Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje beton komorkowy

jld

Recommended Posts

Dyskutujemy na temat cen materiałów budowlanych - nie paliw, o ile wiem w budowlance nie ma organizacji typu OPEC która kontroluje wydobycie / ceny ropy... Podwyżki cen materiałów budowlanych nie wpłynęły niekorzystnie na gospodarkę - budowlanka rozwija się dynamicznie i jak ktoś zauważył kilka postów wyżej im wyższe ceny tym państwo ma większe wpływy :-(

I jesteśpewien że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki? :roll:

Moje gratulacje! :D

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dyskutujemy na temat cen materiałów budowlanych - nie paliw, o ile wiem w budowlance nie ma organizacji typu OPEC która kontroluje wydobycie / ceny ropy... Podwyżki cen materiałów budowlanych nie wpłynęły niekorzystnie na gospodarkę - budowlanka rozwija się dynamicznie i jak ktoś zauważył kilka postów wyżej im wyższe ceny tym państwo ma większe wpływy :-(

I jesteśpewien że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki? :roll:

Moje gratulacje! :D

W którym miejscu napisałem "że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki?"

Napisałem że podwyżki nie wpłynęły niekorzystnie na rozwój budownictwa...

Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł

Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł

Wybacz ale nie wierzę, że w pierwszej lepszej. Nie sądzę żeby były takie różnice w cenie między Gdańskiem a Wrocławiem.

Może po prostu miałeś farta i kupiłeś cement ze starej dostawy. Widocznie w okolicach Wrocławia więcej się buduje.

Albo przyśniło Ci się, że kupiłeś w tej cenie...

Wybacz ale nie wierzę, że w pierwszej lepszej. Nie sądzę żeby były takie różnice w cenie między Gdańskiem a Wrocławiem.

Może po prostu miałeś farta i kupiłeś cement ze starej dostawy. Widocznie w okolicach Wrocławia więcej się buduje.

Zadzwoń więc do BAT który ma oddziały w kilkunastu miejscach naszego województwa i niedowiarku zapytaj o cenę cementu tel. 58 349 55 60

Kolejny kmiot na forum....

Twój trudny przykład cenowy z cementem nie jest cechą ogólną dla wszystkich...

Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł

Ja w Toruniu tez kupowalem za 460, w innej hurtowni moglbym kupic za 440 ale bym za transport wiecej zaplacil a tam mialem swoj i to przy okazji razem z BK 24 kupowanym za 12 zeta

kilka dni wczesniej kupowalem po 440 choc u mnie na wsi babka ma po 560 zeta i tez ludzie kupuja

Wracając do tematu. Mi udało się już kupić całość BK 24 biały w Castoramie w Skierniewicach (ostatnia cena 12,41 zł. ).

A dziś też w Castoramie kupiłem na ściany wewnętrzne BK 11.5 biały w cenie 7,98 zł. sztuka. Producent H + H ale sprowadzony z Niemiec.

Z tego co się orientowałem na składach w mojej okolicy (np. Koluszki BK 24 mają po 13.50 a BK 12 po 8 zł. i nie ma już problemu z jego dostaniem.

Tak więc wydaje mi się, że ceny mat. na ściany wyhamowały.

Za to zaskoczony jestem cenami styropianu na ocieplenie ścian u mnie w okolic m3 kosztuje, aż 214 zł.(w zeszłym roku kosztował 100 zł.)

Pozdrawiam wszystkich :) a w szczególności lekko zacietrzewionych na siebie moich przedmówców, którzy w swych wypowiedziach na forum ogólnym dali popis swojej głupoty obrzucając się różnymi inwektywami i epitetami. I po co takie nerwy. Mało macie problemów z budową? :wink:

I ta umowa wystarcza aby zainkasować od klienta drugie tyle nawet bez kiwnięcia palcem... Odbierasz własnym transportem z placu producenta, załadunek wykonują pracownicy producenta i płacisz dwa razy wiecej niż u producenta, tylko dlatego że cwany znajomek producenta wykonał papierkową robotę.

Podobnie jak w spółkach węglowych...

witam

cena w regionie lodzkim - rzut beretem do gorzkowickiego H+H - 59/24 -15 zł/brutto(obecnie niedostepny , jest szary tez od nich za 13 ) 59/12 -6,20

koszmar...

a hurtownie dostaja obecnie tylko na inwestycje ( umowy jako takiej nie ma juz - wszystkie rozwiazano , sa przydzialy :-? a zamiast umowy jest "oferta cenowa" ...

ponoc nie daja rady z zamowieniami a zakald w gorzkowicach bedzie remontowany i otwarta nowa , kolejna linia produkcyjna :

Niniejszym chcielibyśmy Państwa poinformować, że produkcja w naszym zakładzie w Gorzkowicach zostanie wstrzymana ze względu na przeprowadzenie obszernych prac modernizacyjnych rozpoczynających się od dnia 1 września 2007 roku.

Po modernizacji nasz zakład w Gorzkowicach będzie spełniał najwyższe standardy technologiczne, a my będziemy w stanie wyprodukować bloczki z betonu komórkowego o najwyższej jakości. Nowa jakość będzie odpowiadała jakości bloczków wyprodukowanych przez naszych kolegów w Niemczech, które być może mieliście Państwo przyjemność już od nas otrzymać.

Jeśli modernizacja przebiegnie zgodnie z planem, produkcja w zakładzie w Gorzkowicach zostanie uruchomiona od kwietnia 2008 roku. Będziemy wtedy w stanie dostarczyć Państwu bloczków z betonu komórkowego o najwyższej jakości.

Z pewnością nie jest to zbyt korzystny moment, w związku z aktualnym niedoborem bloczków z betonu komórkowego, aby zatrzymywać produkcję ze względu na modernizację, niemniej jednak niniejsza modernizacja została zaplanowana już dawno temu.

W czasie przestoju zakładu postaramy się, jak najlepiej potrafimy, sprostać Państwa oczekiwaniom oferując Państwu bloczki z betonu komórkowego z niemieckich zakładów. W związku z zatrzymaniem produkcji oraz z aktualnie bardzo dużym stanem zamówień niestety nie będziemy mogli od dnia 1 czerwca 2007 przyjmować żadnych nowych zleceń. Natomiast do dnia 31 sierpnia 2007 roku postaramy się zrealizować już istniejące zamówienia.

Odpowiednio wcześniej zostaną Państwo przez nas poinformowani o dokładnym terminie uruchomienia produkcji w zakładzie w Gorzkowicach. Liczymy na Państwa zrozumienie i na dalszą dobrą i długoletnią współpracę.

• 1 month później...