Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje beton komorkowy

jld

Recommended Posts

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w kolo wszyscy krewni i znajomi krolika buduja! pomyslalam sobie - a co, ja tez moge, bo dokom to jest to. trawka, kawusia poranna na tarasie w pidzamie... . ale Matko Boska!!! jak czytam Wasze posty, zaczynam sie bac. to naprawdę nie sa zarty?! :o czy w naszym kraju moze byc cos normalnie?! :o

Udało mi się dziś kupić kolejne 960 szt. białego BK 24 z H + H w Castoramie (zapisy na zeszyt) po 12,41 zł. sztuka.

Nie wiem czy cieszyć się ze szczęścia, że wogóle udało mi sie go kupić - czy płakać, że tak drogo. /3 tyg. temu 848 szt. kupiłem po 11,30 zł. - nie wspominając po ile był w zeszłym roku/

Pozdrawiam i napiszcie jak tam w waszych okolicach ceny materiałów.

Ja poszukiuje jeszcze BK Biały 12 na ściany wewnętrzne. Na razie nigdzie go nie mają - i nie wiedzą ile będzie kosztował.

Udało mi się dziś kupić kolejne 960 szt. białego BK 24 z H + H w Castoramie (zapisy na zeszyt) po 12,41 zł. sztuka.

Nie wiem czy cieszyć się ze szczęścia, że wogóle udało mi sie go kupić - czy płakać, że tak drogo. /3 tyg. temu 848 szt. kupiłem po 11,30 zł. - nie wspominając po ile był w zeszłym roku/

Ja poszukiuje jeszcze BK Biały 12 na ściany wewnętrzne. Na razie nigdzie go nie mają - i nie wiedzą ile będzie kosztował.

BK 12 jest na Allegro nie wiem tylko czy cena będzie Ci odpowiadać.

Ludzie, co się dzieje? Ja dopiero kupilem działkę i zaczynam dopiero całą papierologię, ale chciałbym jeszcze w tym roku (no tak kolo października) zrobić stan zero. Zero niech sobie postoi do wiosny i wtedy pojechać dalej, tak żeby przed zimą 2008 się wciągnąć chociaż na jakieś dwa, w miare wykonczone pokoje, a dalej wykańczać jak bogi dadzą (pod warunkiem, że wcześniej dystrybutorzy materiałów nas nie wykończą). Także jeżeli chodzi o mnie, to jestem za tym żeby przeciągnąc tych gości, ktorzy narzucają te kosmiczne ceny, i dojdą do wniosku że trochę się z tymi cenami zagalopowali. Słyszalem też, że polski suporex wysylany jest do Niemiec, a z tamtąd prywatni inwestorzy sprowadzają go z powrotem do Polski. Cena niby jest taka sama jak w Polsce, z ta różnicą że jest od ręki, ale tylko o tym slyszałem, nie wiem czy to prawda. W każdym razie przypomina mi się sytuacja z roku 82-83 - kiedy to mój ojciec się budował - budujesz dom z tego co jest dostępne. No, ale może coś przez te pół roku się zmieni na plus.... Bądźmy dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkich budujących. A tak przy okazji, jak wam się podoba?:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=323&IdKolekcji=

:D Dzięki za rady! Za dwa dni bedę miał wypis i wyrys, póżniej energetyka, mapa geodezyjna, wodociągi, adaptacja.... kurde, troche tego jest! Ale, co tam? Damy radę, nie? Póki co, to jestem pozytywnie nastawiony do tego wszystkiego (może dlatego, że nie natrafilem na razie na żadnego Zonga). Materiał (jak już będę miał) to będę miał go bez vatu, to parę zloty będę do przodu.Ekipa - no niby wstępnie jest, ale konkretow jeszcze nie uzgadnialiśmy. W rodzinie mam dużo budowlańców. Może oni się wpiszą na tą inwestycję? Ale to jeszcze czas, póki co to papiery, urzędy, biura..... Pozdrawiam :D

Cena bloczka Solbetu 24x24x60 z dnia dzisiejszego to 16,50zł za sztukę.

Mowa tu o bloczku tylko z uchwytem montażowym bez pióra i wpustu. Jakość tych bloczków pozostawia wiele do życzenia - wiele z nich jest popękanych i poodkruszanych. Dostępne w ciągu tygodnia, ale ja podziękowałam. W wielu innych hurtowniach jest podobnie - ludzie zaczynają rezygnować z zakupu w takich cenach. Jak Wam się wydaje: czy to początek końca "rzekomego boomu"???

Nie

jeżeli "cegła" w EU kosztuje 1 euro to po prostu zwiększy się zapotrzebowanie i ludzie masowo będą ściągać towar z np niemiec.

PS

To chore że mamy w polsce takie ceny - i możemy za nie podziekować hurtowniom budowlanym. Osobiście mam nadzieję ze przyjdą jescze dla nich chude lata kiedy rynek się skonsoliduje i połowa z nich wypadnie z tego rynku.