Iwuś 14.07.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 W kolorze "drzewnianym" Oczywiście, że wiem , hmm... ale nie bardzo wiem jak Ci to pokazać. Może w najbliższym czasie zrobię z ukrycia zdjęcie domu. który szalówkę ma właśnie w moim kolorze . Deski szalunkowe są już pocięte i przygotowane. Generalnie nie znam nazwy tego koloru, ale wokół okien będą takie fajne ozdobne "ramki" w kolorze ciemnej czekolady, więc okna i szalówka muszą być jaśniejsze.(ja i moja miłość - okna ) Bałam się, że jeśli wybiorę ciemne okna to w połączeniu z tą ramką cała dziura okienna będzie wygladała jak czaaaarnnnna dziura, i stąd pomysł na złoty dąb na oknach. No mam nadzieję, że będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 15.07.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 więc dom drzewniany - zaczęłam się zastanawiać jak zobaczyłam projekt garażu (który będzie miał ściany tynkowane?) dobrze to wymyśliłaś - myślę, że będzie bardzo fajnie wyglądać - i te złoto-dębowe szprosy wewnętrzne będą lepiej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.07.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Garażyk, będzie miał elewacyję na podobieństwo ... chałupy Dzięki za utwierdzenie mnie w Naszym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.08.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 bardzo ładna inspiracja kuchenna fronty będą drewniane czy z płyty? cena chyba dobra - ja za moją w ikei zapłacę koło 6-7 tys. bez blatu - tam jest chyba 4m + 1,5m + 2m, ale to takie wymiary pi razy drzwi (szafki górne i dolne, choć górne nie wszędzie - projekt mam w tygodniku) a dla ekipy przesyłam "kopa w de" na zapęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 05.08.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Też mi się ta kuchnia bardzo podoba! Tak patrzę i patrzę na ściany domku, z tymi otworami wyciętymi - fajnie to wygląda Potem będzie oszalowane dechami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 06.08.2008 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Jasiu, fronty oczywiście (dla mnie ) będą z płyty. Niestety narazie ceny mebli drewnianych za bardzo mnie powalają. Podglądnęłam Twoją kuchnię, szafek będziesz miała od cholery i ciut ciut . Moja kuchnia jest malutka, ale uda mi się upchnąć stolik pod ścianę na szybkie posiłki. Serdeczne dzięki za kopa w de majstrów. Wczoraj wrzucili na strop wszytkie belki, no bo jakby nie było wczoraj był najbardziej deszczowy dzień tego lata w naszym regionie , wiec pora jakby najbradziej odpowiednia. Dobra, ważne że są a jutro zaczynają składać więźbę. Teraz leży przygotowana na tarasie... przykryta folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 06.08.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Droga amonite, ściany będą obite dechami, ale kieeedddyyyyyyyyyyy...mogę tak wyć do księżyca jak pies... wilk raczy wiedzieć Dzięki za miłe słowa co do kuchni, teraz tylko wielka sztuka żeby odtworzyć ten klimacik w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 jak widać z chłopami trzeba działać siłą a na wędzarnię mój Seb też się szykuje - inspiruj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 08.08.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 no super coś się w końcu ruszyło jakiego rozmiaru masz belki stropowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.08.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Belki w rozmiarze 20x22. Wyglądają całkiem fajnie, a jakie Wy będziecie mieć u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 10.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Belki w rozmiarze 20x22. Wyglądają całkiem fajnie, a jakie Wy będziecie mieć u siebie? u mnie będą 15 x 20 i oczywiście zostawiam je na zewnątrz, na to daję deskę elewacyjną, ruszt 10 cm z ociepleniem a na górę płytę osb 22 co do kamienia na ścianę to na czwartym i ostatnim zdjęciu masz płytki Stegu Calabria, mam takie w mieszkaniu wyglądają rewelacyjnie, mam z nich zrobiony łuk jak chcesz to mogę zapodać Ci zdjęcia, płytki imitujące łupek też są fajne ale mają jedną wadę, kiedy patrzysz na wprost to niestety widać łączenia płytek a to jest ja dla mnie dyskwalifikujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 10.08.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 No właśnie chcemy wybrać ten rodzaj płytek, który pozwoli skutecznie zamaskować łączenia. Ściana ma wyglądać jak lita płaszczyzna z kamienia. Właśnie uświadomiłam sobie, że nie wiem tak naprawdę jaka będzie konstrukcja naszego drewnianego stropu. Jutro zamierzam to nadrobić. Zdjęcia łuku bardzo chętnie obejrzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 10.08.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Zdjęcia łuku bardzo chętnie obejrzę http://img504.imageshack.us/img504/4720/sv402549cu4.jpg http://img56.imageshack.us/img56/3530/sv402548wj7.jpg http://img176.imageshack.us/img176/5069/sv402553kf9.jpg http://img216.imageshack.us/img216/5752/sv402551di8.jpg jeśli chodzi o moje stropy, to właśnie taki sposób wykończenia był zaproponowany w moim projekcie, sprawdź sobie może masz to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.08.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Już wiem! Faktycznie opis jest w projekcie i z drobną zmianą w realu będzie podobnie. Bardzo fajnie wygladają te płytki u Ciebie. Napewno, na 100 % wybiorę coś z tej firmy. Z pewnością będzie to Rodos do wnętrz, a na zewnątrz albo Aspen albo Jura. Pozdrawiam serdecznie. Muszę dziś w końcu zerknąć do Twego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.08.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Hm...Tak zamkowo u Ciebie. Super! Naprawdę fajnie wyszło. Chyba naprawdę warto pokombinować z firmą Stegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 12.08.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ale u Was pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie martw się, kiedy robota idzie wolno (i kto to mówi, ja właśnie dzis się martwię ) Myślę, że to na budowach częsta "dolegliwość". Tak to już jest z tymi naszymi budowlańcami Dach już widać i serce rośnie !!!! Kiedy u mnie tak będzie? Masz gust w moim guście , a właściwie-bardziej męża. On też jest "kamienio-fanem" I najważniejsze - ROBISZ PRZEPIEKNE ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czekam z niecierpliwością na "dalej". Dziękuję za odwiedziny w mojej galerii. Cieszę się, że rodzina pracowni projektowej mój-dom powiększa się dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.08.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Super są te płytki STEGU! Już widzę te "drewniane" ścieżki u mnie w ogrodzie Calabria świetna - w ogóle mają duży wybór, ciężko by mi było się zdecydować Ciekawe, jak cenowo się to prezenuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.08.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mój ukochany Rodos 68 zł za m2, Jura i Aspen 89 zł za m2, ale ja będę je miała po nieco mniejszej cenie , ponieważ uprawiam "papierologię" w sklepie- hurtowni z mat. budowlanymi. Płyty ogrodowe to już inna bajka bo tam się płaci za sztukę, a ceny różne np. te krążki drewnopodobne średnio 27-29 zł/szt, podobnie jest z tymi grafitowymi "podkładami kolejowymi". Uhhh... już bym się rwała do roboty, a tu czekać trzeba, psia mać! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 13.08.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Mój ukochany Rodos 68 zł za m2, Jura i Aspen 89 zł za m2, ale ja będę je miała po nieco mniejszej cenie , ponieważ uprawiam "papierologię" w sklepie- hurtowni z mat. budowlanymi. Ale ci dobrze bo tanie to to nie jest... Mnie się bardzo te "podkłady " podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 15.08.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 no no Iwuś u Ciebie też postępy na budowie, fajnie że już masz zagospodarowaną działkę, u mnie to będzie robione dopiero we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts