agiszonek 22.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Czy ktoś montował lub ma namiary na firmy zajmujące się montażem platform dla osób niepełnosprawnych do domków. Chodzi mi o jak najtańsze rozwiązanie problemu przemieszczenia osoby na wózku z parteru na poddasze (1 kondygnację). Jakie sa rozwiązana i ich koszty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 To z mojego, lokalnego, podwórka : http://www.radon.com.pl/windy1.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 22.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Może takie coś: LINKNie mam pojęcia jakie ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Czy ktoś montował lub ma namiary na firmy zajmujące się montażem platform dla osób niepełnosprawnych do domków. Chodzi mi o jak najtańsze rozwiązanie problemu przemieszczenia osoby na wózku z parteru na poddasze (1 kondygnację). Jakie sa rozwiązana i ich koszty. Pozdrawiam Montowali u znajomych. Winda z parteru na drugie pietro.Koszt cos kolo 30.000 PLN. Winda w budynku.Nawet calkiem fajnie jezdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan buczynski 28.07.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Montowali u znajomych. Winda z parteru na drugie pietro.Koszt cos kolo 30.000 PLN. Winda w budynku.Nawet calkiem fajnie jezdzi Cena windy dość wysoka. Odświeżam temat, bo też potrzebujemy jakiegoś rozwiązania do domu, choć kwota 30.000 złotych jest "nieco" powalająca. Znalazłem tańsze rozwiązanie, a mianowicie schodołaz http://www.schodolaz.pl/schodolaz-gasienicowy-ksp-sherpa-n902.html. Czy ktoś uzywał / widział / słyszał / wie czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 28.08.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 mój ojciec zrobił windę zewnętrzną dola mojego brata (na wózku) z ...różnych resztek materiałów,trochę stalowych kątowników kupił. Winda jeździ już któryś rok z wysokiego parteru na dół, około 2 m wysokości (dom to kostka z lat 80-ych). Nie wiem,ile wynióśł materiał,ale na pewno bardzo niewiele,nie mieli dużego budżetu. To póki co pierwsza taka instalacja w mieście:),całkowicie autorska,ale działa i to jak:) Też rozważali montaż profesjonalnej firmy,ale cena zwaliła z nóg, więc ojciec zrobił sam (bez projektów!! itym podobnych fajerwerków) - robił to pierwszy raz. Czyli...da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jupiterek96 04.04.2016 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Aż mi się wierzyć nie chce, że ktoś zrobił taką windę samemu. Nie wiem, może tylko mi się wydaje że to takie trudne. Temat może stary, ale nadal w wielu miejscach brakuje takich wind, zjazdów, podjazdów. Ciągle zastanawiam się dlaczego tak jest, skoro większość producentów sprzętu medycznego współpracuje z PFRONem. [sPAM] No i też mają podpisaną umowę z PFRONem. Zawsze można złożyć wniosek o dofinansowanie. Szkoda, że tak mało dba się o tą grupę społeczną. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts