Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze tutaj zamieszczam moją prośbę:

Mam na działce słup z linią niskiego napięcia, który muszę przesunąć do granicy działki - około 25 metrów.

Poszukuję kogoś, kto by zrobił przynajmniej jedną z poniższych rzeczy:

1. opracowanie dokumentacji technicznej przebudowy sieci elektroenergetycznej

2. zrealizowanie robót przez uprawnionego wykonawcę

Czy ktoś z was robi takie rzeczy bądź zna kogoś, kto robi albo zna kogoś kto zna kogos.... itd...

Będę wdzięczna za wszelkie info.

https://forum.murator.pl/topic/72736-pilne-przesuni%C4%99cie-s%C5%82upa-z-lini%C4%85-nn-warszawa/

witam,

Ja dokładnie robie podobną rzecz, z tym że linia idzie przez działkę a my ją zdejmujemy i puszczamy kabel wokół dziaki ziemią. A skąd jesteś? Mogę podać namiary na projektanta (taniego) i wykonawcę.

Pozdrawiam....

Przy kosztach postawienia nowego słupa itd, to wcale nie droższe. Zależy jeszcze czy trzeba by sie przekopywać przez drogę? U nas pusciliśmy kabel przy samej naszej granicy działki. Więc obyło się bez żadnych dodatkowych pozwoleń z gminy żeby się przekopać przez drogę i przy okazji dużo taniej i szybciej .

No i linia kablowa jest bezpieczniejsza, nic nie nie urwie itd :)

Dzisiaj rozmawiałam z panem, który powiedział, ze metr kabla do wkopania pod ziemię może kosztowac ok. 80 zł, co z wykopkami i zakopkami może kosztować ok. 120 zł za m bieżący - a u mnie będzie tego ze 100 metrów, jak nie więcej.