" wiosnę . No tak! Bo roślinami się nie dało, to "walę" sukienki na ruszt Ale mam dobrą wiadomość, tchórzofretka mojej siostry zrzuca okrywę zimową , i to na potęgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 A jak tam Twoje projekty ogrodowe? Ten snieg staje sie juz koszmarny, jakos nie zapowiada sie na ocieplenie i ciagle sniegu przybywa Narazie stanęło na tym co ostatnio wymyśliłam, roślin narazie nie kupuję bo jak w marcu zaczną mi przesyłać te już zakupione... a jeszcze w garażu mam ich trochę, to się nie pozbieram z sadzeniem. Teraz kupuję sukienki , takie ...hmmm... jak to powiedzieć... "zaczyniam" wiosnę . No tak! Bo roślinami się nie dało, to "walę" sukienki na ruszt Ale mam dobrą wiadomość, tchórzofretka mojej siostry zrzuca okrywę zimową , i to na potęgę Moj kot tez, ale i tak wiosny nie widze. He, he, ja tez jestem przerazona iloscia roslin ktore zamowilam, mam nadzieje ze maz mnie nie pogoni jak je wstawie do garazu a samochod wystawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.02.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Nie wiem czy lubisz iglaki, ja tak i baaardzo mi sie podoba ta stronka, niesamowite sa te rabatyhttp://www.baltezers.lv/rus/gallery.php?cmd=images&type=darzs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Dzięki Dorbie , stronka jest świetna i dała mi dużo do myślenia. Generalnie nie przepadam za tujami, ponieważ kojarzą mi się z cmentarzami tak jak pospolite świerki , ale pozostałe iglaki napewno wprowadzają do ogrodu niesamowity nastrój. Ogladając te rabaty przyszły mi do głowy kolejne pomysły na wypełnienie wnętrza naszego ogrodu Dzięki serdeczne , .... no i znowu mam co robić w ogrodzie , teraz muszę zaplanować wiosenne zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Spisałam już 15 gatunków , zdjęcia pokopiowałam na twardziela, żeby mieć podgląd dla przypomnienia. Fajnie zagospodarowane są te alejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 A tu znalazłam szkółkę, gdzie można znaleźć wszystkie te rośliny, bo na allegro z łacińskimi nazwami krucho http://www.braciadebscy.pl/content/view/75/52/lang,polish/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 No, nooo.... dziewczynki w ogrodzie szaleją Może dzięki temu nie trzeba będzie czekać do maja na wiosnę Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 No, nooo.... dziewczynki w ogrodzie szaleją Może dzięki temu nie trzeba będzie czekać do maja na wiosnę Witam Hej proszę Cię , nie strasz tym majem Właśnie wróciłam z podwórka, przewaliłam chyba tony śniegu ... i dalej pada, więc wieczorem czeka mnie powtórka, bo druga połowa pracuje do wieczora więc moim orężem łopata do śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.02.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 proszę Cię , nie strasz tym majem To nie ja... to moja babcia , a ona rzadko się myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.02.2010 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Aaaaa...jak babcia tak mówi...."to już po zawodach" , ja jestem z tych co ufają mądrości ludowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Iwuś dla Ciebie moje wypieki http://i45.tinypic.com/2v9yxlg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.02.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Madziu , umiesz piec nawet pączki ?! Uwielbiam takie przysmaki , tylko sama nie mam odwagi zrobić Dziękuję, właśnie idę pić mini kawkę (wiem, że przed snem to niezdrowo ), szkoda że pozostało mi tylko wylizać monitor ... hmm idę szukać w szafkach jakiegoś batona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.02.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a słodki chociaż............................ ten monitor zrób sobie kogel-mogel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts