Iwuś 12.06.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 w końcu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.06.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Bardzo fajny tajemniczy ogród (może nie aż tak zarośnięty), chciałabym żeby jedna lub dwie strony naszego ogrodu tworzyły coś takiego, reszta będzie bardziej uporządkowana http://www.fototube.pl/pix/img9/org/d41d87031c71b83ad2876b552485a9e2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 12.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Witaj trafiłam tu idąc za tropem od Kasiorki ...no zaintrygowałaś mnie ta samoocena Tez jestem "kredyciarzem" ..i zaczynając budowac dom miałam tylko na podmurówkę ..i pomimo że kredyt w ostatnim roku zabolał jestem pewna swojej decyzji ...tych lat w domku nikt mi nie odbierze ....a ja mam 500m2 działki w mieście (niestety) ....jeżeli czegos żałuje to tego że nie rozejrzałam sie za działką w takim zakątku jak twój ..... a psy miejskie też szczekają jak opętane ...oczywiście te "przy budach" ..na wiatr...na dachowce ...i to jest dopiero jazda bo działka przy działeczce niestety ..bez perspektywy te sarenki ...rozkoszne ....przestrzeń ...ogromna (i to nie tylko z mojego 500metrowego punktu widzenia ).....ale te oszronione drzewa ...zima ......szadź ...to bezcenne !!!!!!!!!! tajemniczy ogród ...no niby jakies wrażenie opuszczenia..a jednak klimat ma i to sie chce miec z ładem czy bez i przy takim skarbie moja droga nie rozmawia sie o meblach i tak dalej (nie lubie BRW bo je miałam ...wyrzuciłam ile sie dało ...zbieram rupiecie ..zdzieram na nich paznokcie i ....kocham je ) a jak posłuchać tych melodii to już więcej nie trzeba ...powodzenia ...yhm i wiele typów roślinek też zamarzam glicynia ...i dereń ....i róża ...deliatna , wymagająca ale piękna Edytowane 13 Czerwca 2010 przez konstancja30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.06.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Udało się, a teraz Twoje roślinkii, na pewno juz urosły i zakwitły. Poprosze o Twoje białości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.06.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Śliczny ten zaczarowany ogród... prawie jak u mnie... tylko moje roślinki bardziej... naturalistyczne... pokrzywy, itp... Też bym pooglądała Twój ogród:yes: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.06.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witaj trafiłam tu idąc za tropem od Kasiorki ...no zaintrygowałaś mnie ta samoocena Tez jestem "kredyciarzem" ..i zaczynając budowac dom miałam tylko na podmurówkę ..i pomimo że kredyt w ostatnim roku zabolał jestem pewna swojej decyzji ...tych lat w domku nikt mi nie odbierze ....a ja mam 500m2 działki w mieście (niestety) ....jeżeli czegos żałuje to tego że nie rozejrzałam sie za działką w takim zakątku jak twój ..... a psy miejskie też szczekają jak opętane ...oczywiście te "przy budach" ..na wiatr...na dachowce ...i to jest dopiero jazda bo działka przy działeczce niestety ..bez perspektywy te sarenki ...rozkoszne ....przestrzeń ...ogromna (i to nie tylko z mojego 500metrowego punktu widzenia ).....ale te oszronione drzewa ...zima ......szadź ...to bezcenne !!!!!!!!!! tajemniczy ogród ...no niby jakies wrażenie opuszczenia..a jednak klimat ma i to sie chce miec z ładem czy bez i przy takim skarbie moja droga nie rozmawia sie o meblach i tak dalej (nie lubie BRW bo je miałam ...wyrzuciłam ile sie dało ...zbieram rupiecie ..zdzieram na nich paznokcie i ....kocham je ) a jak posłuchać tych melodii to już więcej nie trzeba ...powodzenia ...yhm i wiele typów roślinek też zamarzam glicynia ...i dereń ....i róża ...deliatna , wymagająca ale piękna Witam w moich skromnych progach. Przestrzeń jest już znacząco ograniczona, 5 m za ogrodzeniem gdzie biegały sarenki stoi domek. BRW - no cóż mając już swoje doświadczenia potwierdzam, że nie jest to ... teraz mam pewnie takie samo zdanie jak Ty. Też lubię starocie, ale jak narazie męczę się z jednym starym stolikiem, który nie jest szczytem elegancji, ale stał się moim treningowym meblem, ponieważ jeden pokój na dole, który jest jeszcze nieskończony chcę wyposażyć w odnawiane/przerabiane własnymi rękoma meble. Trafilaś w dziesiątkę z ogrodem, brakowało mi tego określenia - faktycznie sprawia wrażenie opuszczenia...hmm w sumie jeżeli efekt właściciela był zamierzony to wyobrażam ile musiał się nad tym natrudzić Mi napewno nie wyjdzie coś równie pięknego, ponieważ jakieś cechy pedanta gdzieś tam we mnie drzemią, czasem szkoda. Takie ogrody wywołują u mnie ciarki podekscytowania... bo ma się wrażenie, że jest się tam pierwszą żywą istotą od bardzo długiego czasu, a to sprawia że galopująca wyobraźnia podpowiada niedorzeczne historie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.06.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Udało się, a teraz Twoje roślinkii, na pewno juz urosły i zakwitły. Poprosze o Twoje białości Dzisiaj baaardzo się postarałam i powklejałam trochę do dziennika. Surfinie w zielonych doniczkach dzisiejszego poranka zostały nieco zmasakrowane przez wiatr. Trochę je podratowałam i zobaczymy co dalej. Już zaczynają kwitnąć jaskry, więc nie długo będę miała kolejne zdjęcia... białe i ... różowe:bash: ... już się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.06.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Śliczny ten zaczarowany ogród... prawie jak u mnie... tylko moje roślinki bardziej... naturalistyczne... pokrzywy, itp... Też bym pooglądała Twój ogród:yes: Pozdrawiam serdecznie Co Ty mówisz, pokrzywy mają zapach ogrodu mojej babci (takie wspomnienie z dzieciństwa). A ogródek możesz już pooglądać i postaram się być bardziej systematyczna w tych relacjach bo mnie rzucicie w "kibini":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 13.06.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ogrodzenie robi wrażenie i wygląda dobrze ...bez cukru Iwa ....no a juz poruwnując do wszechobecnych betonów to poezja ale tak poważnie ..na co tu narzekać ...lite drewno w ciekawy sposób położone ...i w takiej okolicy trudno narzekać sekretna furtka do sąsiadów to dobry pomysł ....nie tylko dla małych psiapsiólek ....no i mozna by zamarzyc na tym małym obszarku furteczki troche ceglano kamiennego murku ...i ulubiony kąt ogrodu juz mamy ... surfinie masz wypasione ...w stosunku do moich ale moje wczoraj dopiero sie zameldowały ..i od razu burza ....okryłam może nic im nie będzie róże ...a jakie ma znaczenie kolor jak one tak ładnie rosną ...napatrzyłam siei ide melisy sie napic ...cały czajniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.06.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Widzisz Konstancjo, furtka będzie w kąciku ogrodu gdzie jest najbardziej zarośnięte miejsce (widać go na zdjęciu gdzie mąż się buja na huśtawce). Ten kącik jest również odgrodzony od reszty ogrodu krzakami dereni (narazie mało je widać, ale pozwole im bujać nawet do 1,8m-ciekawe czy te dzikusy tak rosną)), które tworzą półkole z przejściem w momencie największego załamania łuku. Chcę by kiedyś to było takie miejsce, gdzie można by się schować, będzie tam też wymurowana z kamienia wędzarnia/grill) Co do surfinii to po ostatniej nocy te stojące na barierkach nie są już tak wypasione bo zapomniałam:oops: je zdjąć na noc i wiaterek sobie za bardzo pohulał, lekko mi się zmaltretowały, ale chyba przeżyją. A tak przy okazji - uwielbiam klimat Toskanii i mam takie marzenie by kiedyś tam zamieszkać... to tak przy okazji tego fragmentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynka 14.06.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Dlaczego ja nie dostaję powiadomień że coś się dzieje w Twoim dzienniku???? Czekam i czekam jak ta......hmm...przemilczę....a tu tyyyle nowych zdjeć Iwuś ale zaszalałaś z tymi nasadzeniami.....już widać że będzie odjazdowo A o tajemniczość się nie obawiaj, jak Ci to wszystko porośnie i zakwitnie......mmmmm marzenie. Na dodatek ta okolica, już można poczuć się jak w bajce TeTwoje "dodowe" kwiatki to znak, że często można kupić kota w worku. Ale i tak są fajne. Płotek od sąsiadów uważam że jest jak najbardziej pasujący poza tym intymność przyda się każdemu. A za kilka lat i tak przykryją go drzewka i inne cuda Pozdrawiam prawie "somsiadkę" i życzę szybkiego wzrostu roślinkom. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez Rynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.06.2010 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Faktycznie, brak powiadomień to jakieś totalne niedopatrzenie:yes:, dzięki za miłe słowa. Nasadzeń to jeszcze nie koniec, ale to juz tak jest z tymi ogrodami. Przedwczoraj znalazłam w garażu (przy okazji malowania komody) doniczkę z zeszłego roku... ziemia wyschnięta na wiór, zresztą niewiele jej tam było bo chyba się doniczka parę razy przewróciła... no więc przyglądam się jej a w środku wystaje biało-zielona gałązka/pęd (bo słońca niewiele i światła wogóle). Zabrałam ją na schodki ganku i zastanawiałam się co to jest? Wczoraj mnie olśniło !!! to clematis blue angel! Został wczoraj posadzony obok białego clematisa, bo pomyslałam, że za taką żywotność i chęć przetrwania należy mu się szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.06.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No faktycznie, chęć przetrwania wielka Niech rośnie jak najlepiej i pięknie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.06.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Ale piekna ta Twoja pradolina, szkoda, ze sie zdjecia nie otwieraja w dzienniku same, tylko trzeba im pomoc. Moze sa za duze? W kazdym razie bede zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.06.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Aniu, już niedługo wkleję zdjęcia tego małego rycerzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.06.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Małgoś, dzięki za wizytę...a zdjęcia mam nadzieję już niedługo będą w lepszej jakości, bo chyba już opanowałam to nowe forum i w międzyczasie zmieniłam serwer ponieważ poprzedni zaniemógł i od tamtej pory kiszka była ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 19.06.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Zaglądam co jakiś czas do was Bardzo podoba mi się ogród. Pięknie kształtów nabiera Super! (u mnie na razie przede wszsytkim perz którego nie umiem się pozbyć ) Edytowane 19 Czerwca 2010 przez olorobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 19.06.2010 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Hej olorobal, rozumiem Twój problem z perzem bo myśmy też z nim walczyli przy okazji ogródka warzywnego...straszne choler....wo:eek: Może w dziale ogrodniczym Elfir Ci poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.06.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Na perz oprysk na jednoliścienne... Dobry wieczór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 20.06.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Heh! :/ Musiałabym jakieś 500m2 potraktować preparatem. Bo perz na całosci prawie napędzany przez lata gnojówką sąsiadki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts