Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Pradolina

Recommended Posts

W kolorze "drzewnianym" :lol: :wink: Oczywiście, że wiem 8) , hmm... ale nie bardzo wiem jak Ci to pokazać. Może w najbliższym czasie zrobię z ukrycia zdjęcie domu. który szalówkę ma właśnie w moim kolorze 8) . Deski szalunkowe są już pocięte i przygotowane. Generalnie nie znam nazwy tego koloru, ale wokół okien będą takie fajne ozdobne "ramki" :oops: w kolorze ciemnej czekolady, więc okna i szalówka muszą być jaśniejsze.(ja i moja miłość - okna :roll: :oops: ) Bałam się, że jeśli wybiorę ciemne okna to w połączeniu z tą ramką :oops: cała dziura okienna będzie wygladała jak czaaaarnnnna dziura, i stąd pomysł na złoty dąb na oknach. No mam nadzieję, że będzie dobrze. :-? :D

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

bardzo ładna inspiracja kuchenna :)

fronty będą drewniane czy z płyty?

cena chyba dobra - ja za moją w ikei zapłacę koło 6-7 tys. bez blatu - tam jest chyba 4m + 1,5m + 2m, ale to takie wymiary pi razy drzwi (szafki górne i dolne, choć górne nie wszędzie - projekt mam w tygodniku)

a dla ekipy przesyłam "kopa w de" na zapęd :-?

Jasiu, fronty oczywiście (dla mnie ) będą z płyty. Niestety narazie ceny mebli drewnianych za bardzo mnie powalają. Podglądnęłam Twoją kuchnię, szafek będziesz miała od cholery i ciut ciut :lol: . Moja kuchnia jest malutka, ale uda mi się upchnąć stolik pod ścianę na szybkie posiłki.

Serdeczne dzięki za kopa w de majstrów. Wczoraj wrzucili na strop wszytkie belki, no bo jakby nie było wczoraj był najbardziej deszczowy dzień tego lata w naszym regionie :roll: :-? , wiec pora jakby najbradziej odpowiednia. Dobra, ważne że są a jutro zaczynają składać więźbę. Teraz leży przygotowana na tarasie... przykryta folią :wink:

Belki w rozmiarze 20x22. Wyglądają całkiem fajnie, a jakie Wy będziecie mieć u siebie?

u mnie będą 15 x 20 i oczywiście zostawiam je na zewnątrz, na to daję deskę elewacyjną, ruszt 10 cm z ociepleniem a na górę płytę osb 22

co do kamienia na ścianę to na czwartym i ostatnim zdjęciu masz płytki Stegu Calabria, mam takie w mieszkaniu wyglądają rewelacyjnie, mam z nich zrobiony łuk jak chcesz to mogę zapodać Ci zdjęcia,

płytki imitujące łupek też są fajne ale mają jedną wadę, kiedy patrzysz na wprost to niestety widać łączenia płytek a to jest ja dla mnie dyskwalifikujące

No właśnie chcemy wybrać ten rodzaj płytek, który pozwoli skutecznie zamaskować łączenia. Ściana ma wyglądać jak lita płaszczyzna z kamienia.

Właśnie uświadomiłam sobie, że nie wiem tak naprawdę jaka będzie konstrukcja naszego drewnianego stropu. :oops: Jutro zamierzam to nadrobić. :-?

Zdjęcia łuku bardzo chętnie obejrzę :D

Pozdrawiam :D

Zdjęcia łuku bardzo chętnie obejrzę :D

http://img504.imageshack.us/img504/4720/sv402549cu4.jpg

http://img56.imageshack.us/img56/3530/sv402548wj7.jpg

http://img176.imageshack.us/img176/5069/sv402553kf9.jpg

http://img216.imageshack.us/img216/5752/sv402551di8.jpg

jeśli chodzi o moje stropy, to właśnie taki sposób wykończenia był zaproponowany w moim projekcie, sprawdź sobie może masz to samo

Już wiem! Faktycznie opis jest w projekcie i z drobną zmianą w realu będzie podobnie.

Bardzo fajnie wygladają te płytki u Ciebie. Napewno, na 100 % wybiorę coś z tej firmy. Z pewnością będzie to Rodos do wnętrz, a na zewnątrz albo Aspen albo Jura.

Pozdrawiam serdecznie.

Muszę dziś w końcu zerknąć do Twego dziennika. :wink: :D

Ale u Was pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie martw się, kiedy robota idzie wolno (i kto to mówi, ja właśnie dzis się martwię :roll: ) Myślę, że to na budowach częsta "dolegliwość". Tak to już jest z tymi naszymi budowlańcami :roll:

Dach już widać i serce rośnie !!!! :D :D :D

Kiedy u mnie tak będzie? :cry: :cry: :cry:

Masz gust w moim guście :D 8), a właściwie-bardziej męża. On też jest "kamienio-fanem" :D

I najważniejsze - ROBISZ PRZEPIEKNE ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czekam z niecierpliwością na "dalej". Dziękuję za odwiedziny w mojej galerii.

Cieszę się, że rodzina pracowni projektowej mój-dom powiększa się :wink:

dobranoc :roll:

Mój ukochany Rodos 8) 68 zł za m2, Jura i Aspen 89 zł za m2, ale ja będę je miała po nieco mniejszej cenie 8), ponieważ uprawiam "papierologię" w sklepie- hurtowni z mat. budowlanymi.

Płyty ogrodowe to już inna bajka bo tam się płaci za sztukę, a ceny różne np. te krążki drewnopodobne średnio 27-29 zł/szt, podobnie jest z tymi grafitowymi "podkładami kolejowymi".

Uhhh... już bym się rwała do roboty, a tu czekać trzeba, psia mać!

Pozdrawiam serdecznie :D

Mój ukochany Rodos 8) 68 zł za m2, Jura i Aspen 89 zł za m2, ale ja będę je miała po nieco mniejszej cenie 8), ponieważ uprawiam "papierologię" w sklepie- hurtowni z mat. budowlanymi.

Ale ci dobrze 8) bo tanie to to nie jest... Mnie się bardzo te "podkłady " podobają :lol: