Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje beton komorkowy

jld

Recommended Posts

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maksymalna marża tj. 100% jest możliwa do zrealizowania tylko wtedy jeżeli cena zakupu jest zero. Czyli np. sprzedajemy coś kradzionego hehehe, a 1000% to już nie wiem.

Ale tak naprawdę to po ile płacicie za BK ? , ile się czeka na dostawę ? napiszcie coś

czyli 100% marzy bedzie jak mamy za zero "kupione" (np. kradzione czy znalezione) a sprzedane za ile? (zlotowke, dwie czy tysiac?)

a propos BK to jak bys znow chcial napisac ze klamie to moge Ci wyslac maile fakture gdzie wczoraj kupilem w hurtowni po 7,00 brutto - chcesz zobaczyc czy od razu napiszesz, ze klamie?

EOT

dyskusja jak dla mnie nie jest na odpowiednim poziomie wiec do widzenia w kolejnym

Planuję rozpoczęcie budowy w sierpniu. Jeżdżę od składu do składu i tylko się wku.....wiam.

Nikt nic nie wie kiedy i za ilę BK będzie. To jest jakaś zmowa producentów, którzy wykupili nasze zakłady budowlane i teraz robia sobie co chca i dyktują ceny jakie chcą.

W jednym ze składów budowlanych w moim mieście zapropnowali mi sprowadzenie w ciągu 2 tyg. BK 24 z Niemiec w cenie 130 zł. m2 ściany.

Beton podobno lepszy jakościowo niz z Polski.

Rozważam ostatnio całkiem poważnie robienie scian z pustaka ceramicznego, bo jak sie orientuje nie ma na razie kłopotu z jego kupieniem i cena z m2 ściany wychodzi już od 150 zł.

Pozdrawiam/

Moze sprobuj cos sprowadzić, w czechach chyba tez powoli brakuje towaru, ale na węgrzech chyba cały czas jest. Porotherm 25 p+w jest tam po 322 ft za sztukę netto = 6 pln z ichniejszym Vat'em (20%) (http://www.e-tuzep.hu/index.php?act=listman&id=24). Nie sprawdzałem dostępnosci, ale gra chyba warta świeczki. Transport z tamtąd będzie pewnie kosztował z 800 Eur za Tira, na tira wchodzi ok. 1400 sztuk, czyli cena z transportem more-less 8-8,5 PLN za sztukę => ok. 95 pln za m2 ściany. Na 200-300 metrach ściany troszkę można zaoszczędzić...

Pozdro

Dawid

witam.smiac mi sie chce jak czytam te posty.

bk24 w swierzach gornych jest caly czas po 6,40zl

jesli ktos jest zainteresowany to moge zalatwic,oczywiscie z jakims zarobkiem

pozdrawiam

witam

a na Śląsk -Tychy - to za ile moglibyście dowieść BK 36 ( najchętniej solbet) ?

na 216 m2 ścian zewn.

pozdr.

megi

Wiecie co,tak siedze i czytam Wasze posty i płakać mi się chce i smiać.Ale oczywiście nie z Was ,tylko z tej sytuacji jaka panuje z materiałami budowlanymi.My dopiero zaczynamy latem i stopniowo,rok po roku bo nie mamy aż tyle kasy na raz.

Toż to jest do H... nie podobne.

Wróciły czasy za komuny.Jakieś zapisy na zeszyty,coś jest ale nie ma ,a jak jest to i 3 razy droższe.Gdzieś w wątku przeczytałam ,że ktoś nie ma jeszcze fundamentów a cegły czy czegoś tam też nie ma ,bo akurat nie ma na składach,ale kupił już materiał na dach bo był ,a nie wiadomo czy bedzie póżniej :lol: :lol: :lol: kupa śmiechu

To jak za komuny,gdzie zamiast papieru toaletowego w kibelku ,figurowała pocięta gazeta ,a jak już gdzieś ten papier rzucili to leciała cała rodzina :lol:

Kto nakęca tą sytuacje ?

Pan budowa2007 to pewnie coś kręci z tą ceną 6,50.- jak inni piszą,że jest po 9.- a nawet 18.- :o czytam te posty i nic nie rozumiem.Skąd te ceny do cholery?

A mi dziś udało się dostać 864 szt BK 24 po 11.30 zł. w Castoramie.

I jestem przeszczęsliwy. Choć zamawiałem 2 tys. szt.

Dodam, że byłem zapisany na zeszyt od ok. 2 miesięcy.

Pocieszono mnie, że resztę napewno dostanę choć nie wiadomo czy w tej cenie (prawdopodobnie będzie nadal drożej).

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Chyba ścianki działowe zrobię z niemieckiego porotermu . Znalazłem w jednym miejscu połówki suporeksu po ...9,80 zł/szt . Aż mnie zamurowało , usiadłem i za chwilę wstałem i wyszedłem - niech się p....

To cały musi kosztować z 18 zł - a ja w styczniu płaciłem 6,90 .

Chyba bydownictwo musi się załamać przy takich cenach .

A co będzie jak zacznie się budowa stadionów i autostrad ???????????

Wiecie co,tak siedze i czytam Wasze posty i płakać mi się chce i smiać.Ale oczywiście nie z Was ,tylko z tej sytuacji jaka panuje z materiałami budowlanymi.My dopiero zaczynamy latem i stopniowo,rok po roku bo nie mamy aż tyle kasy na raz.

Toż to jest do H... nie podobne.

Wróciły czasy za komuny.Jakieś zapisy na zeszyty,coś jest ale nie ma ,a jak jest to i 3 razy droższe.Gdzieś w wątku przeczytałam ,że ktoś nie ma jeszcze fundamentów a cegły czy czegoś tam też nie ma ,bo akurat nie ma na składach,ale kupił już materiał na dach bo był ,a nie wiadomo czy bedzie póżniej :lol: :lol: :lol: kupa śmiechu

To jak za komuny,gdzie zamiast papieru toaletowego w kibelku ,figurowała pocięta gazeta ,a jak już gdzieś ten papier rzucili to leciała cała rodzina :lol:

Kto nakęca tą sytuacje ?

Pan budowa2007 to pewnie coś kręci z tą ceną 6,50.- jak inni piszą,że jest po 9.- a nawet 18.- :o czytam te posty i nic nie rozumiem.Skąd te ceny do cholery?

Zgadzam się z opinią o cenach. Sądzę że jesteśmy ofiarami zmowy cenowej producentów i pośredników.Celowo wstrzymuje się dostawę aby stworzyć wrażenie braków a co za tym idzie podnieść cenę. Mimo to nie jesteśmy bezbronni. Jeżeli ktoś nie musi wybudować się szybko to może wstrzymać na pewien okres budowę i poczekać aż magazynowanie niesprzedanego towaru będzie przynosić straty, a co za tym idzie obniżkę cen. Dzisiaj sprzedawca oferujący mi cement po 560 zł za tonę zrobił oczy jak jaja, gdy powiedziałem mu , że za taką cenę dziękuję i poczekam. Piękny widok. Ponadto zastanawiam się co na to minister od budownictwa i rząd, gdy jawna spekulacja kwitnie. Kto za to bierze w łapę.