Snowdwarf 04.06.2003 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 a raczej plam przebijających spod głądzi... zaciągnąłem gładź w holu - w kilku miejscach tynk był pokryty plamami po dawnym zalaniu wodą... plamy elegancko wyszły na wierzch (choć już nie tak intensywnie) czy mogę na gładź zastosować środek do gruntowania ścian (coś w styllu atlas uni grunt???) oczywiście gładź będzie malowana i nie chcę żebym jeszcze bardziej przy tym osiwiał... z góry dzięki za rady i przemyślenia snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Snof... chyba tak...bo przeciez taką gładz przed malowaniem trzeba zagruntowac..ale zapytam tynkarza dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.06.2003 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 no właśnie teska a mnie sie zapomniało przed 'gładzeniem' i nie wiem czy mogę pokryć tą gładź teraz uni gruntem przed malowaniem - czy zakryje mi te cholerne plamy ...z góry dziekisnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Snof...zerknij na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 04.06.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Tak jak pisała Teska, na gładź przed malowaniem daje się unigrunt (może być rozcieńczony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 04.06.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 A jak powinno być/jak lepiej - grunt na tynk przed gładzią czy na gładź.Dodam, że na nowy tynk cem-wap. Marbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 ale czy jest moge zagruntować tylko przed malowaniem? (przecież nie będę skuwał tej gładzi którą połozyłem ...) snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 to byłem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.06.2003 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 kurde le bele wylogowało mnie szok snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 06.06.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Ja gruntuję tylko tynki tradycyjne, tynki gipsowe gruntuję białą farbą. Plamy znikają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 10.06.2003 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 dzięki PJ...mam nadzieję że się uda te plamy jakoś skutecznie zagruntować pozdrawiamsnow[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Mam problem, w korytażu na sufit z tynku mineralnego położyłem gładz dwa razy (sprzedawca powiedział żeby użyć gładzi zamiast gipsu ). Po przeszlifowaniu nie zagruntowałem tej gładzi i pomalowałem sufit. Teraz to wygląda tak że przy świetle dziennym widać na suficie cienie, czy to wina nie zagruntowanego podłoża. Farbę kładłem chyba z 7 razy żeby te cienie zlikwidować i nic cienie jak były tak są. Czy można je jakoś zlikwidować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 25.09.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 z unigruntem to prosze uwazac bo bylo o tym na forum zdarza sie ze niektore farby roznych producentow nie chca kryc - za to sa dobre farby specjalnie przeznaczone do pokrywania zaciekow i wszelkich tym podobnych np. Emomat lub Kabe Milamat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 25.09.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Mam problem, w korytażu na sufit z tynku mineralnego położyłem gładz dwa razy (sprzedawca powiedział żeby użyć gładzi zamiast gipsu ). Po przeszlifowaniu nie zagruntowałem tej gładzi i pomalowałem sufit. Teraz to wygląda tak że przy świetle dziennym widać na suficie cienie, czy to wina nie zagruntowanego podłoża. Farbę kładłem chyba z 7 razy żeby te cienie zlikwidować i nic cienie jak były tak są. Czy można je jakoś zlikwidować ? cienie moga wynikac z nierowno zatartego podloza - wykonawcy robiac gladzie czesto maluja zwykla farba zeby zobaczyc jak wyjda nierownosci potem jeszcze raz docieraja znow maluja i jak widza ze po pomalowaniu jest dobrze to wtedy maluja ostateczna warstwa w tym wypadku problem moze byc taki jak wyzej pisze albo po prostu wychodza przebarwienia tynku cem-wap. ja bym uzyl albo gruntu i farby albo odrazu farby na zacieki i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ja po 2 krotnym przejechaniu gładzią i przeszlifowaniu normalnie zaczołem malować. I cienie powstały . Powiedzcie co mam robić po kolei żeby w przyszłości żeby takie cienie nie powstawały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 03.10.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 przed malowaniem wszystko zagruntowalem unigruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts