Gosiek33 23.03.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Mam na działce lawendę już kilkunastoletnią. Kwitnie pięknie co roku wabiąc masę owadów (pszczoły, bąki). Nie zawsze okrywam ją na zimę, i nic się złego nie dzieje, nawet w mroźne miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mam na działce lawendę już kilkunastoletnią. Kwitnie pięknie co roku wabiąc masę owadów (pszczoły, bąki). Nie zawsze okrywam ją na zimę, i nic się złego nie dzieje, nawet w mroźne miesiące. ja wogole nie okrywam,tne w lutym i pieknie mi kwitnie juz trzeci rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kraina Chichów 24.03.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 a mogę prosić o odpowiedź na moje pytanie, co powinnam zrobić z moją lawendą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.03.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Te twoja lawendę posadziłabym do ogrodu nawet teraz i dość głęboko i przykryłabym ją czymś- słoma? bo za szybko puściła liście świeże. Lawenda rośnie lepiej na balkonie czy ogrodzie a nie na parapecie. i podlej po posadzeniu. obetnij jej te świeże liście i krótka wsadź do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 24.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Napiszcie jaką ziemie lubi lawenda,kwaśna, zasadową obojetna, sucha mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Nie chce mi się.. leń świąteczny.. tu napisali:http://zielnik.herbs2000.com/ziola/lawenda_lek.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 24.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 A to ja się podłączę z pytaniem o rozmnażanie - czy można ją rozmnożyć przez podział korzenia? Ja sobie gałązki ukorzeniam, ale chciałabym sobie uprościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 24.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mam na działce lawendę już kilkunastoletnią. Kwitnie pięknie co roku wabiąc masę owadów (pszczoły, bąki). Nie zawsze okrywam ją na zimę, i nic się złego nie dzieje, nawet w mroźne miesiące. ja wogole nie okrywam,tne w lutym i pieknie mi kwitnie juz trzeci rok No, tesko kochana, nie chciałabym być na Twoim miejscu, jak się nie sprawdzi ( a do Cię mam rzut beretem!). Dwa okazałe krzaki przycięłam, jak napisałaś, jeden zostawiłam nietknięty, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam na działce lawendę już kilkunastoletnią. Kwitnie pięknie co roku wabiąc masę owadów (pszczoły, bąki). Nie zawsze okrywam ją na zimę, i nic się złego nie dzieje, nawet w mroźne miesiące. ja wogole nie okrywam,tne w lutym i pieknie mi kwitnie juz trzeci rok No, tesko kochana, nie chciałabym być na Twoim miejscu, jak się nie sprawdzi ( a do Cię mam rzut beretem!). Dwa okazałe krzaki przycięłam, jak napisałaś, jeden zostawiłam nietknięty, zobaczymy przycinam kochana zawsze w lutym...jak cos zapraszam na wizje lokalna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.03.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Minął rok i muszę przyznać że Teska miała rację z tym cięciem lawendy. Poszedłem za jej radą i ściąłem nisko. Lawenda ładnie się rozrosła. W tym roku też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Minął rok i muszę przyznać że Teska miała rację z tym cięciem lawendy. Poszedłem za jej radą i ściąłem nisko. Lawenda ładnie się rozrosła. W tym roku też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 29.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 A można wyhodować z nasionek? Kiedy siać, jak pielęgnować na początku? Mam taki suchy i słoneczny zakątek. W sam raz na lawendowe poletko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.03.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A można wyhodować z nasionek? Kiedy siać, jak pielęgnować na początku? Mam taki suchy i słoneczny zakątek. W sam raz na lawendowe poletko. ktoś napisał na forum, że to mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 w zeszłym roku posiałam przeterminowane nasiona, w pierwszej lepszej ziemi jaka mi wpadła. niczego nie mroziłam niczego nie prażyłam pięknie wyrosła nie wiem czy mogę to za sukces uznać bo potem chciałam ją w domu przezimować i padła w tym roku też posiałam, też bez magicznych czynności zobaczymy ryzyko finansowe wynosi jeden złoty pięćdziesiąt groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 ja również zamierzam posiać lawendę, nasiona już mam ale do gruntu to jeszcze chyba za wcześnie co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 posiej do skrzynki , kiedy(jeśli ) urośnie przesadzisz do gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.03.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 ja lawendy w malych doniczkach kupilam za 5 zl......rosnie pieknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja ścięłam trochę dziś. Ciut za późno bo krzaczek już zaczął odbijać, no ale trudno. Pierwsze kity za płoty w przysżłym roku mam nadzieję nie zaśpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 30.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 a moja niestety po zimie nie wygląda zbyt atrakcyjnie. część jest taka przyszarzała i nie wiem czy odbije, ale mam nadzieję, że nie wszystko jeszcze straconeewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja też ogoliłam dziś moje lawendy. Tak mi się spodobało, że wrzosy też przerobiłam "na rekruta" Trochę mi ich szkoda, ale zawsze postępuję drastycznie z moimi roślinami i jakoś się nie rozczarowałam- i najsilniejsze i słabe się wzmacniają. Ot co. Trzeba widzieć rozpacz na twarzach domowników, gdy wpadam w twórczy szał postrzyżyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts