Iwuś 16.09.2008 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Drugi jest a raczej będzie w garażu, ponieważ tam została przeniesiona kotłownia. Gratuluję spostrzegawczości i pozdrawiam. Przestań włóczyć się po dziennikach tylko pochwal sie w końcu co tam słychać w szkieletorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 18.09.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 o cholipka, zaraz będziecie mieszkać?! skąd ten dymek? koza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.09.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 PIĘKNY DACH, CUDNY KOMIN, !!!normalnie zdjecie z ta lukarna i obok komin jest powalające!!!!!!!!!!!!!!!!podaj prosze koniecznie na co kleiłaś te kamienie, -na jaki klej, marka i parametry i z czego robiłaś fugi???my też kominy w kamieniach, ale nie wiem co z fugami?a tą betonową czape na kominie to wylewałaś czy gdzies takie betony się zamawia??jeśli nie robi tobie róźnicy to daj prosze odpowiedz na priv..dzieki serdecznieAnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 21.09.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Jasiu dym hmmm... powstał w wyniku niedozwolonego raczej działania... zapaliliśmy kulę papieru w lufcie komina , ale tylko dwa razy Bardzo, ale to bardzo jestem Ci wdzięczna za przypuszczenie, że niedługo będziemy juz mieszkać, bo ja zbyt często w to wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 21.09.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ANNNJA dziekuję za komplementy i zgodnie z Twą sugestią wysłałam Ci odpowiedź na priv, choć wszystkie te informacje przewijają się w moim dzienniku, bo mimo tego że rzadko się odzywam na forum to straszna ze mnie gaduła i chwalipięta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.09.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Jasiu dym hmmm... powstał w wyniku niedozwolonego raczej działania... zapaliliśmy kulę papieru w lufcie komina , ale tylko dwa razy Bardzo, ale to bardzo jestem Ci wdzięczna za przypuszczenie, że niedługo będziemy juz mieszkać, bo ja zbyt często w to wątpię jakiego niedozwolonego?! a cug jak chciałaś sprawdzić?! spokojnie, niedozwolone to jest palenie ognia w lesie poza wyznaczonymi stanowiskami a nie we własnym kominie! nie ma co wątpić! dom rośnie w oczach! niecierpliwie czekam na okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 22.09.2008 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Jutro, okienka jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 28.09.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Dobrze idzie robota, dobrze. http://fmania.pl/images/smiles/ola.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 28.09.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Oj, żeby nie przechwalić... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.09.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Podpisuję się pod Boldem - robota idzie świetnie !!!! Iwuś zamieszkacie lada dzień, zobaczysz!!!! Wasz domek oglada się z zapartym tchem.... ech...... rozmarzyłam się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 no i proszę jaka ładna "stolarka" drzwiowa i okienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Nie ma to jak zielony dach, co? Aż miło popatrzeć - domek się robi prawie do zamieszkania Jak przeziębienie? Przechodzi? Zdrówka życzę i czekam na dasze zdjęcia i relacje z postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 01.10.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Dzięki dziewczyny. Przeziębienie przechodzi a jak. Biorę podwójny antybiotyk i dziś to nawet porządnie się wygrzałam... kopaliśmy rów pod kabel elektryczny, więc aż ze mnie buchało. No dla mnie zielony dach był jedynym wyborem jeśli chodzi o nasz dom, ale podobają mi się również grafitowe i ciemno brązowe, ale zielony to zielony. Jeszcze raz dzięki za wiarę w to zamieszkanie. Jutro porobię świerze zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 01.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 O tak! Koniecznie jutro coś wklej, bo ja już tu umieram z ciekawości!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 02.10.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dziś kupiliśmy kabinę, brodzik, wannę, umywalkę i wucet do łazienki na poddaszu. Jakoś tak wyszło, że kosztowało nas to 2150 pln jak to się robi, że tak wychodzi?! powiedz! szalejecie teraz jak nie wiem co! super!!! a o tym, żeby ktoś oddawał do banku transzę to jeszcze nie słyszałam! szczerze gratuluję zaradności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 02.10.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Zdjęcia zrobione, ale padam na twarz. Już drugi dzień kopaliśmy dół do kabla elektrycznego (tego grubego, czarnego). Dół ma długość ok. 40 m i musi być głęboki na 80 cm. Jutro jeszcze ostatni odcinek i będziemy zagrzebywać. Płytka na górze będzie inna niż zakładaliśmy, nie alabastrino tylko amber z Tubądzina. Jutro spotkanie u notariusza i przez prawie 3 miesiące będziemy mieszkać już w cudzym mieszkaniu jakby nie było. A zakupy ... normalnie w sklepie, tylko "po znajomości" - ceny hurtowe, z kablem elektrycznym też nam dobrze wyszło, ten grubas na półce kosztuje 45 zł, ale syn właściciela to znajomy Pawełka, więc dla nas cena wyszła 15 zł za metr . i tak zamiast zapłacić 2800 zł zapłaciliśmy 900 zł. A z transzą to jest tak, że postaramy się zacisnąć pasa bo nie znosimy kredytów , trzeba będzie zacząć uprawiać jakieś rzemiosło żeby spłacić go jak najszybciej No dobra, lecę do dziennika, wkleję kilka fotek, choć robione już po ciemku. Dzięki za odwiedziny Pa dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.10.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Nie ma to jak decha podłogowa!!!! Piękna!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.10.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 fajnie mieć takie znajomości też nie znoszę kredytów - jak braliśmy ten w pierwszym banku to się Pani dziwiła, że nie mamy kredytów ani nawet kart kredytowych - z chwilą rozpoczęcia budowy sprawa zmieniła się diametralnie - na szczęście jestem prawdziwą Poznaniarą () i nie marnotrawię pieniędzy (choć dzisiaj pozwoliłam sobie na małe szaleństwo pstryczkowe ) Kochana, łazienkę masz już gotową pod płytki, lada chwila będziesz w wannie siedzieć dechy będą miały jakiś kolor czy tak zostają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 03.10.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Z tymi kartami kredytowymi to u nas podobnie Nawet teraz dziękujemy za wszelkie takie propozycje, wystarczy mi nasz "kredycik" Decha podłogowa też mi się podoba, a jakże! Mam nieposkromione ciągoty naodzcień wiśniowy, lakieru do podłogi, ale nie wiem czy nie skńczy się bezbarwnym. Trudno jest mi cokolwiek deklarować, ponieważ może wyjść tak jak z płytkami do łazienki... kupiliśmy zupełnie inną niż ta w której się "zakochałam" no i wyszło na to, że niestała jestem w uczuciach.... do płytek oczywiście Pozdrawiam, jutro zdjęcia już z płytkami na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 09.10.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Iwuś! Bardzo mi się spodobał Wasz domek - też planujemy (a raczej na razie marzymy) o drewnianym, mam kilka pytań (jeśli odpowiedzi już gdzieś padły to bardzo przepraszam , ale zauroczona zdjęciami niedokładnie czytałam - przyznaję się bez bicia). Jaką powierzchnie ma Wasz domek (interesuje mnie powierzchnia zabudowy i użytkowa), czy masz jakieś zestawienie kosztów - ile was to wyszło (poszczególne etapy i całość - oczywiście bez zakupu działki - sama budowa)? (przepraszam, że pytam o finanse ale interesuje mnie to baaardzo bo nie wiem czy będziemy w stanie podołać). Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts