Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Normalnie czuję się jak na narkotykach...

Seba7207

Recommended Posts

Byłem dzisiaj u lekarza z RTG kręgosłupa (boli mnie już od kilku lat). Wynik: dyskopatia - kręgosłup "wyciachany" i "Panie, uważaj bo wskazania do wypadnięcia dysku". Dostałem jakieś tabletki, zażyłem i czuję się jakbym wziął jakieś grzybki halucynogenne albo jakieś narkotyki (pomimo, że nigdy nic nie brałem). Kolega był pół roku wcześniej i lekarz powiedział: Pan to jeszcze chodzi??? - wskazania na wózek inwalidzki.

jak kilkanaście lat temu po problemach z kręgosłupem dostałem tabletki i zastrzyki od lekarza to nie tylko czułem się jak po halucegynnych grzybkach, ale i smak mi się zmienił i ... kobiałki przestały mnie interesować :oops: :evil: :o :wink: :D

Uprzedzam komentarze. Smak wrócił... :wink:

SEBA - zmień lekarza :wink:

Na zdjęciu RTG można jedynie zobaczyć pewne cechy, które mogą świadczyć o dyskopatii. Aby potwierdzić to rozpoznanie musi być wykonany rezonans magnetyczny lub ew. tomografia komputerowa kręgosłupa. Można natomiast zobaczyć na zdjęciu zmiany zwyrodnieniowe ("wyciachany kręgosłup").

Co do leków - objawy są najczęściej przejściowe. Możesz mieć także problemy ze sprawnością ogólną i szczegółową :oops: , ale to wszystko minie :D

Powinieneś poszukać dobrego rehabilitanta - ćwiczenia, odpowiednia korekcja postawy i takie tam... Wtedy można funkcjonować bez leków i bez bólu. I bez wózka - wbrew panu doktorowi 8)

SEBA - zmień lekarza :wink:

Na zdjęciu RTG można jedynie zobaczyć pewne cechy, które mogą świadczyć o dyskopatii. Aby potwierdzić to rozpoznanie musi być wykonany rezonans magnetyczny lub ew. tomografia komputerowa kręgosłupa. Można natomiast zobaczyć na zdjęciu zmiany zwyrodnieniowe ("wyciachany kręgosłup").

Co do leków - objawy są najczęściej przejściowe. Możesz mieć także problemy ze sprawnością ogólną i szczegółową :oops: , ale to wszystko minie :D

Powinieneś poszukać dobrego rehabilitanta - ćwiczenia, odpowiednia korekcja postawy i takie tam... Wtedy można funkcjonować bez leków i bez bólu. I bez wózka - wbrew panu doktorowi 8)

Ja chodzę na masaże shiat-su , akupresurę i akupunkturę jak mnie "połamie". Masaże wykonują panie z Mongolii. Pierwszy raz w życiu byłem na seansie ok 1/2 roku temu. Pomogło ale ból był duży podczas masażu.

Nie wierzę, że taki Bond po masowaniu wypija kielicha i idzie do łóżka z kocicą dokazywać. To ściema mówię wam.