Karolina 04.06.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Czy ktoś kładł taki tynk u siebie? Nasz wykonawca poleca tyk KABE, czy to dobry tynk? Jak to sie w praktyce sprawuje? Za sama robociznę: klejenie siatki plus tynk chce 16 PLN/m2 bez rachunku (okolice Wa-wy), czy to dużo?Proszę napiszcie coś, bo jestem zielona w tym temacie. I jeszcze jedno. Wokół oken mam w projekcie takie ozdobne ramki - kupić gotowe, czy lepiej robic to ze styropianu na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 04.06.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Ja u siebie mam tynk akrylowy Optiroc'a.Też polecony przez wykonawcę. Okazał się b.dobry. Do tego też klej do siatki Optiroc'a z włóknem szklanym.Jak przysechł to trza było szlifierką szpachelkę czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 04.06.2003 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Grom, a ile płaciłeś za ten tynk, a ile za robociznę. Powiedz, bo nie chcę, żeby mnie chłopaki oskubali Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tambala 05.06.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Nie polecałbym tynku akrylowego na beton komórkowy, raczej tynk mineralny albo silikonowy. Świeży BK jest wilgotny (20-30%), schnie w murze 2-3 lat i powinno się stosować tynki charakteryzujące się dobrą dyfuzją pary wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2003 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 A co zrobić jak czas goni i na bk trzeba jeszcze położyć styropian i dopiero potem tynk? Co z tą wilgocią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 05.06.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Witam (po długiej nieobecności),Mi też kolega, który ma firmę budowlaną właśnie dzisiaj powiedział, ze akrylowy to nie bardzo na BK, bo będzie "za duży termos". Lepiej mineralny...B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2003 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 No tak ale jak na bk położy się styropian to rodzaj tynku już nie ma znaczenia. I tak jest termos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 06.06.2003 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Dość już tych termosów.Nie przejmuj się Karol.Dobra wentylacja i jest ok.Tak samo z tym schnięciem.Przy takiej pogodzie jak teraz BK jest suchy jak pieprz.Co do ceny to moge Ci podać ogólnie całość;styropian 12 felcowany+kołki 200 z gwoździami metalowymi (polecam zamiast plastików)+klej do styropianu+siatka+narożniki+listwa startowa+klej do siatki+podkład+tynk akrylowy= około 35 zł za m2 wliczając w to powierzchnię otworów.Tynkarze wzięli 25 zł za m2, przy okazji kładąc podbitkę ok 15 zł m2 i montując parapety za 13 szt 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 06.06.2003 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Dzięki Grom za szczegółowe dane. Jesli Ty płaciłeś 25/m2 ze styropianem, to chyba moje 16/m2 nie jest przesadzone. Pozdrawiam,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 06.06.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Cała przyjemność po mojej stronie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts