budowa2007 19.04.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ja moge zalatwic po 8,40zł czt wym 24*24*59 okres oczekiwania około 1 miesiąca.tel 516052960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Maksymalna marża tj. 100% jest możliwa do zrealizowania tylko wtedy jeżeli cena zakupu jest zero. Czyli np. sprzedajemy coś kradzionego hehehe, a 1000% to już nie wiem. Ale tak naprawdę to po ile płacicie za BK ? , ile się czeka na dostawę ? napiszcie coś czyli 100% marzy bedzie jak mamy za zero "kupione" (np. kradzione czy znalezione) a sprzedane za ile? (zlotowke, dwie czy tysiac?) a propos BK to jak bys znow chcial napisac ze klamie to moge Ci wyslac maile fakture gdzie wczoraj kupilem w hurtowni po 7,00 brutto - chcesz zobaczyc czy od razu napiszesz, ze klamie? EOT dyskusja jak dla mnie nie jest na odpowiednim poziomie wiec do widzenia w kolejnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 wczoraj zapłaciłam za bk 12zl/szt! (Białystok) i to po znajomosci!!!!! w składach pustki, zapisy, kolejki.... w mieście buduja sie 3 wielkie hipermarkety, a producenci wysyłaja towar jeszcze na Litwę i Ukrainę nikt nie wie kiedy ceny spadną..... czy wogóle to nastąpi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 21.04.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Planuję rozpoczęcie budowy w sierpniu. Jeżdżę od składu do składu i tylko się wku.....wiam.Nikt nic nie wie kiedy i za ilę BK będzie. To jest jakaś zmowa producentów, którzy wykupili nasze zakłady budowlane i teraz robia sobie co chca i dyktują ceny jakie chcą. W jednym ze składów budowlanych w moim mieście zapropnowali mi sprowadzenie w ciągu 2 tyg. BK 24 z Niemiec w cenie 130 zł. m2 ściany.Beton podobno lepszy jakościowo niz z Polski. Rozważam ostatnio całkiem poważnie robienie scian z pustaka ceramicznego, bo jak sie orientuje nie ma na razie kłopotu z jego kupieniem i cena z m2 ściany wychodzi już od 150 zł. Pozdrawiam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.04.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Moze sprobuj cos sprowadzić, w czechach chyba tez powoli brakuje towaru, ale na węgrzech chyba cały czas jest. Porotherm 25 p+w jest tam po 322 ft za sztukę netto = 6 pln z ichniejszym Vat'em (20%) (http://www.e-tuzep.hu/index.php?act=listman&id=24). Nie sprawdzałem dostępnosci, ale gra chyba warta świeczki. Transport z tamtąd będzie pewnie kosztował z 800 Eur za Tira, na tira wchodzi ok. 1400 sztuk, czyli cena z transportem more-less 8-8,5 PLN za sztukę => ok. 95 pln za m2 ściany. Na 200-300 metrach ściany troszkę można zaoszczędzić... Pozdro Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski77 23.04.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 mi udało się załatwić jedno auto bk po 11,7 zł ale następne mają być o około 10% drozsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2007 23.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 po 10,50 moge dowieść kazda ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 po 10,50 moge dowieść kazda ilość poprosze 200 sztuk w okolice Torunia kiedy moge sie spodziewac i jak mam zaplacic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 24.04.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 YTONG 11,5 cm- 5,8zl. Kupione w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi 28 24.04.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam.smiac mi sie chce jak czytam te posty. bk24 w swierzach gornych jest caly czas po 6,40zl jesli ktos jest zainteresowany to moge zalatwic,oczywiscie z jakims zarobkiem pozdrawiam witam a na Śląsk -Tychy - to za ile moglibyście dowieść BK 36 ( najchętniej solbet) ? na 216 m2 ścian zewn. pozdr. megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 25.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów załatwiał już interesy z budowa2007, który od kilkunastu dni oferuje BK po bardzo atrakcyjnej cenie.Mam pytanie czy, któś już od niego ten BK kupił i jak ocenia załatwianie z tym Panem interesów?Proszę o pilną odpowiedź!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzisiejsze odpytanie składów na trasie Czosnów-Nowy Dwór-Pomiechówek dało wyniki od 14,9 do 18złAle mam zamówione na 90% po 9,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 27.04.2007 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 WitamPo długim weekendzie mam zamiar kupić szary beton komórkowyz Ecobetu,cena jaką mi zaproponowano to 8 zł za sztuke (24x24x59)czy warto,a może czekać na biały beton komórkowy który niewiadomo kiedy będzie i po ile.Proszę o wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 27.04.2007 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wiecie co,tak siedze i czytam Wasze posty i płakać mi się chce i smiać.Ale oczywiście nie z Was ,tylko z tej sytuacji jaka panuje z materiałami budowlanymi.My dopiero zaczynamy latem i stopniowo,rok po roku bo nie mamy aż tyle kasy na raz. Toż to jest do H... nie podobne. Wróciły czasy za komuny.Jakieś zapisy na zeszyty,coś jest ale nie ma ,a jak jest to i 3 razy droższe.Gdzieś w wątku przeczytałam ,że ktoś nie ma jeszcze fundamentów a cegły czy czegoś tam też nie ma ,bo akurat nie ma na składach,ale kupił już materiał na dach bo był ,a nie wiadomo czy bedzie póżniej kupa śmiechu To jak za komuny,gdzie zamiast papieru toaletowego w kibelku ,figurowała pocięta gazeta ,a jak już gdzieś ten papier rzucili to leciała cała rodzina Kto nakęca tą sytuacje ? Pan budowa2007 to pewnie coś kręci z tą ceną 6,50.- jak inni piszą,że jest po 9.- a nawet 18.- czytam te posty i nic nie rozumiem.Skąd te ceny do cholery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 (...).Skąd te ceny do cholery? Z parcia chętnych na towar.... Mam okazję wykonywac różne prace np. w cementowniach i obecnie od zimy są tam odwołane wszystkie przestoje technologiczne. Produkcja ponad wszystko. Czyli zbyt jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 27.04.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A mi dziś udało się dostać 864 szt BK 24 po 11.30 zł. w Castoramie.I jestem przeszczęsliwy. Choć zamawiałem 2 tys. szt.Dodam, że byłem zapisany na zeszyt od ok. 2 miesięcy.Pocieszono mnie, że resztę napewno dostanę choć nie wiadomo czy w tej cenie (prawdopodobnie będzie nadal drożej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 07.05.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 I co, dalej takie ceny powyzej 12-14 zł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.05.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Zabrakło mi około 4 palety połówek betonu komórkowego - czy ktoś wie gdzie teraz można to dostać ( potrzebne na już ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Chyba ścianki działowe zrobię z niemieckiego porotermu . Znalazłem w jednym miejscu połówki suporeksu po ...9,80 zł/szt . Aż mnie zamurowało , usiadłem i za chwilę wstałem i wyszedłem - niech się p....To cały musi kosztować z 18 zł - a ja w styczniu płaciłem 6,90 .Chyba bydownictwo musi się załamać przy takich cenach .A co będzie jak zacznie się budowa stadionów i autostrad ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor Agi 08.05.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Wiecie co,tak siedze i czytam Wasze posty i płakać mi się chce i smiać.Ale oczywiście nie z Was ,tylko z tej sytuacji jaka panuje z materiałami budowlanymi.My dopiero zaczynamy latem i stopniowo,rok po roku bo nie mamy aż tyle kasy na raz. Toż to jest do H... nie podobne. Wróciły czasy za komuny.Jakieś zapisy na zeszyty,coś jest ale nie ma ,a jak jest to i 3 razy droższe.Gdzieś w wątku przeczytałam ,że ktoś nie ma jeszcze fundamentów a cegły czy czegoś tam też nie ma ,bo akurat nie ma na składach,ale kupił już materiał na dach bo był ,a nie wiadomo czy bedzie póżniej kupa śmiechu To jak za komuny,gdzie zamiast papieru toaletowego w kibelku ,figurowała pocięta gazeta ,a jak już gdzieś ten papier rzucili to leciała cała rodzina Kto nakęca tą sytuacje ? Pan budowa2007 to pewnie coś kręci z tą ceną 6,50.- jak inni piszą,że jest po 9.- a nawet 18.- czytam te posty i nic nie rozumiem.Skąd te ceny do cholery? Zgadzam się z opinią o cenach. Sądzę że jesteśmy ofiarami zmowy cenowej producentów i pośredników.Celowo wstrzymuje się dostawę aby stworzyć wrażenie braków a co za tym idzie podnieść cenę. Mimo to nie jesteśmy bezbronni. Jeżeli ktoś nie musi wybudować się szybko to może wstrzymać na pewien okres budowę i poczekać aż magazynowanie niesprzedanego towaru będzie przynosić straty, a co za tym idzie obniżkę cen. Dzisiaj sprzedawca oferujący mi cement po 560 zł za tonę zrobił oczy jak jaja, gdy powiedziałem mu , że za taką cenę dziękuję i poczekam. Piękny widok. Ponadto zastanawiam się co na to minister od budownictwa i rząd, gdy jawna spekulacja kwitnie. Kto za to bierze w łapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts