Grzegorz Saczek 08.05.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Myślę że rząd z MF na czele chyba rad jest z wyższych cen. Wszak większy vat i inne formy podatków odprowadzane do budżetu to "sukces" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 i słusznie - ja dzisiaj kupiłem 2 palety cementu gat II w cenie 420zł/tchoć kupowałem już wcześniej z musu po 450 (z upustem w swoim składzie bud) - ale powiedziałem im że ostatni raz u nich biorę - ale nie przejęli się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 09.05.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 W 100% zgadzam się z wypowiedzią poprzednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2007 09.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witamoferujemy w sprzedazygazobeton 34/24/59 cena 15złbruttotermin dostawy od podpisania zamowienia to 10dnigazobeton 24/24.59 cena 13,50zł bruttogazobeton 12/24/59 cena 7zł bruttow/w towarow dostawa 30 dni od dnia podpisania zamowieniatel694960096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 w kolo wszyscy krewni i znajomi krolika buduja! pomyslalam sobie - a co, ja tez moge, bo dokom to jest to. trawka, kawusia poranna na tarasie w pidzamie... . ale Matko Boska!!! jak czytam Wasze posty, zaczynam sie bac. to naprawdę nie sa zarty?! czy w naszym kraju moze byc cos normalnie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 17.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Udało mi się dziś kupić kolejne 960 szt. białego BK 24 z H + H w Castoramie (zapisy na zeszyt) po 12,41 zł. sztuka. Nie wiem czy cieszyć się ze szczęścia, że wogóle udało mi sie go kupić - czy płakać, że tak drogo. /3 tyg. temu 848 szt. kupiłem po 11,30 zł. - nie wspominając po ile był w zeszłym roku/ Pozdrawiam i napiszcie jak tam w waszych okolicach ceny materiałów. Ja poszukiuje jeszcze BK Biały 12 na ściany wewnętrzne. Na razie nigdzie go nie mają - i nie wiedzą ile będzie kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 17.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Udało mi się dziś kupić kolejne 960 szt. białego BK 24 z H + H w Castoramie (zapisy na zeszyt) po 12,41 zł. sztuka. Nie wiem czy cieszyć się ze szczęścia, że wogóle udało mi sie go kupić - czy płakać, że tak drogo. /3 tyg. temu 848 szt. kupiłem po 11,30 zł. - nie wspominając po ile był w zeszłym roku/ Pozdrawiam i napiszcie jak tam w waszych okolicach ceny materiałów. Ja poszukiuje jeszcze BK Biały 12 na ściany wewnętrzne. Na razie nigdzie go nie mają - i nie wiedzą ile będzie kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 17.05.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Udało mi się dziś kupić kolejne 960 szt. białego BK 24 z H + H w Castoramie (zapisy na zeszyt) po 12,41 zł. sztuka. Nie wiem czy cieszyć się ze szczęścia, że wogóle udało mi sie go kupić - czy płakać, że tak drogo. /3 tyg. temu 848 szt. kupiłem po 11,30 zł. - nie wspominając po ile był w zeszłym roku/ Pozdrawiam i napiszcie jak tam w waszych okolicach ceny materiałów. Ja poszukiuje jeszcze BK Biały 12 na ściany wewnętrzne. Na razie nigdzie go nie mają - i nie wiedzą ile będzie kosztował. BK 12 jest na Allegro nie wiem tylko czy cena będzie Ci odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasyl1 21.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ludzie, co się dzieje? Ja dopiero kupilem działkę i zaczynam dopiero całą papierologię, ale chciałbym jeszcze w tym roku (no tak kolo października) zrobić stan zero. Zero niech sobie postoi do wiosny i wtedy pojechać dalej, tak żeby przed zimą 2008 się wciągnąć chociaż na jakieś dwa, w miare wykonczone pokoje, a dalej wykańczać jak bogi dadzą (pod warunkiem, że wcześniej dystrybutorzy materiałów nas nie wykończą). Także jeżeli chodzi o mnie, to jestem za tym żeby przeciągnąc tych gości, ktorzy narzucają te kosmiczne ceny, i dojdą do wniosku że trochę się z tymi cenami zagalopowali. Słyszalem też, że polski suporex wysylany jest do Niemiec, a z tamtąd prywatni inwestorzy sprowadzają go z powrotem do Polski. Cena niby jest taka sama jak w Polsce, z ta różnicą że jest od ręki, ale tylko o tym slyszałem, nie wiem czy to prawda. W każdym razie przypomina mi się sytuacja z roku 82-83 - kiedy to mój ojciec się budował - budujesz dom z tego co jest dostępne. No, ale może coś przez te pół roku się zmieni na plus.... Bądźmy dobrej myśli. Pozdrawiam wszystkich budujących. A tak przy okazji, jak wam się podoba?:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=323&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 22.05.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 wasyl zrób w tym roku najwięcej jak się da... na początku przyszłego będzie kolejna faza wariactwa z materiałami a i robocizna pewnie podskoczy do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 22.05.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wasyl1, Sasha dał Ci dobrą radę. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu materiałow budowlanych i ekipy do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lonio 22.05.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wasyl1, Sasha dał Ci dobrą radę. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu materiałow budowlanych i ekipy do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasyl1 23.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Dzięki za rady! Za dwa dni bedę miał wypis i wyrys, póżniej energetyka, mapa geodezyjna, wodociągi, adaptacja.... kurde, troche tego jest! Ale, co tam? Damy radę, nie? Póki co, to jestem pozytywnie nastawiony do tego wszystkiego (może dlatego, że nie natrafilem na razie na żadnego Zonga). Materiał (jak już będę miał) to będę miał go bez vatu, to parę zloty będę do przodu.Ekipa - no niby wstępnie jest, ale konkretow jeszcze nie uzgadnialiśmy. W rodzinie mam dużo budowlańców. Może oni się wpiszą na tą inwestycję? Ale to jeszcze czas, póki co to papiery, urzędy, biura..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 23.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 my zmagania z papierkami zaczęliśmy w marcu i zostało nam jeszcze tylko oczekiwanie na ostateczna wersje projektu i wtedy składamy o pozwolenie na budowę, tak mamy nadzieję ruszyć z budową najpóźniej w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quincy 24.05.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ludzie, rzućcie jakieś ceny. u nas (dolnośląskie) szaleją pośrednicy, BK wychodzi min.120 zł za metr kw. ktoś coś wie o tańszym? Niech ktoś mi powie coś pozytywnego w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.05.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ludzie, rzućcie jakieś ceny. u nas (dolnośląskie) szaleją pośrednicy, BK wychodzi min.120 zł za metr kw. ktoś coś wie o tańszym? Niech ktoś mi powie coś pozytywnego w końcu. Po ile za szt. macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quincy 25.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja znalażłam po 15-16 zł za szt. ale podo bno można kupić taniej, dlatego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 26.05.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Oczywiście! SOLBET zamiast pracować na 3 zmiany-pracuje na 2, a tym samym produkuje mniej! I inni producenci prowadza identyczna politykę, bo wiadomo, że jak towar jest deficytowy, to jego cena idzie w górę. I właśnie o to producentom chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 26.05.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Cena bloczka Solbetu 24x24x60 z dnia dzisiejszego to 16,50zł za sztukę.Mowa tu o bloczku tylko z uchwytem montażowym bez pióra i wpustu. Jakość tych bloczków pozostawia wiele do życzenia - wiele z nich jest popękanych i poodkruszanych. Dostępne w ciągu tygodnia, ale ja podziękowałam. W wielu innych hurtowniach jest podobnie - ludzie zaczynają rezygnować z zakupu w takich cenach. Jak Wam się wydaje: czy to początek końca "rzekomego boomu"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 26.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Nie jeżeli "cegła" w EU kosztuje 1 euro to po prostu zwiększy się zapotrzebowanie i ludzie masowo będą ściągać towar z np niemiec. PSTo chore że mamy w polsce takie ceny - i możemy za nie podziekować hurtowniom budowlanym. Osobiście mam nadzieję ze przyjdą jescze dla nich chude lata kiedy rynek się skonsoliduje i połowa z nich wypadnie z tego rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts