Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w sprawie gładzi...

Recommended Posts

a raczej plam przebijających spod głądzi...

zaciągnąłem gładź w holu - w kilku miejscach tynk był pokryty plamami po dawnym zalaniu wodą...

plamy elegancko wyszły na wierzch (choć już nie tak intensywnie)

czy mogę na gładź zastosować środek do gruntowania ścian (coś w styllu atlas uni grunt???)

oczywiście gładź będzie malowana i nie chcę żebym jeszcze bardziej przy tym osiwiał...

z góry dzięki za rady i przemyślenia

snow

• 3 months później...
Mam problem, w korytażu na sufit z tynku mineralnego położyłem gładz dwa razy (sprzedawca powiedział żeby użyć gładzi zamiast gipsu ). Po przeszlifowaniu nie zagruntowałem tej gładzi i pomalowałem sufit. Teraz to wygląda tak że przy świetle dziennym widać na suficie cienie, czy to wina nie zagruntowanego podłoża. Farbę kładłem chyba z 7 razy żeby te cienie zlikwidować i nic cienie jak były tak są. Czy można je jakoś zlikwidować ?

Mam problem, w korytażu na sufit z tynku mineralnego położyłem gładz dwa razy (sprzedawca powiedział żeby użyć gładzi zamiast gipsu ). Po przeszlifowaniu nie zagruntowałem tej gładzi i pomalowałem sufit. Teraz to wygląda tak że przy świetle dziennym widać na suficie cienie, czy to wina nie zagruntowanego podłoża. Farbę kładłem chyba z 7 razy żeby te cienie zlikwidować i nic cienie jak były tak są. Czy można je jakoś zlikwidować ?

cienie moga wynikac z nierowno zatartego podloza - wykonawcy robiac gladzie czesto maluja zwykla farba zeby zobaczyc jak wyjda nierownosci potem jeszcze raz docieraja znow maluja i jak widza ze po pomalowaniu jest dobrze to wtedy maluja ostateczna warstwa

w tym wypadku problem moze byc taki jak wyzej pisze albo po prostu wychodza przebarwienia tynku cem-wap. ja bym uzyl albo gruntu i farby albo odrazu farby na zacieki i po problemie