Karolina 04.06.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 No właśnie, gdzieś czytałam, że okien poniżej 1 m2 się nie odejmuje. Ja mam dużo duzych okien, ale wykonawca nie chce ich odliczyc, bo mówi, że sama obróbka jest bardzo pracochłonna i powinien policzyć po obwodzie, co wyniesie mnie jeszcze drożej (ile chce za mb obróbki nie powiedział). Jak negocjowaliście metraż powierzchni do tynkowania u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 04.06.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 U mojego znajomego niedawno ocieplali dom. Zasada była taka sama, tj. powierzchni okien się nie odliczało, bo obróka okna jest bardziej pracochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 u mnie tez nie odliczyli..poniewaz obróbka okien zabiera wiecej czasu niz tynkowanie, natomiast odliczyli otwory drzwiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 04.06.2003 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Dlaczego tylko otwory drzwiowe? To przeciez też trzeba obrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Karolina...otwory drzwiowe odliczaja te które nie sa zakonczone listwa aluminiowa...po co masz to obrabiac skoro wstawiasz futryne a pozniej jeszcze listwy ozdobne..wiem ze nie wszyscy tynkarze o tym mowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 04.06.2003 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 No tak właśnie chcę zrobić, podpisać umowę z wyszczególnieniem wszystkich prac i określić cenę ryczałtową za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts