Makary 23.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 witam, budujemy dom parterowy z mozliwoscia adaptacji poddasza ("leokadia" z pracowni Horyzont). na poddaszu nie ma zadnych scian szczytowych - tylko dach. jest ocieplenie z welny 20 cm. i co dalej? jedna z firm zaproponowala wykoczenie (folia, stelaze aluminiowe, plyty g-k) za 70 zl/m.kw. czy to dobra cena? czy sa jakies plyty "bardziej" nadajace sie do zabudowy poddasza? bede wdzieczna za wszelkie informacje ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 23.02.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 to chyba z materiałami ta cenaoferty robocizny jakie mi składano zaczynały się od 30zł/m2 i to już z układaniem dwóch warstw wełny są jeszcze płyty gipsowo-włóknowe - podobno lepsze na poddasze bo mniej pękają - ale moim zdaniem większość kwestii w temacie płyt GK to jakość wykonawstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 23.02.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 ja płacę 49 zł/m2 (szczelina z drutu, wełna 20 cm, folia, stelaże, płyty, gipsowanie, malowanie) już przykręcają płyty. Dach 4 spadowy, wole oko, 5 okien dachowych Dużo gimnastyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 23.02.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 nie uscislilam - can 70 zl jest razem z materialem, komplet. mam 6 okien polaciowych. no inie wiem, co lepsze - zostawiac spadki az do samej podlogi czy ustawiac scianki (kolankowa ?) wokol na wysokosc metra? co jest bardziej praktyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 23.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 W zasadzie to jak Ci się podoba. Jak nie będziesz miał ścianek kolankowych, to szafki stojące pod skosami mogą wyglądać nieciekawie (dziura za nimi). Łóżko pewnie wyglądałoby dobrze. Następnie problem z powieszeniem grzejników (chyba, że masz podłogówkę). Ja planuję w pokoiku i łazience na poddaszu dostawić ściankę kolankową choćby z 80 cm wysokości. Natomiast w holu skosy prawie do ziemi (ścianka tak ze 30 cm) i tam taki grzejnik-jamnik pod oknem połaciowym. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 23.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 ja płacę 49 zł/m2 (szczelina z drutu, wełna 20 cm, folia, stelaże, płyty, gipsowanie, malowanie) już przykręcają płyty. Dach 4 spadowy, wole oko, 5 okien dachowych Dużo gimnastyki Marcin, a jakiś namiar na tę ekipę. Please . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 23.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 ja płacę 49 zł/m2 (szczelina z drutu, wełna 20 cm, folia, stelaże, płyty, gipsowanie, malowanie) już przykręcają płyty. Dach 4 spadowy, wole oko, 5 okien dachowych Dużo gimnastyki A ta cena to z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel3999 26.06.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Makary- mam do Ciebie wielką prośbę. Zauważyłem, że budujesz Leokadię. Prosiłbym Cię o wszelkie zdjęcia i informacje jakie posiadasz (czy warto go budować itp. ). Sami zastanawiamy się na wybraniu tego projektu. Mój kontakt to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts