Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje beton komorkowy

jld

Recommended Posts

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie przy okazji tego tematu; czy odmiana BK 400 (trochę cieplejsza) przy grubości ściany konstrukcyjnej 24cm może być i jest stosowana powszechnie dla domków z poddaszem użytkowym (strop terriva). Chodzi mi o mniejszą wytrzymałość tej odmiany w stosunku do np. klasy 500-600. Na to przychodzi 12cm styropianu plus tynk elewacyjny.

Może ktoś zechciałby mi odpowiedzieć.

Pozdroofka.

kupilismy transport produkcji solbetu za 7,90

5 dni wczesniej byl po 7,40

teraz mam postanowione ze jak znajde gdzies dobra cene i w 2 innych hurtowniach sie upewnie ze faktycznie mam dobra to natychmiast zamawiam, place czesc lub calosc i zadam potwierdzenia ceny na papierze.

ostatnio facet chcial mnie na 0,40 na bloczku wykolowac

znalazlem jeszcze po 2,20 i natychmiast zaplacilem gotowka za calosc czyli 1800sztuk

• 4 weeks później...

witam wszystkich

ostatnio (2 dni temu) kupowałem gazobeton (60x24x24) dzięki znajomemu (przetrzymał towar przez 1h aby mozna było dojechać...) w markecie (trójmiasto) po 11zł brutto za sztukę + 50zł dowiezienie... hm drogo ale to i tak była okazja, w składach budowlanych pustki, coś ma być w połowie kwietnia ale w małych ilościach i kto pierwszy ten lepszy...

witam wszystkich

ostatnio (2 dni temu) kupowałem gazobeton (60x24x24) dzięki znajomemu (przetrzymał towar przez 1h aby mozna było dojechać...) w markecie (trójmiasto) po 11zł brutto za sztukę + 50zł dowiezienie... hm drogo ale to i tak była okazja, w składach budowlanych pustki, coś ma być w połowie kwietnia ale w małych ilościach i kto pierwszy ten lepszy...

pewnie nie 60 tylko 59

ips

takie ceny mnie po prostu rozwalaja :o

• 2 weeks później...

ludziska toz to oszalec idzie :)

jak sie czyta posty sprzed paru czy parunastu miesiecy to ceny skoczyly od

100 do 300% - i w imie czego?

ja sie ciesze ze kupilem BK bialy 600 o szerokosci 49cm "drogo" bo po 8,70zl

z czech przez lokalna hurtownie.

gdybym mogl czekac to mialbym szary z polskiej fabryki po 6,30 :( no ale czekac

nie mogla moja ekipa wiec z 3tys w plecy

ale z drugiej strony jak czytam te posty to jednak z 3-6 tys do przodu:)

pozdrawiam - szczegolnie tych wymyslajacych ceny po 16zl:)

ps

kochani to chyba jakas "grupa trzymajaca wladze"-a raczej cene :) musimy zrobic im jakas komisje sledcza