pierwek 28.05.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dyskutujemy na temat cen materiałów budowlanych - nie paliw, o ile wiem w budowlance nie ma organizacji typu OPEC która kontroluje wydobycie / ceny ropy... Podwyżki cen materiałów budowlanych nie wpłynęły niekorzystnie na gospodarkę - budowlanka rozwija się dynamicznie i jak ktoś zauważył kilka postów wyżej im wyższe ceny tym państwo ma większe wpływy I jesteśpewien że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki? Moje gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 28.05.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dyskutujemy na temat cen materiałów budowlanych - nie paliw, o ile wiem w budowlance nie ma organizacji typu OPEC która kontroluje wydobycie / ceny ropy... Podwyżki cen materiałów budowlanych nie wpłynęły niekorzystnie na gospodarkę - budowlanka rozwija się dynamicznie i jak ktoś zauważył kilka postów wyżej im wyższe ceny tym państwo ma większe wpływy I jesteśpewien że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki? Moje gratulacje! W którym miejscu napisałem "że podwyżka tony cementu z 400zł na 700zł w miesiąc służy dalszemu dynamicznemu rozwojowi budownictwa i gospodarki?" Napisałem że podwyżki nie wpłynęły niekorzystnie na rozwój budownictwa... Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.05.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł Wybacz ale nie wierzę, że w pierwszej lepszej. Nie sądzę żeby były takie różnice w cenie między Gdańskiem a Wrocławiem. Może po prostu miałeś farta i kupiłeś cement ze starej dostawy. Widocznie w okolicach Wrocławia więcej się buduje. Albo przyśniło Ci się, że kupiłeś w tej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 28.05.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł Wybacz ale nie wierzę, że w pierwszej lepszej. Nie sądzę żeby były takie różnice w cenie między Gdańskiem a Wrocławiem. Może po prostu miałeś farta i kupiłeś cement ze starej dostawy. Widocznie w okolicach Wrocławia więcej się buduje. Albo przyśniło Ci się, że kupiłeś w tej cenie... Zadzwoń więc do BAT który ma oddziały w kilkunastu miejscach naszego województwa i niedowiarku zapytaj o cenę cementu tel. 58 349 55 60 Albo przyśniło Ci się, że kupiłeś w tej cenie... Kolejny kmiot na forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Porotherm jest po 10,80 zł Wybacz ale nie wierzę, że w pierwszej lepszej. Nie sądzę żeby były takie różnice w cenie między Gdańskiem a Wrocławiem. Może po prostu miałeś farta i kupiłeś cement ze starej dostawy. Widocznie w okolicach Wrocławia więcej się buduje. Albo przyśniło Ci się, że kupiłeś w tej cenie... Twój trudny przykład cenowy z cementem nie jest cechą ogólną dla wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 BK w Redzie koło Gdyni 3 tygodnie temu był po 15 zł handlowcy przyznali że 70% produkcji idzie na Ukrainę... Czyli Ukraińcy więcej płacą i dlatego tam sie sprzedaje. No chyba że "zmusili" producentów do niskich cen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.05.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dzisiaj zamawiałem cement w pierwszej lepszej hurtowni w Gdańsku po 460 zł Ja w Toruniu tez kupowalem za 460, w innej hurtowni moglbym kupic za 440 ale bym za transport wiecej zaplacil a tam mialem swoj i to przy okazji razem z BK 24 kupowanym za 12 zeta kilka dni wczesniej kupowalem po 440 choc u mnie na wsi babka ma po 560 zeta i tez ludzie kupuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ale kiedy ??ja kupowałem po 383zł ale to było w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.05.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ale kiedy ?? ja kupowałem po 383zł ale to było w kwietniu 440-460 w polowie kwietnia jutro mi wioza po 480 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 31.05.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Wracając do tematu. Mi udało się już kupić całość BK 24 biały w Castoramie w Skierniewicach (ostatnia cena 12,41 zł. ). A dziś też w Castoramie kupiłem na ściany wewnętrzne BK 11.5 biały w cenie 7,98 zł. sztuka. Producent H + H ale sprowadzony z Niemiec. Z tego co się orientowałem na składach w mojej okolicy (np. Koluszki BK 24 mają po 13.50 a BK 12 po 8 zł. i nie ma już problemu z jego dostaniem. Tak więc wydaje mi się, że ceny mat. na ściany wyhamowały. Za to zaskoczony jestem cenami styropianu na ocieplenie ścian u mnie w okolic m3 kosztuje, aż 214 zł.(w zeszłym roku kosztował 100 zł.) Pozdrawiam wszystkich a w szczególności lekko zacietrzewionych na siebie moich przedmówców, którzy w swych wypowiedziach na forum ogólnym dali popis swojej głupoty obrzucając się różnymi inwektywami i epitetami. I po co takie nerwy. Mało macie problemów z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ja kupowałem styropian w listopadzie i m3 kosztował 170zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.06.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Pierwek, gdzie kupowałeś cement w tej cenie? Może być na priva.Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.06.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Przypominam że wątek jest o cenie betonu komórkowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ballah 09.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 super okazja:http://www.allegro.pl/item203666731_gazobeton_beton_komorkowy_polski_producent_.htmlI ZUPEŁNIE BEZ OKAZJI http://www.ecobet.pl/ceny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 10.06.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 problem w tym, że w cenach producenta nie kupisz! Cegły starczają tylko dla hurtowników którzy maja podpisane stosowne umowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ballah 11.06.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I ta umowa wystarcza aby zainkasować od klienta drugie tyle nawet bez kiwnięcia palcem... Odbierasz własnym transportem z placu producenta, załadunek wykonują pracownicy producenta i płacisz dwa razy wiecej niż u producenta, tylko dlatego że cwany znajomek producenta wykonał papierkową robotę.Podobnie jak w spółkach węglowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 12.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam cena w regionie lodzkim - rzut beretem do gorzkowickiego H+H - 59/24 -15 zł/brutto(obecnie niedostepny , jest szary tez od nich za 13 ) 59/12 -6,20 koszmar... a hurtownie dostaja obecnie tylko na inwestycje ( umowy jako takiej nie ma juz - wszystkie rozwiazano , sa przydzialy a zamiast umowy jest "oferta cenowa" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 12.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A na jakiej podstawie rozwiązano? Zerwano raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 12.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 ponoc nie daja rady z zamowieniami a zakald w gorzkowicach bedzie remontowany i otwarta nowa , kolejna linia produkcyjna : Niniejszym chcielibyśmy Państwa poinformować, że produkcja w naszym zakładzie w Gorzkowicach zostanie wstrzymana ze względu na przeprowadzenie obszernych prac modernizacyjnych rozpoczynających się od dnia 1 września 2007 roku.Po modernizacji nasz zakład w Gorzkowicach będzie spełniał najwyższe standardy technologiczne, a my będziemy w stanie wyprodukować bloczki z betonu komórkowego o najwyższej jakości. Nowa jakość będzie odpowiadała jakości bloczków wyprodukowanych przez naszych kolegów w Niemczech, które być może mieliście Państwo przyjemność już od nas otrzymać.Jeśli modernizacja przebiegnie zgodnie z planem, produkcja w zakładzie w Gorzkowicach zostanie uruchomiona od kwietnia 2008 roku. Będziemy wtedy w stanie dostarczyć Państwu bloczków z betonu komórkowego o najwyższej jakości.Z pewnością nie jest to zbyt korzystny moment, w związku z aktualnym niedoborem bloczków z betonu komórkowego, aby zatrzymywać produkcję ze względu na modernizację, niemniej jednak niniejsza modernizacja została zaplanowana już dawno temu.W czasie przestoju zakładu postaramy się, jak najlepiej potrafimy, sprostać Państwa oczekiwaniom oferując Państwu bloczki z betonu komórkowego z niemieckich zakładów. W związku z zatrzymaniem produkcji oraz z aktualnie bardzo dużym stanem zamówień niestety nie będziemy mogli od dnia 1 czerwca 2007 przyjmować żadnych nowych zleceń. Natomiast do dnia 31 sierpnia 2007 roku postaramy się zrealizować już istniejące zamówienia.Odpowiednio wcześniej zostaną Państwo przez nas poinformowani o dokładnym terminie uruchomienia produkcji w zakładzie w Gorzkowicach. Liczymy na Państwa zrozumienie i na dalszą dobrą i długoletnią współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 15.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Za Bk Ytonga 24 108 zeta za mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts