iwa 12.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ja zaczynam w najbliższym czasie i mi ręce opadają, ciągle słyszę boom w budownictwie, wykonawca powiedział mi ok 60000 z pokrytym dachem dwuspadowym papą, w tym fundamenty, wykonawca napomniał że BK 8,4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 wykonawca napomniał że BK 8,4 zł tanio jak barszcz, no chyba ze realizacja zamowienie we wrzesniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ostrołęka, z dnia 10.04.2007 Ytong 24 - >13 zł. jak uda się kupic Zwykły BK 24 - 12 zł jak uda się kupic Pomijajac cenę brak towaru Cena u producenta wzrosła o 50 groszy a u hurtowników o 6-7zł tyle zysku maja na czysto. Informacje sprawdzone u źródła. Jedyna rada to przeczekać wszystkich tych spekulantów. Nie kupować i czekać. Widzę coraz więcej składów gdzie jest dużo gazobetonu ale nikt nie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 13.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 dokładnie wczoraj dzwoniłem do Kozienić i cena majowa nie będzie większa niż 9.50 netto. A jakiś Palancina próbuje naciągnąć ludzi na allegro po 14.00 zeta netto. niech mu ten beton zlasuje sie na miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ostrołęka, z dnia 10.04.2007 Ytong 24 - >13 zł. jak uda się kupic Zwykły BK 24 - 12 zł jak uda się kupic Pomijajac cenę brak towaru Cena u producenta wzrosła o 50 groszy a u hurtowników o 6-7zł tyle zysku maja na czysto. Informacje sprawdzone u źródła. Jedyna rada to przeczekać wszystkich tych spekulantów. Nie kupować i czekać. Widzę coraz więcej składów gdzie jest dużo gazobetonu ale nikt nie kupuje. tak, pewnie, nie kupowac - chalupe sobie z piasku ulepie albo z trzciny jak widzisz takie sklady to wjedz i sie zapytaj o termin oczekiwania. wszystko co na skladzie jest w wiekszosci zamowione lub nawet sprzedane w zeszlym roku nikt sie takich wariactw nie spodziewal wiec jak szlo sie w listopadzie do takiej hurtowni, kupowalo pewnie BK24 za 6 zeta, placilo gotowka i mowilo, ze odbierze sie w przyszlym roku jak zrobia fundammenty czy piwnica i whurtownik sie cieszyl ze pogonil, zarobil tylko troche mu na placu postoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2007 13.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 witam.smiac mi sie chce jak czytam te posty.bk24 w swierzach gornych jest caly czas po 6,40zljesli ktos jest zainteresowany to moge zalatwic,oczywiscie z jakims zarobkiempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 witam.smiac mi sie chce jak czytam te posty. bk24 w swierzach gornych jest caly czas po 6,40zl jesli ktos jest zainteresowany to moge zalatwic,oczywiscie z jakims zarobkiem pozdrawiam tania i smaczna wodka w rosji kosztuje mniej niz 10 zeta chce ktos? jest polska a i polska b, wchodzi nawet c nie porownuj prosze cen jak kogos nie stac na budowanie to nie kupuje wiec hurtownicy nie szaleja MIŁEGO ŚMIANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 13.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 witam.smiac mi sie chce jak czytam te posty. bk24 w swierzach gornych jest caly czas po 6,40zl jesli ktos jest zainteresowany to moge zalatwic,oczywiscie z jakims zarobkiem pozdrawiam tania i smaczna wodka w rosji kosztuje mniej niz 10 zeta chce ktos? jest polska a i polska b, wchodzi nawet c nie porownuj prosze cen jak kogos nie stac na budowanie to nie kupuje wiec hurtownicy nie szaleja MIŁEGO ŚMIANIA Obrońca hurtowników się znalazł. 5zł zysku na jednym pustaku to jeszcze mało to może od razu 7 albo 10zł zawsze jakiś głupi się znajdzie. Uważam ze aptekarze też powinni podnieść ceny leków zwiększając marże o 150% jak kogoś nie będzie stać to nie kupi. Przecież to takie proste. Najwyżej chory nie przeżyje do lata. To że są takie ceny jest spowodowane tylko i wyłącznie zachłannością hurtowników. Ceny gazobetonu u producenta od zeszłego roku wzrosły o ok. 50-70gr ale nie 6-7zł na jednej sztuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 13.04.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 spokojnie już tanieje BK po 24*24*59 po 9,50 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawllo29 14.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Pod koniec marca zlapałem ostatnie osiem palet z hurtowni po 8.80 o następnych dostawach przybąkiwali w oklicy maja a i ceny nie potrafili określić, nawet zaliczek nie biorą tylko zapisują. Zapisałem się chyba w 30 miejscach. W oklicy Wołomina betonu komórkowego jak na lekarstwo a ten który stoi jest po 12 zł i chętnych nie ma. Kupuje tylko ten który ma majstrów za pasem. Każdy ma nadzieje że będzie tanieć. Na moje pytanie na składzie "kiedy będzie tańszy " odpowiadają że tańszy to już był, teraz ma być tylko drożej. Zamówiłem w Białymstoku przez znajomego 1400 szt po 11 mają przywieźć w środe. Majstry przychodzą w maju. Mówie wam masakra totalna z tym betonem komórkowym. Pozdrawiam wszystkich inwestorówP.s cegła pełna w moich stronach na składach po 1-1,2,również jak na lekarstwo. W zeszłym roku była po 48 groszy i to 1 gatunek. Jeszcze raz mówie massssakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Obrońca hurtowników się znalazł. 5zł zysku na jednym pustaku to jeszcze mało to może od razu 7 albo 10zł zawsze jakiś głupi się znajdzie. Uważam ze aptekarze też powinni podnieść ceny leków zwiększając marże o 150% jak kogoś nie będzie stać to nie kupi. Przecież to takie proste. Najwyżej chory nie przeżyje do lata. To że są takie ceny jest spowodowane tylko i wyłącznie zachłannością hurtowników. Ceny gazobetonu u producenta od zeszłego roku wzrosły o ok. 50-70gr ale nie 6-7zł na jednej sztuce. to jest wolny rynek i akurat w tej branzy Pansto palcy maczac nie bedzie w przeciwienstwie do lekarstw nie porownuj wakacji na malediwach z kilogramem sledzi z beczki bo to wiele wspolnego nie ma ja kupuje towar (nie budowlanka) z chin i sprzedaje go z zarobkiem pod 1000% (tysiac zeby nie bylo ze zjadlem 1 zero) jak nie bedzie chetnych lub pojai sie ostra konkurencja to zjedziemy z cen jak nie to po co?????????????? milego studiowania ekonomii (prawo popytu i podazy i takie tam inne bzdety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 16.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Czesc Podajcie proszę jakiś namiar na producenta lub hurtownię suporexu. Z góry dziękuje EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 16.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Obrońca hurtowników się znalazł. 5zł zysku na jednym pustaku to jeszcze mało to może od razu 7 albo 10zł zawsze jakiś głupi się znajdzie. Uważam ze aptekarze też powinni podnieść ceny leków zwiększając marże o 150% jak kogoś nie będzie stać to nie kupi. Przecież to takie proste. Najwyżej chory nie przeżyje do lata. To że są takie ceny jest spowodowane tylko i wyłącznie zachłannością hurtowników. Ceny gazobetonu u producenta od zeszłego roku wzrosły o ok. 50-70gr ale nie 6-7zł na jednej sztuce. to jest wolny rynek i akurat w tej branzy Pansto palcy maczac nie bedzie w przeciwienstwie do lekarstw nie porownuj wakacji na malediwach z kilogramem sledzi z beczki bo to wiele wspolnego nie ma ja kupuje towar (nie budowlanka) z chin i sprzedaje go z zarobkiem pod 1000% (tysiac zeby nie bylo ze zjadlem 1 zero) jak nie bedzie chetnych lub pojai sie ostra konkurencja to zjedziemy z cen jak nie to po co?????????????? milego studiowania ekonomii (prawo popytu i podazy i takie tam inne bzdety) JASNE - A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 JASNE - A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA ..... odnosnie czego ta wypowiedz bo chwilowo nie mam wrozki w biurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 17.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 JASNE - A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA ..... odnosnie czego ta wypowiedz bo chwilowo nie mam wrozki w biurze? Odnośnie Twojej 1000% marży. Troszkę mnie to śmieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 17.04.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 JASNE - A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA ..... odnosnie czego ta wypowiedz bo chwilowo nie mam wrozki w biurze? Odnośnie Twojej 1000% marży. Troszkę mnie to śmieszy. Marża 1000% ? tak, ze świstakiem to jednak pi0tr ma racje ! Mogę się założyć, że nawet 100% marży z tego handlu chińskiego nie uda się uzyskać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.04.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 JASNE - A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA ..... odnosnie czego ta wypowiedz bo chwilowo nie mam wrozki w biurze? Odnośnie Twojej 1000% marży. Troszkę mnie to śmieszy. jak to mowia gdzie 2 polakow tam 3 opinie ja pisze - Ty piszesz, ze jestem klamca - milo - jakie masz podstawy aby tak pisac? sa kolego takie branze gdzie mozna znacznie wiecej wycisnac niz tysiac procent. zanim zaczalem pracowac tam gdzie pracuje tez to dla mnie bylo smieszne jesli handlujesz czyms czego praktycznie nikt w kraju nie ma i kupujesz to bezposrednio u hinskiego producenta bez absolunie zadnych posrednikow oraz sciagasz to transportm morskim jakies 2,5 miesiaca to tysiac procent mrzy nie jest rewelacja to cos co kupuje razem ze wszystkim kosztuje mnie 0,69 dolara amerykanskiego a sprzedaje to po 22 zeta i to w poteznych ilosciach pracowalem dawno temu w sklepie sportowym: markowe buty na sklepie mialy 70-100% a kupowane byly u Polskiego dystrybutowa. wtej brazny jest straszna konkurencja a 100% marze standardem wole nie wiedziec ile te buty kosztuja w chinach gdzie wszystkie sie produkuje jak nastepnym razem powiesz ze ktos jest klamca to sie prosze przez chwile sie zastanow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 18.04.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 no to policzmy tą marżę: 0,69 * 3 zł/$ = 2,07 zł - to cena zakupu cena sprzedaży = 22 zł marża : (22-2,07)/22*100% = 90,59 % Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 no to policzmy tą marżę: 0,69 * 3 zł/$ = 2,07 zł - to cena zakupu cena sprzedaży = 22 zł marża : (22-2,07)/22*100% = 90,59 % Pozdrawiam 2,07zeta + 90,59% marzy = 3,94zeta cos nie tak ale z matmy nalepszy nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 18.04.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 no to policzmy tą marżę: 0,69 * 3 zł/$ = 2,07 zł - to cena zakupu cena sprzedaży = 22 zł marża : (22-2,07)/22*100% = 90,59 % Pozdrawiam 2,07zeta + 90,59% marzy = 3,94zeta cos nie tak ale z matmy nalepszy nie jestem Maksymalna marża tj. 100% jest możliwa do zrealizowania tylko wtedy jeżeli cena zakupu jest zero. Czyli np. sprzedajemy coś kradzionego hehehe, a 1000% to już nie wiem. Ale tak naprawdę to po ile płacicie za BK ? , ile się czeka na dostawę ? napiszcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts