bisia 22.02.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Jeszcze tutaj zamieszczam moją prośbę: Mam na działce słup z linią niskiego napięcia, który muszę przesunąć do granicy działki - około 25 metrów. Poszukuję kogoś, kto by zrobił przynajmniej jedną z poniższych rzeczy: 1. opracowanie dokumentacji technicznej przebudowy sieci elektroenergetycznej 2. zrealizowanie robót przez uprawnionego wykonawcę Czy ktoś z was robi takie rzeczy bądź zna kogoś, kto robi albo zna kogoś kto zna kogos.... itd... Będę wdzięczna za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes315 22.02.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam,Ja dokładnie robie podobną rzecz, z tym że linia idzie przez działkę a my ją zdejmujemy i puszczamy kabel wokół dziaki ziemią. A skąd jesteś? Mogę podać namiary na projektanta (taniego) i wykonawcę.Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 22.02.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Jestem z Warszawy.My też myślelismy, żeby puścić ziemią, ale ponoć takie rozwiązanie jest droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes315 22.02.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Przy kosztach postawienia nowego słupa itd, to wcale nie droższe. Zależy jeszcze czy trzeba by sie przekopywać przez drogę? U nas pusciliśmy kabel przy samej naszej granicy działki. Więc obyło się bez żadnych dodatkowych pozwoleń z gminy żeby się przekopać przez drogę i przy okazji dużo taniej i szybciej . No i linia kablowa jest bezpieczniejsza, nic nie nie urwie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 27.02.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dzisiaj rozmawiałam z panem, który powiedział, ze metr kabla do wkopania pod ziemię może kosztowac ok. 80 zł, co z wykopkami i zakopkami może kosztować ok. 120 zł za m bieżący - a u mnie będzie tego ze 100 metrów, jak nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts