Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka przy sypialni -czy pozwolić korzystać gościom?

Recommended Posts

Robilabym tak jak Ty , to oczywiste.

Nie wiedzialam , ze masz taka bratowa.

Zawsze milo sie czyta jak cieplo piszesz o swojej Rodzinie , a tu takie kwiatki.

A kto powiedział, że bratowa to rodzina? A skąd wiesz jaka ta bratowa? Ja jej po prostu nie lubię... Nigdzie nie napisałam, ze coś konkretnego mi zrobiła... A dlaczego ja mam dodatkowo karać brata za to że nie najlepiej, moim zdaniem, wybrał?

Tak więc nie zawsze można po prostu kogoś nie zapraszać, albo zostawić przed bramką. Można za to pewne granice w domu ustalić... Moja łazienka jest dla mnie a gościnna dla gości i nie ważne kto tym gościem jest. Bratowa za którą nie przepadam, czy mama.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JoShi napisalam taka w podtekscie , ze nie pasuje Ci .

Oczywiscie nie wiem jaka jest i mnie to nie obchodzi.

Pytalas mnie o moj point odpowiedzialam Ci .

Mamy jak widze inne spojrzenie na kontakty rodzinne i w gole .

Ja nie umiem nie lubic kogos i rozmawiac z nim .

Tak mam i juz.

Ty masz inaczej i ja Cie nie oceniam .

Nie czepiaj sie wiec tego co i skad ja wiem , bo przeciez Ty nie napisalas.

Dalas jasno do zrozumienia , ze nie lubisz jej .

Mnie to ..ekhmmten tego :D

Ja sie nie bede kisila w nielubianym towarzystwie , bez wzgledu na cokolwiek.

Zycze spokojnej nocy

Otóż to. Rodziny się nie wybiera albo nie ma sie wpływu na wybory naszych członków rodziny. I TAKICH gości 'mamy przyjemność'- ze względu na koligacje rodzinne od czasu do czasu podejmowac, mimo tego, że działaja nam na nerwy, są wścibscy, ciwkawscy itp( i robia remanent w naszych szafkach).Zaczęło sie od łazienki - teraz rozwijamy temat gosci.Zdradze wam zatem z czego wynika MOJA niechęć do niektórych gosci i zapędy do wyznaczania gościom granic. Otóz w moim własnym domu podczas stypy po ojcu brat mojego ś.p ojca skradł z witryny jego srebrna papierośnice i ulubiona wode kolońską- całą scenę widział inny wujek, który jako że jest z drugiej strony rodziny nie mógł zareagować , a ja że tamtego za rękę nie złapałam tez nic nie mogłam zrobić.I co zrobic z takimi goścmi z kręgu najblizszej rodziny przeciez?

Chyba uda nam się uniknąć tego problemu, bo do "naszej" łazienki będzie się wchodziło wyłącznie z sypialni.

Ale dylemat dla mnie w pełni zrozumiały: być gościnnym to jedno, ale mieć swoje zasady i przyzwyczajenia, z których nie chce się rezygnować nawet dla najbliższych czy najlepszych przyjaciół to drugie :wink:

Ps. tym bardziej dla bratowej :wink: :p