aga81 22.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 czy ktoś może wie jak wyciąć płytki na podłodze, żeby miały zaokrąglony kształt? chcemy sami kłaść płytki a nie wiemy jak to robić no i czym to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Najlepiej ciac wodą, ostatecznie wyżynarka diamentowa.Ok. 40zl/mb.za cięcie wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter12 22.02.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 zależy jaki to jest łuk jeżeli duży to najlepiej ułożyć płytki a na drugi dzien narysować łuk i go naciąć szlifierka kontową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 22.02.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Jeśli ma to wyglądać jak powinno tzn. profesjonalnie tak jak np. u Soniki to tylko piłą wodną. Żaden "fachman" tego nie zrobi. tzn. oni twierdzą,że zrobią, ale to są płytki "powygryzane" - nie wycięte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 23.02.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 dzięki za odpowiedzi popytam u siebie o to cięcie wodą - może ktos tu u mnie w okolicy to robi. Przekaże też Wasze propozycje mojemu "fachmanowi" czyli ojcu on jest fachmanem w prawdziwym znaczeniu tego słowa - czasami aż za bardzo, taki jest dokładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 23.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Z pełnym szacunkiem dla dokładnosci Twego taty uważm,że tu potrzebna jest komputerowa precycja, a zwykłą tarczą czy innym urządzeniem do płytek się tego niestety nie zrobi tak jak piłą wodną .Myślę, że Twój tata jako specjalista też to potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 23.02.2007 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 no i tak też trzeba będzie zrobić jeśli faktycznie zdecydujemy się na "płytki na okrągło", na razie zbieram informacje tylko, bo jeszcze do końca nie jest to ustalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tureek 27.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Cięcie szlifierką wyszczerbuje plytki, jeśli zastosujecie listwę lączeniową to wszystko bedzie ok, jeśli nie bedzie listwy to należy to zrobić na mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Najlepiej ciac wodą, ostatecznie wyżynarka diamentowa. Ok. 40zl/mb.za cięcie wodą. 40 to troszke drogo w Poznaniu ok za 25 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 27.02.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Najlepiej ciac wodą, ostatecznie wyżynarka diamentowa. Ok. 40zl/mb.za cięcie wodą. 40 to troszke drogo w Poznaniu ok za 25 mb w Szczecinie 30zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.02.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 a mnie na targach w Łodzi powiedzieli źe jakieśproste łuki w standardowych płytkach to 15 zł netto a potem w góre w zaleźności od materiału i skomplikowania wzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter12 02.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 aszka a może mi powiesz jak wycąć to metodą komputerową łuk który przechodzi przez pomieszczenie 50mkw z każda płytką po odmieżeniu mam biegnąć do laserowego cięcia a może też komputer te płytki ułoży a nie ''fachman'' zadużo czytasz prasy zejdz na ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 02.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 aszka a może mi powiesz jak wycąć to metodą komputerową łuk który przechodzi przez pomieszczenie 50mkw z każda płytką po odmieżeniu mam biegnąć do laserowego cięcia a może też komputer te płytki ułoży a nie ''fachman'' zadużo czytasz prasy zejdz na ziemie I na to jest metoda Calkiem prosta. I robi sie tak na powierzchniach duzo wiekszych niz 50m.kw. Płytki, ktore maja byc ciete po luku, nie przykleja sie tylko rysuje na nich luk po ulozeniu na podlodze tak jaki ma byc ciety a nastepnie numeruje je i zanosi hurtem do ciecia. Jak jest nawet ogledny rysunek to sie to pozniej da zlozyc do kupy bez bolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 03.03.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Może i za dużo literatury ,ale osobiście wolałabym tradycyjnie położoną płytkę niż "powygryzane" łuczki. 2112wojtek dziękuję za fachową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts