Seba7207 21.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Byłem dzisiaj u lekarza z RTG kręgosłupa (boli mnie już od kilku lat). Wynik: dyskopatia - kręgosłup "wyciachany" i "Panie, uważaj bo wskazania do wypadnięcia dysku". Dostałem jakieś tabletki, zażyłem i czuję się jakbym wziął jakieś grzybki halucynogenne albo jakieś narkotyki (pomimo, że nigdy nic nie brałem). Kolega był pół roku wcześniej i lekarz powiedział: Pan to jeszcze chodzi??? - wskazania na wózek inwalidzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.02.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jak kilkanaście lat temu po problemach z kręgosłupem dostałem tabletki i zastrzyki od lekarza to nie tylko czułem się jak po halucegynnych grzybkach, ale i smak mi się zmienił i ... kobiałki przestały mnie interesować Uprzedzam komentarze. Smak wrócił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagat 22.02.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 SEBA - zmień lekarza Na zdjęciu RTG można jedynie zobaczyć pewne cechy, które mogą świadczyć o dyskopatii. Aby potwierdzić to rozpoznanie musi być wykonany rezonans magnetyczny lub ew. tomografia komputerowa kręgosłupa. Można natomiast zobaczyć na zdjęciu zmiany zwyrodnieniowe ("wyciachany kręgosłup"). Co do leków - objawy są najczęściej przejściowe. Możesz mieć także problemy ze sprawnością ogólną i szczegółową , ale to wszystko minie Powinieneś poszukać dobrego rehabilitanta - ćwiczenia, odpowiednia korekcja postawy i takie tam... Wtedy można funkcjonować bez leków i bez bólu. I bez wózka - wbrew panu doktorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.02.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 SEBA - zmień lekarza Na zdjęciu RTG można jedynie zobaczyć pewne cechy, które mogą świadczyć o dyskopatii. Aby potwierdzić to rozpoznanie musi być wykonany rezonans magnetyczny lub ew. tomografia komputerowa kręgosłupa. Można natomiast zobaczyć na zdjęciu zmiany zwyrodnieniowe ("wyciachany kręgosłup"). Co do leków - objawy są najczęściej przejściowe. Możesz mieć także problemy ze sprawnością ogólną i szczegółową , ale to wszystko minie Powinieneś poszukać dobrego rehabilitanta - ćwiczenia, odpowiednia korekcja postawy i takie tam... Wtedy można funkcjonować bez leków i bez bólu. I bez wózka - wbrew panu doktorowi Ja chodzę na masaże shiat-su , akupresurę i akupunkturę jak mnie "połamie". Masaże wykonują panie z Mongolii. Pierwszy raz w życiu byłem na seansie ok 1/2 roku temu. Pomogło ale ból był duży podczas masażu. Nie wierzę, że taki Bond po masowaniu wypija kielicha i idzie do łóżka z kocicą dokazywać. To ściema mówię wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.02.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Gagat ma rację.Rezonans to podstawa.I z wynikiem do dobrgo kręglarza.Dobry kręglarz nie chwyci się kręgosłupa bez obejrzenia rezonansu.Bo można zaszkodzić niż pomóc.A zastrzyki i tabletki nie pomogą przy zmianach fizycznych (mechanicznych) kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts